Ventilator kabine

Začel/a lugr78, November 12, 2009, 12:14:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

palma

Ojla, tudi jaz imam takšno težavo, samo še to, da enkrat ventilator normalno dela, drugič pa se po parih sekundah vse ugasne na enkranu (vetrnica). Ko pa dela, pa začne pod armaturno ploččo na sovoznikovi strani smrdeti po zažganem (kot da se nekaj pregreva), da moram ventilacijo izključit. Ima kdo kako idejo oziroma že takšno izkušnjo? Sicer pa sem že dogovorjen z elektičarjem, da mi to pogleda.

xsarar

Glede na to, da praviš da ta smrad prihaja pod armaturo na sovoznikovi strani, bi jaz najprej pomislil na omenjeni modul in težave z njim. Kajti le-ta je nameščen ravno v tistem delu kabine. Konec koncev lahko to škatlo sam odmontiraš in če ne drugega preveriš ali smrad prihaja iz nje. Tako boš bližje iskanju "igle v senu".

LP
Moj prvi je bil AX.

andyzurga

Evo tudi meni je prišla prav ta tema, saj sem imel na modulu mrzel spoj, katerega sem rešil sam in stvar zopet deluje!:BigThumbs:

bw0

A ima mogoče kdo modul za prodat, po možnosti Ljubljana z okolico. Lahko je rabljen, samo da dela. Hvala in LP

xsarar

Zakaj pa ga ne bi v elektro trgovini kupil?
Moj prvi je bil AX.

bw0

Ker bi rad cenejšega. Svojega sem popravljal, pa sem ga zaradi nepazljivosti malo "prekuril" pri odlotanjutranzistorja. Navodila so bila v redu, vendar sem del, ki govori o tem, da se ga splača odščipati in šele potem nogice odlotati, prebral po "opravljenem". Lahko pa je tudi še kaj drugega, vendar ne verjamem, Saj isto dela tudi sedaj, ko modul sploh ni vklopljen. Ima pa isti modul tudi Peugeot in Renault. Morda bo tam cenejši. Hvala in LP

xsarar

Sorry, nisem pazljivo prebral. Rekel si "modul", ja. Jaz pa sem avtomatsko pomislil na skurjeni tranzistor v modulu, katerega se lota. Ja, to je pa zdaj drugače. Probaj poklicati na avtoodpad Samo Feštajn. Ima kar nekaj C5 vozl (vsaj do nedavnega jih je imel).

LP
Moj prvi je bil AX.

bw0

alesz

CitatIma pa isti modul tudi Peugeot in Renault
............peugeot in citroen imasta enako kodo in roba je v istem skladišču,V večini primerov renault koristi modul z povsem drugačnim načinom priklopa....postoji valeova kopija,ča se prav spominjam ..VUV100..?

dvorjan

Ta clovek jih popravlja: Dragan - 031/293-467
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sulicar

Ali je možno,da mi je po 3 letih spet šel regulator ventilatorja?Začelo se je da je ventilator spuščal čudne zvoke kot da bi nekje "šobal"...potem pa se je začel  sam izklapljat in čez nekaj časa sam vklapljat.Sedaj pa je čisto mrknil.....kaj je to modul ali bi bile ščetke oz. kaj drugega na ventilatorju ali pa mogoče varovalka(katera je sploh?)?Aja pa preden je čisto crknil oz. ko se je sam vklapljal in izklapljal se mi je parkrat zazdelo kot da smrdi po zažgani plastiki.

xsarar

Jaz bi kar z modulom probal najprej oz. z zamenjavo tranzistorja na modulu. Ceneje ne moreš iti skozi. Še najbolje bi bilo pa, da bi lociral smrad, kar sedaj dvomim, da ga boš, ce ti ventilator ne dela. A polja na ventilatorčku(display) potemnijo, ko pojačaš ali odvzemasš jakost ventilatorja?
Moj prvi je bil AX.

sulicar

Rešeno končno tudi jaz prišel enkrat dobri skozi...bil je mrzel spoj..delujeBP:BigThumbs:

sladan

lep pozdrav meni ventilator kabine ne deluje, motor sem preveril in je ok. kaj bi bilo narobe. citroen xsara letnik98:Hammer3: