Motokultivator...2 CV AZU

Začel/a janez, November 10, 2009, 08:27:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

No, pa ga imam. Motokultivator (v nadaljevanju MK) s vsemi priključki...he...he
Me je en gospod pred parimi dnevi poklical, če me zanima stroj. Ma seveda me, kje pa je ? V celju, pa še ena mašina in menjalnik povrhu. Vse skupaj...EUR, pa nekaj za prevoz.  Ok pridem pogledat. In danes sem hodil nekaj po Celju in šel pogledat. Je gospod odprl drvarnico, naložil akumulator, nalil bencin...napumpal do vplinjača, obrnil ključ in...

... njenjenjebruuuuummmmmvrumvrumvrumvrum...klak (v rikverc)...vrumvrumvrum...klak (v prvo)...vrumvrumvrum...pa na prikolico

Domače delo od njegovega očeta, nekje v začetku sedemdesetih, 425 motor od furgona, še star tip (mislim da 12 konjev) s tremi maticami na pajku kjer pride privijačen na glave. Predelan na 12 voltov (edino nima alternatorja), menjalnik star in verižni prenos za pogon malih MK koles . Pogon speljan prekonekega manjšega diferencijala. Pod menjalnikom se na verižnik priključi freza, ki je tudi domače izdelave. Narejena je iz lisnatih feder od fičeka.
Bilanca in zadaj malo kolo na nosilcu za lažje prvažanje. Armaturka s ključem in nekim števcem, za katerega sumim ,da je bil za temperaturo merit.

Motor tolk dobro laufa ,da sploh ne morem verjet. Takoj vžge in sploh ne dimi. Sam malo glasen pa je. Je sam en mini dušilec nataknjen.

Kaj pravte? Ga obnovim, kulturno tehnična dediščina? Potem pa pridem na dom vrtove frezat.

:BigThumbs:

janez

Pa še malo slik...Ata od tega gospoda je bil genij.

Mike666

garac

@keža, seveda ga boš obnovil ane?! Super stroj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

pubi2cv

Odlično....tehniška dediščina:emot112:

janez

Kje jih najdem...kir bi pa bil tolk nor da tole kupi. Ma jaz a ne. Mirchi, prideš pogledat kak laufa? Zdajle sem prinesel domov še en novi denfer (ni od spačka) pa ga bom gor dal da bo malo bolj tih.
Tolk je zanimiv da gre definitivno v obnovo. Peskanje in barvanje kštela, nova elektrika, na kesl pipco, dekl od kesla spolirat, novi štekerji, gume so nove sam felge uštimam in ketne za zimo uštimam po meri, zajle nove, gas na vrtljivo ročko predelat. S tole nastavljivo ga je težko vozit. Potem pa moram ugotovit kolk tole čudo hit leti. Ker je pogon speljan preko diferenciala se v prvi dere gre pa čist počas. Me zanima če bi se dalo gor naredit sedež in prikolico...pol pa sam zemljo da še kupim pa bo.

Sosed me je gnjavu 13 let z turiranjem motokultivatorja....zdaj bom pa jaz njega. Moj ima več kubikov pa bolj glasen je :argue1:

janez

Evo ,sem kupil nov lonec in zmontiral. Je že bolje, tišje. No je pa še vedno traktor a ne? Svečke so tudi nove, Bosna f65. Malo problemi z vplinjačem, laufa na čoku. Bom uštimal...

janez

No pa še posnetek...  http://www.youtube.com/watch?v=yZsHbhBBfwo

Pravi kmet ,ne? :BigThumbs:

Zdaj se pa lahko včlanim v oni klub starodobne kmetijske tehnike pa se vozim na srečanja traktorjev. Sam verjetno bi moral že v ponedeljek krenit od doma da bi prišel do sobote...

Mike666

super. ta zadnji zavoj je bil dober.:BigThumbs:

krosman

se moram pohvalit,da sem ga videl med prvimi na tvojem fotoaparatu...morš prit na kako srečanje z njim npr.na Boč oz. Goro Oljko pa da je sneg-namontiraš plug pa da vidiš Pubija kak bi s pirom prleto hehehe...Èestitke!!!

janez

No to pa bi bil podvig . Sam hodit za njim celo pot... Moram poštudirat tisti menjalnik, ki sem ga zraven dobil. Ima že narejen izhod za pogon na zadnji strani. Mogoče pa tam priklopim kardan in na zadnja kolesa . Vmes sedež pa prikolica. Pol je pa že čist taprav potvalnik.

Danes ko sem ga gonu po dvorišču je kar pokazal svoje konje. Prvo nisem zadel ler in mi je pobegnil z rok ko sem ga zalaufal. Potem se mi je na mestu zakopal ko sem silu po pesku navzgor, v tretji je čist popenu, četrto si sploh nisem upal šaltat...

garac

ma saj boš naredil kako hudo prikolo ane, pa sedež spredaj in gasa. Mogoče ti ga loški curko odkupi, on si je namreč želel z motokultivatorjem okrog sveta. S tem tvojim bi verjetno še res uspel
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

No in kaj je najlepše pri vsej tej zgodbi? En teden prej sem preko bolhe kupil batne obročke za 425 motor. Nove! Kupil sem jih kr tak , ker sem jih gledal tam na bolhi že skor eno leto. Na njih pa piše dimenzija 66,5 in AZ - AZU. No in teden dni pozneje najdem delujoč motor , ki ima to dimenzijo obročkov.

Tale bo laufau še kr neki cajta :BigThumbs:

zlikovski

Zanimiva stvar, pa še prav prestavna razmerja trufena, da lahko zraven dihaš za njim :)