Nakup Saxoja

Začel/a andraž, Oktober 07, 2009, 12:10:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dani77si

mal čez 1500 ampak zanimiv

Matjazzz

Pozdravljeni
vidim da tema ze zamira...... sem pred nakupom avta nekaj v smeri vts ;)
http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=4008713&show=1
Zanima me če ga je šov kdo gledat.
Skratka ko sem ga šov gledat me je zmotil da so bla sovoznikova vrata od znotraj pri pragu že pošteno rjava. Avto drugače lepo ohranjen, zadnja prema obnovljena lansko leto, čeprav ko ga zaujškaš malo zaškripa zadaj? Mašina rab kake dva obrata da zalavfa in tut ko sem ga zalavfu je mal starter zasteku ni takoj spustu tako da dajem možnost da je samo strarter za pregledat. Po cesti se pelješ samo z tretjo pa 3,4,5 potegne dobr kokr se je pač dal probat. Pravi da so vilce za prvo in drugo prestavo hin. Zdej ne vem a je to od zunaj menjalnika za zrihtat ali notr? Da zaravn sklopko in zimske gume. Notranjost zelo lepa sploh glede na 260kkm prevoženih. Avto na prvi pogled samo za kupt.... Zmotl me je tud da se je na samo na pokrovčku za olje nabrala bela smetana, okol po plehu nad ventili pa nič. Trdi da vode in olja ne pije.... Tud olje čisto, hladilna tekočina se ne vid najbolj kok je čista, ampak ko sem gas tišču ni nič mehurčkov prihajalo tko da kompresija ne uhaja v hladilno tekočino. Cena 1200evrov.
Nasveti in kdor ga je šov gledat prosim da javi kaj sem jaz spregledu?
LP Matjaž

mirchi

menjalnik je šel,vprašanje ,če se ga splača popravljat,pozanimaj se za ceno rabljenega.Smetana na pokrovčku je znak,da bo tesnilo glave vsak čas fuč,kar pa ni nek strošek.Poglej če je motok kaj masten okoli pokrova zobatega jermena.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Matjazzz

Ja menjalnik sem kr prepričan da bi menju z kakim rabljenim kar ni nek velik strošek. Za dihtungo na glavi ne vem no ko menjaš moraš še glavo poravnat pa vijake menjat pa fajn je pol da komplet glavn servis delaš. Sam čudn mi je k je blo sam na pokrovčku pa drge nč .... varjanta je tud to ker je biv dež cel dan in se je ze tut zuni kr lepo shladil da se je mal kondenza notr nabral ... maš pa najbrž prav k je tud on reku da še ni dihtunge menu oz. je njegova punca ni. Okol pokrova nisem vidu nč kej preveč mastga tud glava je bla suha vidt.
Gledat ga noben ni šov?

Klemenko83

ta menjalnik za 1.6 16v je zelo redek...tut če ga najdeš ga boš kr lepo plaču...
sej si mel mojga belega gor, k je bla sam cinšpula za zamenat, pa 138k km prevoženih, pa nikjer rjav...no dans ga je en poba iz šk. odpelu, ceno sm pa znižu za ceno cinšpule pa je...

Matjazzz

Kokr jez vem ima 1.0 in 1.1 krajši menjalnik vendar pase gor kt ata na mamo :)
Hja a tvoj je bil un bev edini na avto netu? ja bi prsu v postev vendar sem prekratek pa še bele barva nekak ne potegne na saxo:)

lp

andraž

Menjalnik ima prestavna razmerja narejena glede na moč in navor motorja. Èe bilo vseeno kako "dolg" je menjalnik bi delali samo en tip za celotno motorno paleto... Verjetno res lahko vse skupaj sestaviš, če bo in kako bo delovalo je pa druga stvar...

Klemenko83

andraž:
na zadevo se lih ne spoznaš...edino kar velja je to da za celo paleto Saxo-jev ni isti menjalnik.

Matjazzz:
gor lahko daš druge menjalnike ja...sam s tem dobiš krajše prestave in posledično manjšo končno...bojo pa mal bol pospeški...pa tut delal bo.
če se že mislš igrat vzemi menjalnik od 1.1 in od 1.5 dizel samo zadnjo prestavo...tko boš mel mal bol pospeške, v zadnji prestavi pa mal večjo končno kot sicer...paše pa kot si reku - ata na mamo...

uglavnm oznaka menjalnika je MA ;)

ja moj je BIL edini 16v VTS na *********u...bela mu prou hudo paše drgač...je pa šu naprej za 2.100€ z malo muzke v avtu in ostalo opremo kar je mel napisano ;)

zlikovski

@Klemenko83, Andraž ima prav. Pa še dosti drugih dejavnikov je zraven.

Matjazzz

No kakor jaz vem ia klemenko83 prav....
Skratka za ta avto sem tudi na avtomobilizmu spraševal pa sem zvedu da je ze najmanj 4lstnike menju in vmes goru in tud karabol.... tk da odpade sploh za tako ceno....
LP

Klemenko83

zlikovski:
pa dej ne me učit neki kar sm dal že 50x čez, mel sem več PSA avtov doma kot jih boš mel ti pa tvoji forci skp...pa preber še 1x moj prejšnji post ja!?
MA menjalnik mora bit, pa mus od 106ke al pa Saxoja...če vzame od 206ke npr. so edin vzvodi drgač...ok? pa tut to se da hit vse porihtat...tko da ne brihtolirat neki preveč...

smuky

lepo pozdravljeni!

Mene pa zanima če kdo pozna zgodovino tega saxoja vts?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5589446&show=1

LP!

Rok

TICKO

iz slik razvidno da ga je mel mulo , izpuh:) in pa zvočniki vgrajeni v original polico..... kilometri  tko k pri vsakem trgovcu , ha ha ha +'- 150.000 Km .
 cena je zelo visoka, pa še klime nima.....

smuky

Šem ga sel pogledat zdej en dan, pa ni vredn tazga dnarja...sprednji odbijac mal dol visi(pomojem je nekam mogu zapet, ker je tudi počen in spraskan spodej), na strehi je zacel rjaveti, use plastike odstopajo, zadnji zvočniki sploh ne delajo(nwm, mogoče niso bili priključeni), mašina je brez zračnega filtra pa se use je neki z izolircem zaliman, pa se kej bi se najdl. Glede števca pa piše da ma 150k prevoženih, ko pa pogledaš na števc u avtu pa piše 260k, tk da nwm gdo koga nateguje tle.

Xandrej

Takega prodajalca bi jaz kar zlamal... Pa če bi prišel iz Mb v Lj to gledat pa bi ga kuj ubil....:bombs: