Zaščita pod motorjem

Začel/a aygo, Marec 25, 2007, 11:53:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry

V glavnem ?e si pozoren definitivno opazi? razliko. ?e pa nisi...itaq se navadi? na  malce glasnej?i avto, kar XP v glavnem je.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

Ja, res ne spada med najtišje. čeprav moram priznat, da dokler ga ne navije? v vi?je vrtljaje je povsem zadovoljiv.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Lepo dela v zelo nizkih ekonomi?nih vrtlajih. Kar je ve? pa se dosti pozna.

peter skala

avto je morda malo glasnej?i,ampak ima tako prijetno lenoben tek da ga je prava milina poslušat.Naši tamladi so nabavli forda mondea,pa njegov prosti tek tudi pod razno ni tako uglajen in miren
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

peter skala

jerry
 najprej si napisal da nisi pomislil da je zaščita pod motorjem zaradi hrupa,v naslednjem postu pa pravi? da ?e si pozoren opazi? razliko.
no komprende
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

valem

Pa kakšno funkcijo ima pravzaprav ta zaščita pod motorjem? To vem, da jo dizli imajo, bencinarji pa ne. Tudi pri peugeotu 307 je tako. Ampak tole z du?enjem zvoka se mi nekako ne zdi smiselno. Saj je ja usmerjena nekako stran od vozničke kabine. In ?e se prodaja pod zaščita motorja mora ??ititi motor pred nečim (kamenjem na cesti, svinjarijo pozimi?). In zakaj so potem dizli toliko bolj izpostavljeni, da jim serijsko to zadevo tla?ijo gor?

Tedensko se peljem tudi po kakšnem bolj ?voh makadamu, pa me skrbi, da si zaradi tega ne bi ?esa pofental tam spodaj. Ampak 150 ? za kos pleha je pa kar precej.

Jerry

Peter skala......komentiral sem tvoj post.

In ?e vedno mislim, da je zaščita motorja na prvem mestu kar se tiče tiste spodaj. In vedno bom tako mislil.

Peter nikoli pa res nikoli pa nisem pomislil, da bi lahko Pic imel ročno na prvi kolesi. Kar ti nedvoumno si.

Pa dost o tem, ker mi je v končni fazi vseeno.

Nikoli pa se ?e nisem vozil brez spodnje razlike, in tudi ?e bi se nebi poslušal ali se bolj sliši ali ne. Torej nebi občutil razlike, ?e bi se vozil brez. ?teka??

Lp

Stef

Prošle godine za 8. Mart imao sam sudar s VW Polom. Ušao sam bočno u njega i rasturio sam ga. Na pikasici osim uništenog nosača tablice i vrlo malog jedva vidljivog traga boje Pola, ništa.
Ali... Došlo je do deformacije propelera ventilatora inapuknuæa vijka koji fisira propeler za osovinu el. motora koji ima zadatak hladiri motor. Ne znam kada ali vijak je pukao, i propeler je ispao s osovine. Tijekom vruæina u šestom mjesecu i tijekom puzeæe vožnje u gradu primjetio sam samo da mi automatska klima baš ne Stuttrartu kad se temperatura motora digla i kad sam isčitao poruku da hitno ugasim motor jer je temp. motora previsoka.
Novi propeler, motor, nosač motora i vijci idu u kompletu i koštaju
230 Eura.
Ako primjetite da Vam je sada motor nešto bučniji provjerite stanje propelera i vijka koji ga fiksira za el.motor.

lidija80

Imamo Xsaro picasso 2.0 HDI 2005 letnik. Zdej se nama je uničila spodnja plastika, ki ščiti motor, pa me zanima a kdo ve kje imajo kakšno rabljeno ali pa kako bi lahko drugače zaščitila motor.

Nove se ne splača kupit ker je okol 150 eurov :funny34d:

garac

mogoče je kaj pri //www.silux.si za berlinga vem, da je ca 60€. Drugače rabljenega
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lidija80

sem vprašala pa nima, hvala vseeno

pehorunkl

eh, saj to ni neka zaščita - pred kamnom ali skalo ne bo obranila, prej da olje ne kapla na tla....
če je ni, po moje nič hudega......
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Pyr0Beast

Verjetno je dosti da brani pred travo in podobno nadlego.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

dvorjan

Citat od: Pyr0Beast;105749Verjetno je dosti da brani pred travo in podobno nadlego.

Ja, pa tudi ce parkiras na travniku, da se od vrocega motorja vse skupaj ne vname ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alesz

Kaj pri vaših avtih motor spodaj žari...? naloga te plastike je zvočna zaščita in dodatna posledica če plastike ni je počasnejše segrevanje motorja v hladnih obdobjih.............................