Rdeči Vrag-->Vojna rji

Začel/a Zeko124, September 15, 2009, 06:20:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Danes sem se prvič spravil drgnit rjo z mojega Amija in sicer z šmirgelpapirjem tipa 60, 150 in 120... Nekje je dobro ohranjen, nekje slabše, kje slabo, poštimat bo tak vse treba... Mašina dela kot je treba, le frgazar (uplinjač) je treba malce poštelati... No pa naj govorijo slike...

P.S., prosim janeza za komentarje, nasvete... ;)

Lp, Zeko

Koment na slike:

Sliki 1 in 2-videz lahko vara (zadnja desna vrata).

:argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Mike666

Èe bi rad učinkovito to rjo dol spravljal vrži ta papir bek pa si vzami malo brusilko z drotpiršno nastavkom pa gasa.
Èe bi pa rad še bolj učinkovito pol pa peskanje!

Zeko124

Mike, to delam sedaj bolj površinsko, peskanje tudi še enkrat pride na vrsto, tole je le tako, na novo zaščita za zimo... Je pa tip izgleda premazal temelno barvo kar čez rjo, pa zgleda da mu ni potegilo, da s tem ne narediš nič, ker ko sem odstranil novo barvo (ki je tudi že bila ponekje načeta), se je spodaj vse spreminjalo v prah. Je še veliko drugih stvari za poštimat, poslikam prihodnjič... Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

Vprašanje, če boš kaj rešil z brušenjem, vrata verjetno, koloteki pa so slabi. Po moje je bolje, da jih pustiš, v vsakem primeru bo treba variti novo pločevino gor.

Zeko124

@ Andraž, koloteke bom samo še premazal nazaj s temelno barvo, ker bo verjetno tako ali tako treba enkrat speskati karoserijo, ter sem pa tja povariti kako luknjico (kot je tudi razvidno na sliki). vrata pa bodo deležna malo boljše zaščite... Je pa še par stvari, ki bi jih rad saniral do zime, slike sledijo...

Lp, Zeko:BigThumbs::take_picture:

www.keramika-genorio.si

andraž

Èe boš dal peskat, bi znal biti presenečen nad stanjem kolotekov. Sem videl avto, ki je zgledal solidno pred obnovo, po peskanju pa je bil precej luknjast. Da se pa popravit vse. Kolotekov ne boš mogel rešiti, vrata pa sigurno lahko, zato se jih temeljito loti, le tako jih boš obdržal v sedanjem stanju.

Zeko124

@ Andraž, vrat se bom lotil, kar pa se kolotekov tiče-Keža dela čudeže in to z švasaparatom :). Tudi moj je solidno izgledal, če gledaš sliki 1 in 2 (sepravi prej in potem). bolj kot sem šmirglal več luknjic se je pojavilo... Tip je tudi naredil napako, ker je dal novo barvo kar čez rjo, nevem kaj je mislil, toda s tem ni rešil ničesar, razen da barva zdaj ni original, in da auto po 1 letu spet propada.

lp

www.keramika-genorio.si

dyfan

Citat od: Zeko124;58647... Tip je tudi naredil napako, ker je dal novo barvo kar čez rjo, nevem kaj je mislil,...

... tako delajo tisti, ki hočejo avto čim boljše prodati - ali pa tisti, ki naivno verjamejo (kot noj), da če rje ne vidiš, je ni.

LP
Lep pozdrav!

Zeko124

@ Dyfan, Ami je imel svoji ohranjenosti primerno ceno... Kaj mu ni bilo jasno da je dal temelno barvo čez rjo-nevem, ampak avto je veselo propadal naprej, ekr so luknjice v blatniku, je do novega sloja prodirala voda-kondenz, in seveda je temelna barva povsem v prahu, po nekod tudi nova, s tem da je tip totalno falil originalni odtenek (temno rdeč), najbrž ne rabim posebaj napisat...

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Še enkrat prosim za nasvete Kežo ali koga drugega, ki se na to bolj spozna, kaj naredit naprej...

www.keramika-genorio.si

Mike666

Ja kaj?
Èe bi rad poštimal tega "vraga" se loti kot treba. Razmeči celega, gaa komplet obnovi pol pa ga čuvaj ko zenico oka svoga!!!

Zeko124

@ Mike, do tega smo enkrat prišli že, jaz nimam niti znanja, da bi celega razmetal, niti kakršnihkoli navodil (razen to kar je na Citroenra forumu). Èuvam ga že, rad bi sedaj samo malo porihtal stvari, da nwe propada naprej... Èe ga pa razkomadim, ga pa nimam kam pospravit... :-S! Lp, Zeko...

www.keramika-genorio.si

dyane

Sliki 1 in 2-videz lahko vara (zadnja desna vrata).

:argue1:[/QUOTE]

Pri stebričku se bojim da je problem ne le zunanji ampak notranji:emot60:

Votli deli z leti in kondenzom začno počasi ampak vstrajno rjeveti in rezultat je luknja...
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

@ Dyane, ta problem je obstajal še preden sem Amija kupil, vendar pa prejšnji lastnik tega očitno ni imel interesa zrihtat... Sicer pa mam še čas za rihtat, bi si ga rad naštimal za pričetek moje vozniške kariere :). Lp

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko, najprej ga poskusi dat nekam na suho in bo to zanj najbolje. Takle na dvorišču ne vem kje bi lahko začel rjo čistit. Ko nekaj narediš pa ti rosa in dež gor padeta... z brusnim papirjem in barvo je največ kara lahko narediš , popraviš - očistiš rjo na zunanjem delu karoserije. Razni robovi strehe, haube, blatniki,...tam kjer je rja, če so pa luknje pa sledi varjenje. Pri luknjah ti šmirglanje in barvanje nič ne pomaga. Èe je luknja je prerjavel pleh iz notranje strani. Moraš notranjost sanirat...
Sam na suho ga daj, drugače do tvojga šoferskega ispita ne bo velik ostalo. Lahko pa daš preko enga arafata - baldahin, da ne lije dež direkt po njem. Dnevi so vse krajši, hladnejši,...takle zunaj ko prideš domov pa si vzameš čas tisto urico ali dve se ti niti barva ne posuši. Mokra barva in vlaga pa nisi nič dosegu...

Imaš pa voljo.

lp

ps. Jaz imam isti problem. Dokler nimam placa v garaži sploh ne razmišljam o kakem delu na autu.