Boljša goriva?

Začel/a rs23, Avgust 25, 2009, 02:30:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

grozny

Citat od: dani77si;57854sem ga tankal v nedeljo..bomo vidl če bo kanta prišla v zermatt tokrat :Hammer3:

Torej?? Poraba?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

dani77si

Citat od: grozny;58281Torej?? Poraba?

ma isto je..
men je vse isto..
sem tankal tudi v gs-ko, pa je..ja isto a ne..

pubi2cv

Mater....sem ga natankal v meharija, zdej gre pa 180..................na dve uri

:Hammer3:

dvorjan

Tisti, ki ste blizu severne meje, tankajte v Avstriji, bo se najvecja razlika. =) Ostala ciganarija okoli nas ima isto krs nafto ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

@ Dr. MadMan se strinjam, sem glih včeraj govoril z enim gospodom, pa mi je čist isto povedal.
Jaz sem tudi tankal na patrolu in pomojem en lep čas nebom več, lahko povem zakaj.
Ko sem tankal na petrolu mi je avto ko sem spustil gas in ponovno dodal rahlo zacukal, zdaj teh težav nimam, ko sem prešaltal na OMW.

garac

Omv ima tudi novo ime za svoja goriva, ja no izboljšana pa vse to, kot Petrol

http://www.omv.si/portal/01/si/carrera
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Glede teh modifikacij goriv recimo petrol, zdaj omw, sem jaz malo skeptičen, pomojem, če je motor narejen za kao predelano nafto se pravi bencin dizel, zdaj naenkrat pa neke modifikacije.
Pomojem je to taka primerjava kot če imaš v avtu not primer castrol olje in zdaj naenkrat boš uporabljaj proton.
Pomojem so tu neke kuhinje zraven, bomo videli, če bojo začele čez določen čas crkavat pumpe za gorivo ali šobe.
Res pa je da ima omw boljšo kvaliteto goriva od petrola, glede mola pa nevem.

andraž

To je skoraj 100% samo marketinški štos. Novo ime, to je pa tudi vse. Ker je zanimivo, ljudje postanejo pozorni in jih zato nekaj več zavije na črpalko...

Zeko124

Da, Andraž, to so sicer povečini marketinške fore, vendar pa odkar je Petrol dal ven oni Ultimax, je baje gorivo res bolj kvalitetno... Vsaj tako pravi moj oče, ki budno spremlja porabo in prevožene kilometre.

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Bom jaz preveril itak vedno tamkam 100 v svoje avte že odkar je prišel ven... Bomo videli.

altair123

Ko je pršu ven nov petrolov dizl, mi je poraba padla za 0,2l. Po prevoženem enem tanku goriva. Nato sem šel tankat na OMV in mi je poraba padla za še 0,1 pod prejšnjim tankom... tako da še kar mislim da glede porabe nema veze kje taknaš, pač pa kje in kako se voziš.

Lamy

Včeraj tankal novo 100, bomo vidli?
[SIGPIC][/SIGPIC]

grozny

sm tudi jaz tankal na OMV novo 100 ma ni kaj dosti razlike v porabi
razen če ni 95 izboljšan

ga pa bolj malo tankam
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

andraž

Sem tankal OMV 100 Carrera. Malo bedasto ime. Bolj bedasto pa je bilo, ko sem hotel kupiti aditiv, ki nadomešča svinec. Mi je prodajalka na dolgo in široko razložila, da tega sploh ne rabim, ker je ta aditiv že v tem novem bencinu. Je razlagala, da je to najboljši bencin, ki ga lahko kupim v Sloveniji in podobno. Ko pa sem jo vprašal, zakaj bi OMV dajal v ta nov krasen bencin aditiv, ki nadomešča svinec, če ga vsaj 95% vozil, ki vozijo po Sloveniji, ne rabi, pa ni vedela povedati.

Winkl

OJ!

Nikjer ne najdem kaj pametnega po forumu.

Citroenova mašina 1.6 in gorivo???

95 ali 98 oz. 100 oktnasko gorivo
prednosti slabosti skataka kaj kdo ve???