Motokultivator...2 CV AZU

Začel/a janez, November 10, 2009, 08:27:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

V četrti je verjetno najhitrejši motokultivator na svetu... Ful zanimiva zadeva.

gigo

Janez jaz se priporočam za spomlad kajti bi moral moje dve njive na hitro sfrezat. :)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

2sv

zanimiva tale zadeva je bil kr maher da je tole skupi spravu lp.

mirchi

Èudo tehnike.Uporabno.pa prede ko urca.Neboš še hitro rabil tistih obročkov.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

Hihihihihihihihihihihi, Keža, ti si mi en patron, vsakič znova me presenečaš... Poleg tega sem se valjal od smeha, ko sem gledal tale video... Prideš ga palhko tudi v našo gredo preizkusit, predvidevam da pri tebi ni kaj dosti za delat... =))). Bo pa fajn plug
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Zraven je bila še ena mašina, že delno prdelana. Malo sem jo opral in kaj lahko rečem, motor je 598 kubičen od AMIja 6...bolj kot ne rastavni eksponat...za na steno.

Gox

Kaj pa je bilo v planu s to mašino?

Ventilator?

janez

Ne vem, to tudi oni ni vedel od katerega sem kupil. Ata je pač nekaj študiral...

dyfan

Glede na eliso je očitno planiral narediti avion - predhodnik P i p i s t r e l a ? :-)

LP

Edit: zakaj mi namesto firme izpiše zvezdice, če je ime napisano skupaj?
Lep pozdrav!

janez

Mislim, da je vse to naredil zaradi hlajenja, ker je plehovje dol pobral. Tudi kultivator nima nič pleha razen spredaj.

dyfan

Ja, hecam se...
Ampak ta elisa je smrtno nevarna! Težka in neuravnotežena, 5000 obratov itd.

LP
Lep pozdrav!

janez

Ja pa še zvita je , ker sem jo povozil , ko mi je kultivator pobegnil z rok...he, he, he

janez

Mali filmek od danes zjutraj...

http://www.youtube.com/watch?v=6XUMA3DI8tw

Vplinjač sem popravil in plug zmontiral. Danes je padla proba. Preden sem se spomnil snemat sem že splužil pol dvorišča. No in potem sem ga ugasnil, postavil na tla...in naštimal fotoaparat na polico od okna. Na suho. Ni ravno neki posnetek, ni bilo nikogar v bližini ,da bi snemal...

No in ko sem ga spet vzdignil in hotel vžgat...težave. Seveda, sej ni sahara, da bi lahko pod takšnim kotom še kaj bencina ostalo v frgazerju. Ni hotel vžgat in potem laufat...ja zalil sem ga  s tem ko sem bilanco spustil na tla. No ampak kot vsak spaček, ko enkrat zalaufa pa ni problema.

Na roke ponavadi tole odmetujem vsaj pol ure, danes pa vse skupaj v 15 minutah. Pa en deci bencina.

Plužil sem pod štajngasom - prostim tekom. V prvi in drugi. Tista zajla za gas je zaštekala in mu ne morem dodajat ,da bi šlo bolj hitro. Še posebej ko grem v vzratno gre zelo počas. No to moram uštimat in plug je sedaj ravno nasajen spredaj, ga treba malo postrani naštimat, da gre ves plužen sneg v eno smer.

Fino ne?

garac

ful dobro, rikverc je res malo neroden, ampak poriva pa ful, nič ni videt, da bi kaj spodrsaval
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja nič ne podrsava, grabi ko zmešan. Gas pa moram uštimat. Èe bi lahko vsaj na 1500 obratov laufau bi splužu v petih minutah pa še pet minut za ulico...heheh