Moj spaček

Začel/a saxovts, September 27, 2009, 09:51:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

saxovts

ja garač se bomo slišali ko bova kaj skakala tam okoli.

Danes sem dobil še moje zlate dele.

2sv

te lahko vprašam koliko si dal  za nove premz lajtnge upam da razumeš kaj sem napisu  lp.

mato

Citat od: saxovts;71522ja garač se bomo slišali ko bova kaj skakala tam okoli.

Danes sem dobil še moje zlate dele.

Ti tole pa zelo dobr zgleda.

dyfan

Torej, ta spak bo praktično nov! Vsa čast za pedantno obnovo.
Je veselje to videti, še večje veselje na tak način delati (seveda, če imaš voljo, znanje, potrpljenje...).
Največje veselje je pa potem takšen avto imeti in uživati v vožnji z njim. Želim, da prideš čimprej do tega zadnjega zasluženega užitka.

Me pa zanima, če je to "zlato" hladno cinkano (niklano). Upam, da ni vroče cinkano, ker bi v tem primeru verjetno nastradali gumijasti deli (ventili) v nastavku za nalivanje olja.

LP
Lep pozdrav!

garac

@dyfan, tole je najbrž elektrocink, tako da ni panike, pa tudi drago ni več to cinkanje. Zgleda pa potem ko novo, ampak meni so pri tem postopku vse podložke za pritrditev avta na šasijo ob zategovanju razpadle
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja dobro zgleda ko je vse na novo cinkano. Je pa res kar je Garač napisal. Ampak to je predvsem od materijala odvisno. Èe je bilo pred cinkanjem fejst rjasto, potem v samem postopku, ko vržejo vse skupaj v kislino , rjo kislina razžere in nastanejo luknjice v materijalu. No in če so pregloboke, podložke ali vijaki ali matice, fedre,... počijo. Veliko je odvisno tudi od mojstrov, če predolgo pustijo v kislini pa že sam materijal razžere in stanjša.

Tist nalivek za olje. Ja tam so gumijasti ventili not. To ,da je zdaj lep ti kaj veliko ne pomaga. Življenska doba ventila je okoli pet let. Potem pa ne deluje več. Pomeni mašina je masna in kakšna dva do tri konje zgubi.

Jaz bi vsakemu svetoval da ta ventil - nalivek  menja.

Na slikah je nalivek letnik 1985. Motor je bil od mojga furgona (dak motor) ,laufau je lepo ,je pa bil masten in počasen. Cilindri ,obročki in glave so bili OK. Tudi semeringi so bili OK za svoja leta, pri špeglih je rosil. Ampak pri platinah je bil vedno masten ...

No , problem je v tistem ravnem gumijastem delu. V eno smer spušča v drugo pa mora držat tako da nastane pritisk v motorju. No in ta otrdi pa še kakšen čep odleti. To je to.

garac

@keža zdi se mi, da sem te lijake nekje videl v plastični izvedbi, kako misliš, da se bo to obneslo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja sem videl, jih montirajo večinoma angleži. Pravijo da deluje.

sivipas

Plastične prodaja franzose.de, angleži (ecas) delajo kovinskega! zgleda sicer isto (na fotki), je pa razlika v ceni in sigurno v kvaliteti. Jaz imam tega angleškega od ecasa, stane okol 100 evrov in namesto gumijastega nepovratnega ventila je not kovinski (t.i. Reed valve), tak da upam da bo trajal mal več kot original.

janez

Evo dober podatek. Luka ,prideš na Kubed ?

sivipas

Ah seveda seveda! Se vidimo

saxovts

evo po dolgem času spet nekaj slik. Prtljažnik je fertik še  trikotnike se zamenja in nekaj malih fines pa bo počasi že švasarija končana

Renault4

Žiga ne nakladaj prevec,tle mava še za najman en teden dela! he-he Saj zdaj bova pa mal na povrh delala naprej k se bo men mudil ker bo matej men katro KONÈN poštrihov! hecam se

saxovts

nono le glej d bo vrnih čene boš kritike poslušu veš

vinotoc

Dragi moji!
V soboto sem si pri Žigi ogledal njegovo ustvarjanje. Zanimivo in smelo! Šasija me je inpresionirala, prav tako ustvarjanje Renaulta4 v pločevini. Včeraj pa sem spoznal celo družino in sem presenečen, kako vsi podpirajo Žigov projekt.
Fant je prijeten sogovornik, zna poslušati in ve kaj hoče. Občutek imam, da raste še en spačkar z dušo in srcem.
Le tako naprej.
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.