debelorita Xantijuša

Začel/a AgitatoR, November 10, 2009, 05:57:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AgitatoR

Exclusive feltne ostanejo pri meni, ja.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

AgitatoR

Pojavil se je problem, ki ga bo treba delno v lastni režiji rešit. Zato z nasveti na svitlo.

Pri rdeči je zgleda šla cev volana. Curi po končnikih za kolesom. Najprej je na desni strani, sedaj na obeh.

Na srebrni imam praktično novo.

To bi demontiral in dal zmontirat, ker treba tko še hidravliko v nulo zrihtat.

Avto bo potem na žalost nevozen.

Kako se lotiti zadeve ?

Namen imam dat avto tja kjer bo stal, dati na dost visoke klocne in se pomatrat okoli cevi.
S kje je najlažji dostop, kaj ob tem odstraniti ?
Kako točno zgleda ta cev in kje se točno nahaja ?
Kako sprazniti LHM sistem ?
Skozi zadnje zavorne cilindre ali ima kje svoj izpust ?
Se rabi kakšno ekstra tipsko orodje ?

Drug problem sta pa prednji bunki.
Sta tudi praktično novi in bi ju premontiral. Se pravi demontaža v lastni režiji.

Avto z vžganim motorjem spustim v poden. Ugasnem. To vem.
Pa potem ?

Na enem servisu so rekli - ključ za oljni filter, losat in z roko do konca odšraufat.

Na drugem je model padal v nezavest, ko sem s tem ven prišel.

Po mojem je treba direkt pod teleskope ali pa pod vilco, ki je pod teleskopi tut kaj podložit.

Najprej bo treba bunki dol vzet, pa potem naprej s cevjo čarat.

Èe to ni defektno.... Avto maš v nulo zrihtan in se voziš. Za to si ponucal x dnarja. Zdej pa vse jovo na novo.

Vsaj zavarovalnica se je zmislila dat pošten znesek za srebrno.

Se bom še kaj okol tega spomnil pa zatežil.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

dexterboy

Za menjavo bunk imaš na youtube lep posnetek, ga je naredil model v solo režiji. Za tiste cevi so pa tu drugi mojstri, ki to obvladajo v nulo :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

superca13

Citat od: AgitatoR;134981Pojavil se je problem, ki ga bo treba delno v lastni režiji rešit. Zato z nasveti na svitlo.

Pri rdeči je zgleda šla cev volana. Curi po končnikih za kolesom. Najprej je na desni strani, sedaj na obeh.

Na srebrni imam praktično novo.

To bi demontiral in dal zmontirat, ker treba tko še hidravliko v nulo zrihtat.

Avto bo potem na žalost nevozen.

Kako se lotiti zadeve ?

Namen imam dat avto tja kjer bo stal, dati na dost visoke klocne in se pomatrat okoli cevi.
S kje je najlažji dostop, kaj ob tem odstraniti ?
Kako točno zgleda ta cev in kje se točno nahaja ?
Kako sprazniti LHM sistem ?
Skozi zadnje zavorne cilindre ali ima kje svoj izpust ?
Se rabi kakšno ekstra tipsko orodje ?

Drug problem sta pa prednji bunki.
Sta tudi praktično novi in bi ju premontiral. Se pravi demontaža v lastni režiji.

Avto z vžganim motorjem spustim v poden. Ugasnem. To vem.
Pa potem ?

Na enem servisu so rekli - ključ za oljni filter, losat in z roko do konca odšraufat.

Na drugem je model padal v nezavest, ko sem s tem ven prišel.

Po mojem je treba direkt pod teleskope ali pa pod vilco, ki je pod teleskopi tut kaj podložit.

Najprej bo treba bunki dol vzet, pa potem naprej s cevjo čarat.

Èe to ni defektno.... Avto maš v nulo zrihtan in se voziš. Za to si ponucal x dnarja. Zdej pa vse jovo na novo.

Vsaj zavarovalnica se je zmislila dat pošten znesek za srebrno.

Se bom še kaj okol tega spomnil pa zatežil.

Najprej se prepričaj, kaj je narobe in točno kje teče, nato ti bomo že povedali, kako se zadeve lotit. Glede na opisano je bolj verjetno, da so se ti poscali povratki amortizerjev....
Preveri, nato pa gremo dalje.

AgitatoR

Zamakalo je z leve strani na povratku. Po mostu teklo še na desno stran, po končnikih, ... Samo 2 cm del cevi, kjer je priklopljena na fiksni del je bil počen. Se je odrezalo in z objemko namestilo nazaj.

Na avtu sta tudi dve skoraj novi in štiri nove bunke. Zadnji dve in prednja sredinska so bile čisto hin. Ostalo pa tudi ni več optimalno opravljalo svojega dela.

Nosilca amortizerjev sta s spodnje strani vsa napihnjena. Bo zgleda treba na obisk v Zaprešič.

