Menjava žarnice

Začel/a susterd, September 13, 2009, 12:31:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

susterd

Meni so v pol leta crknale tri žarnice na mojem C4.
Ali ima kdo idejo kako to menjati po principu 123, pri meni to traja vedno vsaj pol ure na levi strani še dlje nimam namreč najmanjše roke tam okoli pa ni ravno prostora?
Se priporočam za kakšen nasvet!http://www.citroenar.eu/images/smilies/breaking_pc.gif

Mihael

Mislim da je problem v tesnilu ki je na luci. Poizkusi najprej menjati tesnilo, da ti voda res ne pride zraven in ustvari kratek stik.

Najhitrejši avtodom na konjiškem

aura

Mogoče bi nabavil malo boljše žarnice.

Voda na luči da naredi kratek stik ?? Zaradi kratkega stika pregori varovalka ne žarnica.

Xandrej

Kupiš čunga lunga žarnice tiste najbolj dolgo svetijo... Se pravi ene no name H4 žarnice iz špara, lidla itd itd...  Probaj.

ggorenc

narobe!

kupis navadne zarnice priznane firme! ne pa cungalunga halogen modrih variant in variant +50% vec svetilnosti.

ggorenc

sploh pa ugasnes bedasto avtomatsko priziganje luci.

grozny

eko poslušaj gorenca :) ne ne hec

največji vzrok pri novih avtih za crkavanje žarnic je glih ta stalna prižganost luči, ker ko se zažene motor luči ugasnejo pa pol se stet prižgejo in v bistvu dobijo šus napetost in to jih ubija.

stara varjanta-obrneš gumb-je najboljša
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

susterd

Ok se strinjam z vsemi, žarnice kupujem pri petrolu, pač kakšne so so.
Ampak kako menjati žarnico brez živčnega zloma to je moje vprašanje?

grozny

Si vzameš 3 dni časa:
1. dan si ogledaš okolico luči-magari poslikaš
2. dan se usedeš in nardiš bojni plan in nabaviš žarnice
3. dan si vzameš 2 uri časa, da lepo v miru daš dol vse pokrove, pa še kako stvar umakneš(kabli, cevi, CPU npr, ....) pa vse skupaj poslikaš in daš na forum.
Mogoče pa bo še komu prav prišlo.

Vsaj jaz sm tako naredil za mojo Xantijo.
Crknla 1 žarnica, pa že ki sm biu od volje sm menjau use 4
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Xandrej

Citat od: ggorenc;58497narobe!

kupis navadne zarnice priznane firme! ne pa cungalunga halogen modrih variant in variant +50% vec svetilnosti.

Mislil sem navadne žarnice, tesla ali pa neke firme nepoznane... Fotru je na safranu H7 od vseh teh osramih pa philipsih pa nevem čem ki so crkovale na dva meseca. Šparove gorele eno leto pa še bi če avte nebi v treske vrgel...

Sicer je pa tak vseeno jaz imam xanon pa s tem nimam problemov.:BigThumbs:

drmare

Citat od: susterd;58548Ok se strinjam z vsemi, žarnice kupujem pri petrolu, pač kakšne so so.
Ampak kako menjati žarnico brez živčnega zloma to je moje vprašanje?

Moje izkušnje z menjavo žarnic so sledeče:

1. Najprej odstrani varovalno gumico!
2. Nato z ogledalom in baterijo razišči notranjost - odprtina je res ozka, da boš točno vedel, kje je vzmet, ki drži žarnico v ležišču..., kam jo potisniti, da se sprosti....
3. Snameš konektor  - tu je problem, ker ni prostora in gre zelo nerad s kontaktov - priporočam, da ga natakneš na 3/4 in boš imel pri naslednji menjavi lažje delo...
4. Sprostiš, vzmet in izvlečeš žarnico...
5. Montažo opraviš po obratnem vrstnem redu - najtežji del je zatakniti vzmet

Dejansko so zakomplicirali menjavo s premajhno odprtino, človek, bi pričakoval, da bodo sistem menjave malo izpilili in poenosavili... Drugače pa za menjavo potrebuješ vsaj 20 - 30 minut....ti dosegaš kar dober čas, boljšega boš težko! Prvič sem menjal skoraj 2 uri in preklinjal vse živo....

Jz sem na 50TKM zamenjal 3 ( 20 - 30 TKM) žarnice! Sedaj je že nkaj časa mir... imam pa Osramove...

Pomisli na tiste avte, katerim sam ne moreš zamenjati žarnice... in koliko to stane, ko zlatarji na servisih menjajo  žarnice....

LP

susterd

drmare hvala. Sem že mislu da sem čisto nesposoben, pa vidim, da ste tudi drugi v enaki godlji kot jaz.
KAJ HOÈEMO KREATIVNA TEHNOLOGIJA

aura

Ko greš žarnico menjavat se ne smeš sekirat, pa mudit se ti ne sme.
Najmanj problemov glede žarnic sem imel na ZXu. V desetih letih jih nisem nikoli menjal, pa tudi prejšnja lastnica je rekla, da ni nikoli imela težav z njimi.

V ženini torbici si sposodi ogledalo, včasih je potrebna še kakšna svetilka, pol ure časa in zamenajš žarnico. :BigThumbs:
časi enostavne menjave žarnic so mimo.

lp

altair123

Citat od: aura;58894časi enostavne menjave žarnic so mimo.

lp

Se ne strinjam. C4GP letnik 2009 ima zelo preprost postopek menjave (kratka luč spredaj). Zamenjal sem jo v nočnem času pod ulično svetilko. Vzelo mi je 3 minute.
Tako da pohvala citroenu, ker je to pri tem modelu avtomobila naredil res enostavno.:BigThumbs:

frk

mislim, da moje vprašanje še najbolj ustreza tej temi..

zanima me, kako naj ugotovim, če je pumpa za čiščenje sprednjih luči(xenon) res crknila. bi se to dalo na kak način z multimetrom ugotovit?
namreč naprava za čiščenje luči mi že nekaj časa ne dela. vzrok sicer še ne vem kje se skriva, ena izmed posledic pa je neprestano pregorevanje dotičnih varovalk.

lp