Tako, zdaj pa se začne zares

Začel/a vogiv, September 22, 2009, 09:19:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vogiv

pa še par slik od vrat
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

janez

Zdaj ko boš naredil novi spodnji del ga vstavi pod starega. Boš lažle pritrdil in manj bo zvilo originalni kos. Pa varit začni od sredine navzven. Točkovno, ne ga celega po robu zvarit, ker bo vse deformirano. Punkti na razdaljo pet centimetrov, pa počasi da se sproti ohlaja,nič tolčt s kladivom in ravnat. Ko se ohladi se sam vrne v svojo lego. Ko boš stisnil star pleh na novega ne sme biti niti za las zraka vmes.

vogiv

bom probal pa pol vidimo kaj se bo zgodilo upam da bo uspelu mam se sicer 2 para prednjih vrat sam so te se nekak najbolj cele
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

vogiv

tak pa mi je končno uspelo končati z švasanjem  tudi obojna prednja  vrata sem nekako skup spravu tak da sedaj čakm sam se toplo vreme da dam v epolor:Red-Sleepy:

Lovro

Sicer ne bi rad bil pameten, ampak, ko sem jaz obnavljal spačka, sem dal na enak način obnoviti vrata. Ko sem jih nesel k Jetiju, me je opozoril, da bi bilo bolje menjati celo zunanjo pločevino praktično do okna in ne le spodnji del, ker se bo kasneje kljub kitanju in lakiranju poznalo, saj se kit baje sčasoma še vedno malce posede.

In se je res. Pri močni sončni svetlobi se je sčasoma na vratih mojega spačka (res da sicer čisto malo) poznala črta, kjer so bila vrata varjena.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Jao, jaz se spomnim teh obrob, ki jih je še smrtnik delal. Jao, smrt. Pa še co2 aparatov takrat no bilo... potem pa z avtogenom, vrata so bila zvita, da je bilo treba pol kile kita gor nametat. Takšna, sicer še nedokončana sem dobil v kompletu z mojim prvim spačkom. Hvala bogu, da smo v jugovini imeli markoviča, ki je uvedel ugodno menjavo valut, tako, da sem kupil v avstriji zelo lepa vrata
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja vsi so se matrali takrat z obnovo polovi vrat in vedno isti rezultat. Misli pa da sem bil edini ,ki sem menjaval cele zunanje stranice. Vendar se ni obneslo... je bilo ljudem predrago in so še naprej menjavali samo polovice in kitali in jamrali...

vogiv

ja saj imate prav vendar je izdelava celih  čelnih plošč z mojo pigmašino neizvedljiva najrajši bi tak našel 2 dobrih vrat in jih gor dal je najmanj jeze bom še  kar naprej iskal:BigThumbs:

vogiv

nekaj slik kaj se je dogajalo zadn čaš sem moral kar malo zakurit da mi je vse uspelo v temelj dati

vogiv

saxovts

lepo napreduješ le tako naprej da bo lep spaček:emot112:

Xandrej

Bravo! Kakšne barve bo avto na koncu? Oranžen?

vogiv

nevem še čisto bo pa oranžen ali rumen po vsej verjetnosti

vogiv

tako sedaj ko se počasi začenja zima bom pa znova nadaljeval moj projekt sem nabavil že nekaj delov tak da za vikend začnem z delom naprej

saxovts

le poslikaj da vidimo kakšen je napredek. :emot112::emot112::BigThumbs: