Problem z vžigom C5

Začel/a sokol, Oktober 20, 2009, 06:48:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jumper1

Grelne svečke so verjetno zadaj nad izpušnim kolektorjem tako je vsaj pri 2,2 16v hdi motorju tako da tudi tu ni verjetno nič kaj drugače.Kar se pa akumulatorja tiče pa lahko probaš z navadnim voltmetrom,in sicer ko ga verglaš na sme napetost past pod 10V.

sokol

hvala. jutri zjutraj bom poskuso!

sokol

evo danes zjutraj sem probal z volt metrom. ko dam kontakt pade napetost na cca. 11V sicer je 12,2V. ko pa vergla pa je šla mal pod 9V. potem polni pa mal čez 14V. V ponedeljek grem do avto električarja da mi zmeri kapaciteto pa da potem vidim če je za zamenjat al je kaj druga. sporočim.

sokol

aja sveče so pa res tam vzadi pod kolektorjem! treba it na dvigalo!

sokol

evo prejšn tedn menjal akumulator 75A pregledal sveče..vse v najlepšem redu... avto pa še vedno ne kresne tak ko bi mogo...:(
kak nasvet morda?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

marjank

Citat od: sokol;60429lep pozdrav. sem vaš nov član. tudi dokaj svež voznik citroena.
imam pa problem z vžigom ko je motor hladen. ampak to samo zjutraj ko je res mrzlo, tak težko vžiga. iskal sem grelne sveče... pa jih nisem našel! gre se za avto c5 2.0hdi 100kw 2005 letnik

daj preveri akumulator ,v večini je to ,sam sem kupil g.svečke ,pa jih nisem nikoli zamenjal,bi se pa upal trdit ,da je akumulator:BigThumbs:

sokol

garač misliš da bi lahk blo kaj od tega?? :/ upam da ne. aja akumolator je nov! bo treba enga mehanika obiskat! kak predlog? štajerska!

KDamc

Sokol, ali ti je morda uspelo diagnosticirati vzrok oz. ali si našel razlog slabega vžiga pri C5 II? Meni namreč vžiga povsem enako kot ti opisuješ. Zjutraj ZELO težko in zatem cca. 2 minuti zelo robat zvok (tudi v primerjavi s prejšnjim C5 I, ki je bil ravno tako diesel). Me malo moti, zato bi rad to odpravil.
Sporoči prosim tvoje ugotovitve.

Hvala - Damijan

KDamc

Aha, pa še tio sem pozabil napisat. Gre za enak motor kot pri sokol-u (C5 II, 2.0 Hdi, 100 kW).

Hvaa za kakršnekoli namige.  :BigThumbs:

Damijan

dvorjan

Predlagam vam, da na pred prvim vzigom 2x pustite kontakt in posledicno delovanje grelnih sveck. Mogoce bo potem lazje vzigal. To je tak "domac" recept za bolj mrzle dni (velja pa prakticno za vse dizle).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

milko27

Ali mi lahko kdo pove kaj bi to bilo
Imam c5II 1.6 letnik 2005
Po tankanju dizel  se mi je izpisalo Info Blocing - Risk of filter
in prižgala luč Service
Avto normalno pelje nisem opazil nobene spremembe

dvorjan

Filter trdih delcev ... imas ze morje tem o tej "tezavi".

milko27

Ja sam se mi zdi da nima tega filtra

dvorjan