Ventilator kabine

Začel/a lugr78, November 12, 2009, 12:14:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Kaj to misliš hladen stik?Jaz sem ga danes naročil(68€)jutri ga bom probal zmontirati!Kaj samo tista dva zelena konektorja odklopim,potem odvijačim in ga vzamem ven..a ne?Ali je kakšen problem to ven dobit...na kaj moram paziti??

lugr78

Eden od kontaktov ni bil dobro zaspajkan.Kolikor se spomnim odklopiš konektorje, odviješ vijaka in potegneš ven, potem novega not. V 5 minutah imaš narejeno vse.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

sulicar

Evo sem rešil!!Samo mi je do zdaj vmes z novim enkrat isto naredilo kot s starim,ampak do zdaj je v redu!!Mislim,da je tukaj nekaj drugega še narobe...to da se zaradi nečesa drugega pokvari ta regulator ventilatorja!!!

garac

@sulicar, možno, zdaj imaš porihtane vse napake, veselo se vozi, čim več varnih in udobnih kilometrov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sulicar

Hvala upam,da res!!Naredil sem velik servis(že drugič od kar imam avto)..jermeni,španarji,filtri ,itd...pa še desno polosovino in oba stabilizatorja,pa še ta regulator za ventilator...vse skupaj z delom vred me je prišlo točno 415€!!!!Sem še kar zadovoljen!!!

zotex25

Žal mi je za mojo slabo slovensko. Imam isti problem, zato me zanima, ali je mogoče popraviti s tem, ali je treba kupiti novega. V tem poglavju košta148eura. Torej poskušal popraviti, če lahko. Èe tranzistor ali kaj podobnega, ki jih je mogoče nadomestiti. Hvala

alesz

Načeloma se da to lepo zamenjat.Potrebna je le pazljivost.Ljudje ponavadi  pri podiranju pretrgajo tisto tanko povezavo na notranjem delu ploščice.Najsigurneje je s ščipalkemi odščipnit tranzistor in potem odspajkat vsako nogico posebej...................

xsarar

Da ne bom novo temo odpiral.
kot večina lastnikov C5 1.serija (letnik 2002), sem tudi jaz imel težavo z deljeno klimo. Požrto ozobljenje v loputi, kar sem popravil sam z namensko narejenim plastičnim vložkom in loputa na voznikovi strani sedaj deluje BP. Problem se je pa pojavil na ventilatorju.
Ko sem imel motorček omenjene lopute zunaj, sem ga priklopil in probla, če le ta deluje, kar tudi je. Nato sem prižgal avto (da sem imel topel zrak) in na roko obrnil loputo, da sem videl v kateri poziciji piha topel ali hladni zrak. No, vse je normalno delovalo, enkrat pa se je začelo dogajati, da je jakost ventilatorja izginila, oz. se je ugasnil (tako na displayu klime (vetrnica), kot tudi da je nehala delati. Sem pač mislil, da je treba samo sestavit vse nazaj, resetirat "pc" z odklopom akumulatorja, vendar je bila moja domneva napačna. Ventilator se noče več zagnati, tipka za "+" "-" ne trza na dotik in vetrnica nima nobenega listka obarvanega.
Èudno se mi zdi, da je prej delovala, sedaj pa kar naenkrat nehala. Berem, da naj bi bil nek modul pri sovozniku, vendar se le tega še dotaknil nisem.

Za pomoč in informacije bom zelo hvaležen.

LP
Moj prvi je bil AX.

bojanre

Zdravo

Mislim da ti je šel regulator motorja ventilatorja.
Popravilo stane nekaj €, kako imaš pa napisano zgoraj.

Lp

Bojan

http://www.youtube.com/watch?v=zm3BOcuHOEg&feature=player_embedded#at=29[/URL]

Pa še link do videa :)

alesz

CitatPa še link do videa :)
po 56tih sekundah ti kamera pokaže konektor tega modula.....................in zakaj bi človek jemal ven predal........?

CitatOdlično! No, vsaj vem kako je potrebno predal ven vzeti
modul je pod predalom,samo odmaknitisto klobučevino spodaj ,na mestu kjer so noge sopotnice........................

xsarar

Odlično! No, vsaj vem kako je potrebno predal ven vzeti. Mi je šla tudi bremza predala in sedaj kar dol pade. Mi je pa vseeno čudno, zakaj mi je kar na lepem šel regulator motorja? Saj sem samo na voznikovi strani motorček popravljal.
Kje pa naj bi to dobil? Na citroen servisu ali v kakšni elektro trgovini?

Še enkrat hvala za pomoč. Tale video mi je zelo pomagal.
Moj prvi je bil AX.

bojanre

Tranzistor, ki je za zamenjat, boš dobil v elektro trgovini kot je HTE na Roški, ali pa IC na Vodovodni cesti.

Lp

Bojan

bojanre

Pa še oznaka tranzistorja:

IRFP 064N

Lp

Bojan

xsarar

Najlepša hvala za pomoč. Namreč danes sem šel do Delkota v BTC-ju in s seboj imel tranzistorj, vendar z njega ni znal prodajalec razbrati, za kakšnega gre. Je rekel, da je očitno "zaščiten" in da se ga da očitno dobiti samo v zato namenjenih trgovinah (torej Citroen servisih, kjer ti pa prodajo le komplet modul za 85€).

Hvala
Moj prvi je bil AX.

xsarar

Tako. Naj se vsem, ki so pomagali s svojimi informacijami pri odpravi težave prav lepo zahvalim in tudi sam potrdim, da je res tranzistor, ki je zgoraj omenjen bil težava. Za borih 4€ sem ga kupil pri IC na Vodovodni in ga zamenjal. Od tedaj deluje ventilator kot mora.

LP:BigThumbs:
Moj prvi je bil AX.