Problem z vžigom C5

Začel/a sokol, Oktober 20, 2009, 06:48:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sokol

lep pozdrav. sem vaš nov član. tudi dokaj svež voznik citroena.
imam pa problem z vžigom ko je motor hladen. ampak to samo zjutraj ko je res mrzlo, tak težko vžiga. iskal sem grelne sveče... pa jih nisem našel! gre se za avto c5 2.0hdi 100kw 2005 letnik

zlikovski

Pomojem samo na servis, te novejše modele nemoreš več šraufat doma.
In neodklapljaj akumulatorja, če si to storil, nepomaga drugega kot na servis in ga postavit na tester in nastavit.
No to je moje mišljenje, lahko pa kdo pove to iz prve roke.

garac

@dobrodošel sokol. A ne vžge na vse cilindre al kako? Zakaj misliš, da bi bila hin kaka od grelnih sveč?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sokol

to se mi zgodi zjutraj ko je mrzlo. avto tak ene par sekund vergla potem pa tak grobo vžge in je par sekund precej glasen potem pa se umiri in normalno deluje. na grelne sveče sem pač pomislo ker ne vem drugega vzroka. kaj pa bi še lahko bilo?

Citroenovc

Se pravi:
- svež lastnik 4 leta starega C5, dizel
- OK, letos še ni bilo tako mrzlo, da bi moj (enak motor) imel težave z verglanjem v smislu da rabi nekaj sek - vžge takoj (seveda pa pri nas je bilo zdajle max -3); ampak da je pa prvih nekaj sekund precej robat ... ej, dizel pač.
OK

LP
Primož

sokol

ja sej tudi pri nas ni bilo manj kot -3, samo se mi zdi da vseeno preslabo vžge. prevoženih ima 163000km če bi lahko mogoče to bil vzrok. jasno mi je da ma mal robat zvok ker je dizel samo tole je pa ful preveč (moje mnenje). še ve kdo mogoče kako rešitev razn servis....

boltar

a maš mogoče slab akumolator?

sokol

hmm možno bi blo... ko sem ga kupu pred dvema mescema je bil tolk prazn da ga je mogo z kablami vžgat. pol pa so ga napolnli. kak ba bi lahko to probal kak je akumolator??

dvorjan

@sokol:
Saj C5 ima merilec napetosti akumulatorja med merilniki. Zdrav akumulator mora v nekaj sekundah potem ko das kontakt prilesti do polovice tiste skale.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sokol

Aha... Mogoče je kazalec malo pod sredino. bom eno jutro probal še en akumulator gor priklopit, da vidim kaj pol pravi. Hvala za nasvet.

dvorjan

@sokol:
Ce prileze skoraj do polovice, potem je akumulator se ok (ob prizganem vozilu pa pride cez polovico). Tako da - le poisci grelne svecke.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sokol

pa ve mogoče ker kje so sveče? prav vse sem pregledo pa jih ne najdem.....

parovelb

sem imel podobne težave. kriv je bil akumulator. naj ga pregleda avto-električar, priklopi tester in to je to. pregled je zastonj. akumulator pa okrog 80€.

kazalec na armaturi pokaže samo napetost, ne pa kapacitivnost. zato je akumulator lahko fuč, tudi če ti kaže drugače. današnji običajno zdržijo 3-4leta.  ker si ga že enkrat spraznil do konca in ker ne vem če je bilo to prvič, lahko predpostavim da je ob 30% moči najmanj. če dodaš še starost akumulatorja in še mraz si nekje na 30% moči novega. zato problem, dizel rabi konkreten aku.
vedno piha kontra.....

garac

pri običnem hdi90 so sveče nameščene takole, sem prav slikal enega pred dnevi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sokol

aha hvala. med vikendom dom probal na kable še en akumulator zravn povezat. pa da vidim. sveče sem najdo so vzadi za motorjem nek pri turbini. nisem pa še jih pogledo kr bi ga mogo dat na dvigalo. ampak bom zdaj najprej probal akumulator. hvala.