Ko ventilacijo naštimaš da greje oz. da ne hladi na ful, začne smrdeti po antifrizu.
Mojo domnevo je serviser potrdil. Pečka.

Naj bi bilo 6 ur dela z vsem skupaj, armaturka dol in gor, ...
Cena same pečke naj bi bla cca. 90€. Nisem še nič raziskoval, če je kje kaj ceneje.

Èe je kdo tle gor in bi bil pripravljen na svojem domu, proti plačilu, ob moji pomoči zamenjat pečko, naj se jevi. Podrobnosti se naprej menimo privat.

gregor

Uf, pečka.  Brrr, fajn delo. Morda pa bi še enkrat. Lahko še volan mimogrede menjava.
Pa jaz bi še cev ki se priklopi na pečko raje menjal, Večkomu je že odletela po menjavi pečke.  Tudi meni.

Jaz bom povratke menjal, ravno danes sem jih naročil, slabih 20 eur/komad. Zdaj ko imaš cev krajšo, cevko še bolj lomi in bo spet spustila. Pr men je čez pol leta, potem ja ni bilo več kaj rezat, sem moral štukat :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

AgitatoR

Se bova kej zmelna.

Tle imajo tole: http://www.silux.si/spletna-trgovina/hladilni-sistemi/grelci-pecke-gretja/citroen/grelec-kabine-citroen-xantia-93-behr

Naj bi bila boljša kot Valeo. Sumljivo poceni, če je na servisu rečeno, da je cca 90€.

vsx

Cena pečke je od 22€ naprej, navodila so v tej temi :
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4605
Proizvajalec je samo eden, dela dva modela, za Behr in Valeo, prodaja pod katerim koli imenom si zaželiš. Proizvajalec je seveda lociran na Kitajskem.
Cena je odvisna od imena in tvojih pogajalskih sposobnosti.

LP

AgitatoR

Uf, cele koline.
Ne grem jst to sam rihtat. Bi rabil 6 dni, ne ur. Pa ne zato ker bi imel dve levi.

Na servis, al pa če je kdo pri meni doma pripravljen to šraufat, pa da mu priskočim na pomoč. Kamorkoli drugam, bi mogu fotr dostavit mene in avto. Sam 6 ur ne zdržim na avtu. Raje dam denar nekomu od vas, kot pa servisu.

Zadnjič sem odmontiral dva in nazaj zmontiral en motorček zadnjega brisalca, zamenjal eno luč zadaj, pa je blo zame vrh glave dost.

Pri meni je VSE pogojeno z zdravjem in dnevnim počutjem.

---

Gregor, cev ima še dovolj hoda in je ne špona.

AgitatoR

Citat od: gregor;134456Samo ko zdajle gledam tele slike, bi morda bilo celo smiselno popravljat, glede na to da je avto drugače bil dober. Zadnji most, sprednja in zadnja vrata, pa blatnik popravit. Al je B stebriček tud kaj dobil?

Že od A stebrička nazaj je zamaknjeno. Šipa v prednjih vratih noče sama gor, ji je treba pomagat, je notri nekaj polomljeno.

Je komu znana kataloška št. te dovodne cevi na pečko ?

vsx

Izvoliš.

Cena ?
Stotaka boš dal ...

Pa menjaj še tesnili pod št. 10.

LP

AgitatoR

AgitatoR

Nosilca amortizerjev zamenjana. 120€+15€ za menjavo/kos.
Eden je bil čisto hin in je dejansko bilo samo vprašanje časa.

Samo še novim zmagam naproti...aja pa nabavi delov za menjavo pečke tut.

AgitatoR

Komplet zadnji sedeži premenjani.

Na vrsti so akumulator (na srebrni star leto, močnejši, večji zagonski tok),
svečke (enake kot pri 1.8 16V motorju, 12.000 prevoženih km po velikem servisu, seveda NGK)
in pa žarnice v žarometih (hude špiclampe in pa Nightbreaker plus za kratke).
Zračni filter je tudi enak, že menjan.

Zadnjič sem čistil pokrove zvočnikov in ugotovim, da v srebrni, kjer lepo špila, sploh niso original zvočniki. Dvosistemski Pioneer spredaj in zadaj.
Original papirnati škripavniki na rdeči so res zlo bogi, skoraj pol manjši magnet. Menjava....

Pa še kaj se bo našlo.

:Red-Wink:

AgitatoR

Vprašanje. So res vse pečke s Kitajske ?
Naročil sem cev (tesnili sta zraven) in povprašal za pečke.

Pri Novaku v trgovini pravijo, da te kitajske po pol leta spustijo.
Original Valeo je 60€ pri njih. Taka cena je tut v Copexu.
Medtem, ko je v Copexu Behr za 27€.

Je to samo nategovanje z maržami ali je res kaj na tem ?

Kaj vzet da se ne bo dvakrat šraufalo ?

Naj bi bila tudi dva različna tipa pečke glede na znamko ki naj nebi bila enaka in pečka pol naj nebi pasala na ostale cevi.