XM na internetu

Začel/a Veloce, September 17, 2009, 05:45:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: garac;138316superca, saj ga itak ne bo nihče kupil, samo bluzijo malo ane

Na koncu ga bom jaz kupil samo zaradi lepega blatnika hehe:funny34d:
bluzimo :BigThumbs:

psihopat100posto

superca13 ja ni 100% rečeno da bo res tako, v MS je blo nekaj XM-ov z podobno ali večjo kilometrino ki so šli zaradi drugih težav na odpad, rekorder bivši XM V6 od Mure, ki je pri 600Kkm šibal po jarku in se zabil v škarpo, lastniku ni blo nič, avto pa totalka. Na mojem bivšem 24v, pa smo menjali napenjalce ketne edino(glede motorja), pa avto tudi čez 300Kkm sigurno, problem je bolj to da ko prvič kaj konkretnega crkne gre avto na odpad ne pa na popravilo, ker ljubitelji enostavno nimajo keša. Jaz pravim da če nimaš rednega prihodka in nisi pripravljen dati vsaj jurja letno v XM-a, pol XM-a naj človek raje ne kupuje.
lp

superca13

Citat od: psihopat100posto;138342superca13 ja ni 100% rečeno da bo res tako, v MS je blo nekaj XM-ov z podobno ali večjo kilometrino ki so šli zaradi drugih težav na odpad, rekorder bivši XM V6 od Mure, ki je pri 600Kkm šibal po jarku in se zabil v škarpo, lastniku ni blo nič, avto pa totalka. Na mojem bivšem 24v, pa smo menjali napenjalce ketne edino(glede motorja), pa avto tudi čez 300Kkm sigurno, problem je bolj to da ko prvič kaj konkretnega crkne gre avto na odpad ne pa na popravilo, ker ljubitelji enostavno nimajo keša. Jaz pravim da če nimaš rednega prihodka in nisi pripravljen dati vsaj jurja letno v XM-a, pol XM-a naj človek raje ne kupuje.
lp

Se strinjam. Avto zna bit ZELO zahteven. Seveda pa lahko ima lastnik tudi srečo :)

JureA

Citat od: superca13;138209Stari V6 pri 300kkm....je bogi. Še nobeden ni gladko prešel teh km brez zjeb.. dročnikov, dihtung na glavi, dihtung valjev, poscanega diravija, ojničnih ležajev itd. itd.

Jaz sem pa mislil, da je V6 12V pri teh kilometrih ravno dobro utečen.
Vsaj po mojem sodeč, ki bo imel počasi dvakrat toliko km, pa se mi ne zdi še nič bogi.

antasi

verjetno je to odvisno od vzdrževanja
če imaš srečo da se je prejšnji lastnik spomnil menjavati olje in delati sevise
pol bi moral to zdržat
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Xandrej

saj to je problem dandanes. Materijal je star 20 let, avti neveš kako vzdrževani, neveš kako voženi in motor kot je napisal tudi ni neki biser. Avti imajo res mogoče po 600 000 kilometrov ampak neveš kaj vse je pocrkalo v tem obdobju in kaj vse se je menjalo. Mogoče marsikaj... Od superce avto tudi lahko ima 900 000 pa je noter lahko že 6 motor ane...

psihopat100posto

ko se kaj pokvari, se takoj popravi in vozi dalje, takrat lahko rečeš da je avto redno vzdrževan. Ne pa da nekaj crkne pa pol še par jurjev po cesti, da še kaj crkne zraven in pol ogromni stroški in pol je XM jajca in predrag za popravilo in gremo na odpad. Tak je blo z večino primerkov kar so jih moji kolegi vozili.
lp

superca13

Citat od: JureA;138354Jaz sem pa mislil, da je V6 12V pri teh kilometrih ravno dobro utečen.
Vsaj po mojem sodeč, ki bo imel počasi dvakrat toliko km, pa se mi ne zdi še nič bogi.

JureA, kateri letnik imaš in kakšno olje točiš: 15w, 10w, 5w?

Res je tudi, da jaz na veliko kompliciram in sem z vsako malenkostjo nezadovoljen ;) Res je tudi, da sem razen rdečega s 135kkm nabavil vse bolj ali manj zanemarjeno.

JureA

XM je letnik 1997, uporabljam Total Quartz 9000 5W-40.
Sicer sem jaz prevozil le zadnjih 70.000 km.
Kupil sem ga decembra 2006 in mislim, da je bil avto dobro vzdrževan tudi prej.
Prejšnji lastnik Peter je za avto lepo skrbel, pred njim je pa menda bil to služben avto od ene primorske firme (Droga?) in je najbrž bil tudi ustrezno vzdrževan.

Moje mnenje je, da mora ob pravilnem vzdrževanju in uporabi vsak motor brez težav priti do 300.000 km.

tomaz555

Kako se pa kaj obnese plin pri tvojem? Je bil eden prvih pri Dori.

ModelJT

Da se malo vrinem.... XM pripravljen za demolišn derbi :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

superca13

Citat od: JureA;138549XM je letnik 1997, uporabljam Total Quartz 9000 5W-40.
Sicer sem jaz prevozil le zadnjih 70.000 km.
Kupil sem ga decembra 2006 in mislim, da je bil avto dobro vzdrževan tudi prej.
Prejšnji lastnik Peter je za avto lepo skrbel, pred njim je pa menda bil to služben avto od ene primorske firme (Droga?) in je najbrž bil tudi ustrezno vzdrževan.

Moje mnenje je, da mora ob pravilnem vzdrževanju in uporabi vsak motor brez težav priti do 300.000 km.

5w-40 praviš. Pravilno. Meni je zanimivo to, da je motor bolj ali manj isti že od štarta naprej (ležaji, dročniki...) olje pa so mu spremenili iz gostega 15W ali 10w kar na 5W. Razlika med njimi je ogromna.

S 5W res najlepše teče.

JureA

Citat od: tomaz555;138553Kako se pa kaj obnese plin pri tvojem? Je bil eden prvih pri Dori.

Sem zadovoljen uporabnik.
Edino priključek za točenje plina bi lahko bil bolje narejen - na notranji strani je začelo spuščati in bom moral to dati popraviti.

mirchi

Tak pa zgleda zadovoljen novopeceni lastnik po testni voznji po popravilu!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

ModelJT

No tale, ki se je prodajal za 10000€ je zdaj že kak mesec pri Jerovšku. Mu je avtomatski menjalnik riknu. Ha, on pa njegovih 10 jurjev. Danes so ga ravno začel sestavljat.

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=119506&postcount=362
[SIGPIC][/SIGPIC]