Zaščita pod motorjem

Začel/a aygo, Marec 25, 2007, 11:53:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Evo, zdaj pa ?e si kaj "naredi si sam" mojstra narediš to zaščito sam. Seveda, ?e imaš močnost, da kje izmeri?, ker neizgleda nič komplicirano.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Sicer pa razmišljam, da mi je brez te zaščite bolj všeč vse skupaj. Gleda na to da se ne vozim po robnikih oz. po luknjah bi raje videl da bi bil brez. V primeru da ti pušča npr. olje vidiš madež na tleh in potem pogledaš lahko ?e po parih kapljicah. ?e imaš plastiko se olje nabira in šele ko ga je zadosti prite?e na plano.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

Saj, ?e bi SAMO po felnah vozil bi tudi bilo bolje, ker se ne bi rabil bat, da se ti guma ne predre.....
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Si pa dal primerjavo da te kap

hadei

Res je karikirano, vendar isto.
Kako lahko spljoh pomisli?, da bi ti spuščalo olje.....cccccc.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bojann

Citroeni pa so ja res super in ni sploh močnosti da bi ti spuščalo olje
Živi in pusti živeti...

Jerry

Citat od: hadei;14994Res je karikirano, vendar isto.
Kako lahko spljoh pomisli?, da bi ti spuščalo olje.....cccccc.

Pi?uka hadei si ti en model. Res je da imava nekaj skupnega ampak vseeno. Zakaj ne bi bilo močno.

Zdej pa konkreten primer:
Polomila sta se mi tista dva(od štirih) ?epa, ki držita plastiko na motorju. Oba ta desna. Ker je tista plastika skakala ali pa se premikala sem ter tja je odvila(kakorkoli ji je to ?e uspelo) ventil za prezračevanje hladilne tekočine. Se peljem po avtobahnu in mi napiše TOP UP WATER LEVEL, pa žena kaj je to. Jaz ves pameten eh premalo vode za šipe pucat. Pridem dam in parkiram na plo?niku. Pa gre moj fotr pol z mano do avta pa prav kaj ma? to mokro pod avto. Pogledam in antifriz. Bemu na desni, nova pumpa za vodo je šla. Ok dolijem in se peljem, pridem nazaj spet brez vode. Ekola pogledam bolj in vidim kje je za?etek puščanja; bolj na levo kot pa skrajno desno kjer je bil antifriz na tleh. ?e ne bi imel zaščite pod motorjem bi bil flek na sredini vozila...nikakor ne skrajno desno kjer je vodna črpalka. Se razumeva zakaj tvoja primerjava ni in ne more biti na mestu.

Aja kaj sem naredu da je nehal puščat....samo ventil?ek sem za?ravfu(u jaz mehanik) in šel na servis po dva ?ravfa in ?epka za tisto plastiko, zamenjal in to je to....aja 10EUROV za dva ?ravfa in en ?epek sem moral pa plačat. Antifriz in dest. vodo imam vedno doma ?e ?e ni v avtu.

LP

hadei

Haha, saj je v redu. Samo ne vidim, da bi zaradi tega vozil brez plastike. Glede na to, da je ?e dosti stvari na avtu, ki prekrivajo morebiten izvor okvare pa jih verjetno nisi snel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Ne sej tudi plastike ne bom. Hotel sem re?i da bi kumot brez bil. Kar brez gum definitivno nebi ?lo kumot.

hadei

Kako se pa sliši ropot v avtu brez te plastike. Je kakšna razlika...pa po resnici povej.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Brez une spodnje ne vem. Brez zgornje pa po moje ni nobene. ?e bi bila bi opazil tudi ?e ne bi bil pozoren.

hadei

Mislim ravno za spodnjo. Malo verjetno zadu?i ropot podvozja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Jaz nikoli nisem pomislil da bi bila zaradi hrupa tja postavljena. Ne vem od kje je tebi prišlo to na  misel.

hadei

Sicer ne vem kako je narejena pri PICASSu, vendar sem na tej plastiki pri ne vem ve? katerem avtu videl zalepljeno debel polivinil v katerem je bila pena, podobna tistim v bundah. Zaradi predvidevam, da je narejeno da poleg zaščite tudi zadu?i zvok podvozja.

In definitivno ni bilo "home made".
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

ja tudi na XP je  oziroma sta dva taka pov?tra ki du?ita zvok.vem ker sem menjal plastiko pred enim mesecem/dvema/.se pozna nekaj pri glasnosti,ampak
   samo od zunaj.ker pa malokdaj stoji? zraven pri?ganega avta  najbrž niti ne       opazi?,
razlika je definitivno sploh ko ve? da te zaščite ni in ko jo spet namesti?.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.