Boljša goriva?

Začel/a rs23, Avgust 25, 2009, 02:30:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dr. MadMan

Fantje ne se kregat. Lahko iz prve roke povem da P. res prodaja sranje. Ko je moja delala analizo goriv se je izkazalo da še zdaleč ne dosega oktanskega števila kot ga navajajo. 95 so po večini vsi bili 91 do 92 okt. 98 pa so se vrteli med 94 in 95 okt. Pri ostalih je bilo podobno s tem da je Agip 98 in OMV 100 še najbližje 98 okt. Rezultatov ni smela objaviti zaradi groženj s strani podjetja P. Lahko pa povem, da sem pred plinsko instalacijo tankal samo na OMV.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Xandrej

Bilo je testirano v eni izmed naših revij. Med dvema največjima se pravi Petrol in OMV z enim so bile precejšne razlike, prevoženi kilometri itd itd... Seveda niso povedali da bi to bil Petrol ali OMv ampak nekak pa so nakazali da pri ''zeleni'' pumpi pa tralala vglavnem OMV. Kaj pa je res in kaj ne pa itak nikoli nebomo izvedeli. Saj pri nas bi prilo do pravega zgražanja in ne vem česa vse....

Lovro

Pubi, meni se razlika dejansko pozna - na istih relacijah z istim režimom vožnje ugotavljam, da z OMW prevozim več.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

altair123

Citat od: Zeko124;57803@ MichoBX, to možnost bi jaz izključil, moj oče je namreč naredil poskus, in natankal povsem do vrha, enkrat na Petrolu in 1x na OMW-ju. Torej količina goriva povsem enaka. To si je vse sproti zapisal, kilometre in kdaj je bil tank prazen, ter preračunal, da je z OMW-jevim gorivom prišel okrog 100 km dlje, kot s Petrolovim. Od takrat tanka na OMW-ju, če se le da. Prav tako je vedno trdil da ima najboljše gorivo Agip, prav tako kot OMW.
Pripomnil je tudi da kaj je to za ena Petrolova gnojnica, ko je itako pol vode =D.

Lp, Zeko:argue1:

Tast je zahteval merjenje iztočenega goriva z menzuro. Ko je števec na avtomatu kazal iztočen 1 liter, je bilo v menzuri 0,91 litra dizla. Neglede na to da je mel avtomat plombo od ustrezne meroslovne institucije. Tako da se tudi to pri nas dogaja.

altair123

Citat od: Lovro;57815Pubi, meni se razlika dejansko pozna - na istih relacijah z istim režimom vožnje ugotavljam, da z OMW prevozim več.

Zanimivo. Jaz v povprečju s petrolovim prevozim več. Je pa razlika praktično zanemarljiva (2dcl)...

Kot dodatek pa pri petrolu nikoli ne čakam na vrsto, kar je pri OMV stalna praksa, torej že pri času prišparam morebitno razliko v kvaliteti goriva.

Lovro

Zanimivo, mogoče različne mašine različno reagirajo na gorivo. Tudi moj spaček je cukal pri OMW 100 oktancu (sicer sem tam spačka tankal le enkrat, nato pa zaradi cukanja nikoli več), pri petrolu pa je lepo laufal. Nisem pa meril porabe pri spačku.

Jaz sicer praktično nikoli ne čakam v vrsti na OMW ko tankam xantio in tudi večinoma imajo boljše pumpe, ki hitreje načrpajo gorivo v avto, kot pa petrolove.

So pa to le moje izkušnje in nikogar ne nagovarjam, kam naj hodi točit gorivo, saj nimam koristi ne od OMW in ne od Petrola, sploh pa se mi ne da prerekati, kdo je boljši.
Vsak naj pač hodi tja, kjer mu je boljše.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Lenko

Živjo vsem,
No jaz imam to srečo da imam v bližini MOL in AGIP. Po nasvetu prodajalca na renault servisu tankam mojega megana na MOL-u. Števec na črpalki in na računalniku ponavadi odstopata do 0,5l (pri polnem tanku 50l). Glede na to da je slovenija majhna in z enim tankom prideš na vse konce mi je uspelo do sedaj tankati vedno na MOL-u in v 60.000 km nobenih težav, zato kar vztrajam pri njih.
Pri spačku je pa zgodba drugačna. Avto ima majhen tank zato so postanki pogostejši. Po mojih izkušnjah je bencin na Petrolu res malo slabši, zato tudi spačku če je le možno privoščim bencin na MOL-u.

LP, Danilo

Zeko124

@ Pubi, nisem hotel pametnjarit, oz. komerkoli vsiljevat svojega mnenja, tudi 100km, je ogromna razlika, pa isti pogoji gor ali dol, oče se pa fural vedno 110-130 km/h (po AC).

Torej tudi če niso bili povsem enaki pogoji, 100 km ni mala razlika (denimo poraba našega avta je 8,7 l/100km), je to 8,5 litra  prišparanega goriva, kolko pa je to v Evrih, se mi pa ne da preračunat... Izkušnje posameznika so seveda različne, tako kot je mislim da že Lovro rekel, vsak naj tanka kjer mu paše, lahko pa gdaj poskusi še s čem drugim, kot le s stalnim ponudnikom.

Lp, Zeko
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

hadei

Petrol septembra z boljšim gorivom
Vir:  Večer
[SIGPIC][/SIGPIC]

LuCit

samo to bom napisal, greva s kolegom na petrol vič ta velika pumpa, natankat motor, ga pririneva do pumpe ker je zmanjkalo bencina, natankava, motor se začne čudno obnašat iztočiva bencin pri njemu doma v kanico in glej naslednji dan imamo pisan bencin spodnja polovica svetleša zgornja pa temnejša toliko o petrolu.

andraž

Danes sem videl reklamni letak Petrola, ki oglašuje novo gorivo optimax, kjer piše da celo presega Evropske standarde za gorivo... Papir prenese vse. Me prav zanima, če bo kakšna razlika.

dani77si

Citat od: andraž;57838Danes sem videl reklamni letak Petrola, ki oglašuje novo gorivo optimax, kjer piše da celo presega Evropske standarde za gorivo... Papir prenese vse. Me prav zanima, če bo kakšna razlika.
sem ga tankal v nedeljo..bomo vidl če bo kanta prišla v zermatt tokrat :Hammer3:

hadei

Aha, sedaj ti je pil cca. 7 L. Sedaj bo še samo 5.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dani77si

Citat od: hadei;57857Aha, sedaj ti je pil cca. 7 L. Sedaj bo še samo 5.

na 50 km že mogoče :bombs:

pubi2cv

Razlika me bo začela zanimat spomladi, ko bom dal Spačka na cesto, Xantiji je itak vseeno za tisti deci tu pa tam, veselo zauga avtoplin in ji je malo mar za dogajanje na bencinski sceni :Hammer3: