Boljša goriva?

Začel/a rs23, Avgust 25, 2009, 02:30:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dani77si

sem tankal že vse mogoče kar se tiče dizla..tut kurilca..pa je bla vedno ista poraba tko da je možno da moja kanta ne zazna razlike v gorivu al so pa vaši avti na to bolj občutljivi..
aja..največja poraba je bila vedno kadar sem tankal v italiji..najbrž predvsem zaradi tega ker natankaš 60 litrov, dejansko jih pa priteče okoli 50-55

grozny

Citat od: bramar;57401....Že za to gorivo so pred časom izjavili, da ustreza vsem standardom. Samo katerim? ...:breaking_pc:

keri standard? ma niti po JUS-u ni
prej kaka Pakistanska varjanta
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

franci

S standardi je vedno križ. Resničnost navedenih trditev lahko zaznamo samo uporabniki, pa še tukaj se potem mnenja silno razlikujejo. :argue1: Èas bo povedal svoje...

zlikovski

Sem zasledil nek novi petrol z imenom UNES ale nekaj podobnega, gradijo ga pa med mursko soboto in beltinci, ima kdo že kake izkušnje glede tega ponudnika?
LP

dani77si

Citat od: zlikovski;57451Sem zasledil nek novi petrol z imenom UNES ale nekaj podobnega, gradijo ga pa med mursko soboto in beltinci, ima kdo že kake izkušnje glede tega ponudnika?
LP

od AGIP-a gorivo imajo..
baje je dobro..sploh uni z audiji k jim na Petrolu takoj vse crkne radi hodijo tja:Hammer3:

zlikovski

Zanimivo, bom sprobal ko bojo odprli :)

dani77si

Danes zopet tankal v Italiji..pa res ne mislim nikoli več, razen če začne kašljat..
Natankam 61 litrov (tko je pisalo), tank ni bil prazen (90 litrski), pokaže da je malo več kot polovico poln..wtf???
no, naredil sem z vsem tem dizlom ene 500km..
banda pokvarjena italijanska..

andraž

Zanimivo je malo razmišljat, kako začnejo prodajat nova, "boljša" goriva. Verjetno dolijejo "boljše" gorivo kar v napol prazen rezervoar s starim gorivom, da potem nastane super mešanica. Ne verjemem, da staro varianto izčrpajo ven. Potem kar nekaj časa traja, da dobimo samo novo gorivo.

CitroDS

Sem se pogovarjal v srbiji z enim ki dela na pumpi, mislim da je bla to bolj zasebna bencinska, je rekel da je ubistvu fora v rezorvarjih na sami pumpi in ne toliko v kvaliteti, da so rezorvarji na starejših pumpah veliko slabši in pripomorje tudi posledično k slabšemu gorivu. Koliko to drži ne vem, nekaj sigurno vpliva na to.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

andraž

To sigurno, če je cisterna slaba, potem se lahko na stenah nabira kondenz, ki potem "redči" gorivo. Koliko pa je pri nas starih črpalk? Skoraj nobena, vse večje so bile ne dolgo nazaj obnovljene, takrat so skoraj sigurno tudi uredili podzemne cisterne. To je mogoče izgovor za Srbijo, za nas pa ne. Sigurno je štos v osnovni kvaliteti goriva.

dani77si

če kdo že opaža razliko v kvaliteti med Petrolom in OMW potem ni razlika v kvaliteti osnovnega goriva ampak se nekaj "zgodi" na črpalkah..
Kot pravim, sam nisem videl razlike..ne v porabi ne v čem drugem..
Sem pa 1000% da me v Italiji vedno nategnejo

mirchi

Cviček je zakon!Pa še cisterna na pumpi je prej prazna.:Red-Wink:
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

michoBX

V slabem stanju se najdejo predvsem manjše pumpe na deželi, vsebnost vode je pri takih samoumevna.

@Dani77si - tudi jaz imam včasih pomisleke, da so le števci različno nastavljeni in da to tudi vpliva na končno porabo..
Hja, dougcajt mi je ja...

Zeko124

@ MichoBX, to možnost bi jaz izključil, moj oče je namreč naredil poskus, in natankal povsem do vrha, enkrat na Petrolu in 1x na OMW-ju. Torej količina goriva povsem enaka. To si je vse sproti zapisal, kilometre in kdaj je bil tank prazen, ter preračunal, da je z OMW-jevim gorivom prišel okrog 100 km dlje, kot s Petrolovim. Od takrat tanka na OMW-ju, če se le da. Prav tako je vedno trdil da ima najboljše gorivo Agip, prav tako kot OMW.
Pripomnil je tudi da kaj je to za ena Petrolova gnojnica, ko je itako pol vode =D.

Lp, Zeko:argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

pubi2cv

Jajca, vse napisano so JAJCA. To je vse rekla-kazala. Relevantna primerjava je možna samo pod kontroliranimi pogoji ob večkrat ponovljeni meritvi z istim vozilom. To pomeni pa laboratorij oz. cesto s kontroliranimi razmerami (Vreme!). Je kdo od vas asov, ki trdite, da je eno gorivo "boljše" in drugo "slabše" preizkusil na tak način ?!?! Ne bi rekel.
Jaz vedno tankam kar pride, vedno beležim porabo oz. si jo vsaj po skurjenem keslu zračunam. Vozim isto relacijo (služba) in poraba je vseskozi enaka (+/- 2 dcl). Naraste le ob spremenjenem režimu vožnje....ne glede na gorivo...

Mimogrede...moje ugotovitve temeljijo na več vozilih in kontroliranih vsaj 200.000 km.