Display

Začel/a boga, Marec 23, 2007, 02:53:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boga

Ne dela mi del displeja, ki kaže hitrost. Kristali so po moje sicer ok, ker se vidi, da dela, samo ni osvetljeno.  A ima to kako ?arnico? Tudi, ?e stisnem gumb, za ugasnit osvetlitev in prižgem nazaj, je stanje enako. Ali je lahko kakšna varovalka?
Ali je treba na servis? Je kdo ?e imel podoben problem?

LP boštjan
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Xandrej

hadei

?arnica ti je crknila 100%. Ni nobenega straha. Tudi menjat ni problem. ?e ti samo napišem postopek bo tudi dovolj. Lahko pa počaka? do jutri bom raztavil svoj display in bom dodal slike. Tudi mene zajebava ena ?arnice, ker ima vsaj izgleda tako slab stik. Dela pa ne dela. Počakaj do jutri bom poslikal in opisal postopek.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jerry

Meni pa....
števec za temperaturo vode bolj sveti kot sveti tisti števec za nivo goriva. A je to normalno, ali je močno da je svetloba da je pa? osvetljen z eno drugo ?arnico pa se zato drugače vidi.
Za raztavit armaturo sem ?e spoznal postopek.

V končni fazi se ne spomnim a je tako ?e skoz od kar imam avto pa sem šele sedaj opazil razliko tko da res ne vem, ?e je to OK.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

100% sem, da je tako kot si ?e sam napisal. Druga osvetljuje to mesto.
Meni je bilo isto pri številkah za hitrost. Prva je svetila dosti manj kot ostale. Menjal sem ?arnico in je bilo OK.
[SIGPIC][/SIGPIC]

boga

Pri meni je sedaj vse ok. Sicer sem se ?e privadil, da pri citroenu lahko vedno kaj prižakuje? in morda lastniki ?e prevntino neprestano ?arijo nekaj po svojih avtih.
Sicer mi to kar godi, ker mi znate pomagat, ko kaj potrebujem.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

hadei

Glede na to, da je v zvezi displaya bom kar tukaj nadaljeval.

Tako kot je tudi Naš član SKALA ugotovil se osvetlitev displaya drasti?no poslab?a, ko so pri?gane luči. In te so stalno, seveda. Ponoči je OK, ampak podnevi ob son?nem vremenu pa so številke zelo slabo vidne.

Ali se ta problem da kako rešit?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Da se - tudi pri BXu se osvtlitev armature in ure zmanjša ob pri?igu luči. Pri bxu pride na uro ?e en dodaten kabel, kater je direktno na luči vezan(ko so pri?gane ma? gor 12V, drugače ne).
Sm ?e pozabil, lih kaj sem u?pi?il - se mi pa zdi, da sem tist kabel odklopil. Je pa potem ponoči problem, ker preveč ?ajna vseskupaj - bi mogu ?e en tranzistor, pa fotoupor na rele zvezat, da bi vklapljal in izklapljal pri določeni svetlobi. Bom, ko bo malo ve? časa ?e malo pretuhtal zadevo - seveda pa je pri modernej?ih avtomobilih vseskupaj ?e nekajkrat bolj zakomplicirano.
Hja, dougcajt mi je ja...

Xandrej

Citat od: hadei;6617Glede na to, da je v zvezi displaya bom kar tukaj nadaljeval.

Tako kot je tudi Naš član SKALA ugotovil se osvetlitev displaya drasti?no poslab?a, ko so pri?gane luči. In te so stalno, seveda. Ponoči je OK, ampak podnevi ob son?nem vremenu pa so številke zelo slabo vidne.

Ali se ta problem da kako rešit?!

Mislim, da ?e so pri proxiju programirane dnevne luči se osvetlitev ne spremeni. Ko pa ponoči pri?ge? luči (moraš drugače ne dela dolga luč). Pa se potem kontrast spremeni v no?no varijanto... V italiji je prepovedano imet podnevi luči zato nimaš to sprogramirano.

bisnen

Se opravičujem, sem prej pogledal drugo temo in nisem opazil, da je je Andrej odgovoril tukaj na isto vprašanje.

rešitev je taka kot jo predlaga Andrej, z dolgimi lučmi lahko samo po?miga?, ne da pa se jih "zatakniti", da bi stalno gorele. Kot sem ?e omenil v drugi temi, pa ni osvetljena centralna konzola.

Naj ?e dodam, da ko da? kontakt (predgretje motorja) pred v?igom luči ne svetijo ampak se pri?gejo šele po zagonu motorja (za razliko od VW grupe) in ti tako ne prazni akomulatorja.

Ko jih pa pri?ge? na ročici, je pa vse normalno kot v običajnem primeru pri?iga luči.

vukmilan

Picasso 1.6  je star 4 leta in je kupljen v Italiji, z njim sem zadovoljen le nekoliko me je enkrat prestračila armatura, ki je kar med vožnjo polnoma ugasnila, motor je seveda normalno deloval tako, da sem ?e peljal nekaj kilometrov. Nato sem avto ugasnil in poskusil ponovno v?gati in armatura ni delovala. pri poponovnem v?igu čez kakšno uro pa je ?e armatura delovala in deluje ?e sedaj. Od tega je ?e tri mesece. Med vožnjo opazim, da se moč osvetljevanja armature spreminja (migeta). Kaj bi lahko bil vzrok napake ? Morda samo kakšen kontakt, kabel ? LP:emot112:

hadei

Definitivno, drugo res ne more bit. To, da ti migeta pa je ravno kontakt je, pa ga ni.
A je to komplet, tudi z osvetlitvijo gumbov pri klimi ali samo DISPLAY?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

vukmilan

Samo display na armaturi, klimo imam ročno.:emot80:

hadei

To ?e, samo tudi tam so gumbi, ki morajo bit osvetljeni. Predlagam ti ogled te teme v povezavi. Tam je opisano kako se razstavi display in kako prideš do ?arnic ter kbla za napajanje displaya. Poglej, ?e boš najdel kaj koristnega in probaj na tak Našin, ?e so kabli OK.
http://citroenar.eu/showthread.php?t=423
[SIGPIC][/SIGPIC]