1983 Visa II Super E

Začel/a mlubej, November 12, 2009, 01:14:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mlubej

Nafta v tanku je posledica tankanja, ki ga je opravila moja draga. Sicer je šlo, po njenih besedah, samo za par litrov. Tega nisem vedel, dokler avto ni bil prvič nevozen. Èe bi povedala takoj, bi zadevo od začetka reševali drugače, tako pa je na črpalki počila plastika, na katero se natakne cev, ki črpalko povezuje z fergazerjem. Predvidevam, da je zaradi nizke temperature nafta zmrznila. No, menjana je bila črpalka, očiščene svečke, avto smo natankali, po mukah vžgali in šli zadevo skurit. Dokler je bila količina bencina v tanku večja, je šlo, vozil sem se kar nekaj časa, dokler ni v drugo obstala. Tako nekako gre ta zgodba...

andraž

:argue1:Babe.... Verjetno si bil kriv ti, ker ji nisi dovolj podrobno razložil...

mlubej

Nekaj takega je bilo ja, glede tankanja pa sem ji rekel, da bo lahko edino še plačat šla na blagajno :D

mlubej

V nedeljo spet akcija, sicer je Visika vžgala brez večjih težav, zgleda je mrzlo vreme in mešanica nafte in bencina bila ubitačna kombinacija... Spet se veselo zibam po Mariboru :))

mlubej

Danes zjutraj Visa po 30m spet vgasnila in noče vžgat... potrpljenje mi počasi pojenjuje, ne vem več kaj naj še naredim, sčistili smo že vse živo, včeraj sem se vozil kar nekaj časa, tank je komaj na polovici...  še malo, pa bom Viso menjal za kakšnega AX-a...

andraž

Prečistiti je treba cevi od tanka do črpalke. V teh letih se je v tanku sigurno nabrala vsedlina in to ti je verjetno potegnilo v cev.

deuche

A si ti siguren da je problem na dovodu goriva in ne na elektriki? Ali si previril, da imaš iskro takrat ko noče vžgati?

andraž

Možno je seveda tudi to. Samo, če je avto normalno deloval dokler ga niso mučili z nafto, je bolj verjetno težava z tankom ali dovodom.

deuche

Citat od: andraž;69281Možno je seveda tudi to. Samo, če je avto normalno deloval dokler ga niso mučili z nafto, je bolj verjetno težava z tankom ali dovodom.

Andraž, ravno to se meni zdi napaka. Tako povezovanje te po Mrfiju nikamor ne pripelje.
Moje izkušnje so take, da sem vedno, ko sem komu spraznil tank napačno nalitega goriva le to potrošil, če je bil diesel iz bencinskega rezervoarja v land roverju, če pa je bil benzin iz dieselskega rezervoarja pa v dijani in BXu. Pač zastonj gorivo. Sicer to z novimi HDIji in injection motorji ne bi upal sprobati, verjetno bi pa ravno tako delalo.
Jaz osebno bi, ko crkne probal, če je iskra in če le te ni še snel cev iz karburatorja, če dovaja gorivo. Glede na to, da crkne, ko se segrje, bi lahko bila gorivna pumpa, vendar je ta nova. Zato sem pomislil na drugo polovico- vžig.

Lp

mlubej

Me veseli, da se je razprava nadaljevala. Visa je bila včeraj spet v delu, jaz namreč sam nisem neki majstor šraufanja in sem odvisen od soseda, ko le on ima čas, pa pač šraufamo... zadeva je takšna, teoretična razlaga - cev od tanka do fergazerja je bila samo nataknjena, brez dodatne objemke in se je posledično pri vožnji snela toliko dol (je bol ohlapno baje), da je zraven potegnilo zrak in Visa je odpovedala sodelovanje. Zdaj smo dali gor objemko in se je sosed včeraj vozil kar nekaj časa in jaz danes in zaenkrat še dela... bomo videli ali je to res to... moral se bom odpravit na eno daljšo pot, računal sem vikend izlet k svakinji v NG... seveda s spremljevalnim vozilom ;)

Lp

deuche

Tega "ohlapno" ne razumem. Èe je pa res bilo, pa dobro, da se nisi vžgal.

mlubej

Meni je pač tako bilo razloženo, kar se pa tega tiče - vžgal - pa sem tudi sam na to pomislil... bomo videli kako dolgo bo vozila tokrat...

andraž

No, sporoči če si se pripeljal na obisk in nazaj...

mlubej

Bom sporočil... danes bom probal naredit en fotosession v gozdu, na snegu. Bomo videli kdaj bom končal z delom, da me ne bo svetloba jeb...

Lp

garac

u se že veselim, pa pusti slike za rezervo v original formatu, visa še ni bila na koledarju
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/