Picasso zgodba (problemi za smejat)

Začel/a seba, Avgust 17, 2009, 08:49:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

seba

No po kakšnem mescu odmora od  problemov z pragovi na pikasi, pa danes nova zgodba.
Najprej zjutraj sedem v avto, zadnja šipa zamazana, vklopim zadnji brisalec in po dveh obratih levo desno - hop glej ga zlomka odleti Brisalec(zlomi).
Ker še to ni bilo dovolj mi crkneta žarnici za vzratno vožnjo. Naj omenim da sta mi pred 3 dnevi crknili obe  Osramov Night Breaker-ci. Dobro mala malca - menjam žarnice, se odpeljem na citroen servis naročim zadnji brisalec (brez metlice) cena 26 eur po naročilu.
Se pripeljem domov in neki sedmi čut mi pove naj pogledam štop luči. Gospoda, ki je prišel mimo prosim če mi lahko pogleda luči če gorijo in seveda odgovor je NE. Pogledam varovalke , vse ok. Kaj čem, nazaj na servis probna vožnja, nazaj v delavnico- crknilo stikalo štop luči . Ves srečen se spet losam 26 eurov za stikalo in delo.
Zdaj sem se odločil, da bom teden dni raje hodil peš.:Hammer3:

Moja piksna je še samo za  :bombs:

LP,Sebastijan

Xandrej

Žarnice so potrošni materijal. Stikalo z delom pa je res drobiž za 26€. Misliš, da na drugih avtih žarnice ne crknejo al kaj? Night Brakerce so za največji drek na palci kaj je možno!!! Še na škatli ti piše, da je njihova življenska doba za polovico manjša od navadne žarnice.

Kot že trobim:

Kupite najbolj navadna žæarnice šparove, lidlove kakorkoli. Najbolj dolgo svetijo! Preverjano pri fotrovem safranu ki je tudi imel probleme z žarnicami H7, crkovale so mesečno. V Šparu kupljene čunga lunga so svetile leto in pol pa bi še če nebi iz ceste letel....

hadei

Dobrodošel v klubu "crknjene žarnice":emot165:
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

sl1

Treba je samo najdet katere žarnice dobr "držijo". ko sem imel golfa so vse ki sem jih kupil na pumpi crknile v nekaj dneh - sploh zadnje, ko sem sel na servis po originalne, so pa delale vec kot 1 leto. (in so tudi kostale skoraj 5x tolk kot tiste na pumpi) Vse so bile pa seveda deklarirane z enakimi V in W. Pa ne trdim da so originalne najboljse, samo da na vseh pise da so enake moci pa ocitno ni res.
Sedaj, ko imam xsaro, mi pa dobro delajo tudi tiste kupljene na pumpi. :)

seba

No vse v redu in prav. Žarnica kot žarnica jo zamenjaš voziš dalje, Stikalo štop luči dobro je pač crknilo varnost na 1 mestu. Ampak da brisalec samo odleti proč (vedno pazil, na sneg pozimi), da ne omenjam pragov, pa rele za prednje luči, pa še kakšna malenkosti, prej bi rekel slaba kvaliteta površna izdelava citroenov in ne nisem jezen na avto (ki mi dobro služi) jezen sem na zgoraj omenjene površnosti nad izdelavi in kvaliteto, ki te stanejo živcev in stroškov (pragi) pa kreganje za vsako malenkost na servisih itd, avto pa 2001 letnik. Moja 1 stoenka 12 let stara ni imela takih pragov.

No, čakam še da mi crkne akumulator.

LP

Xandrej

Kaj pa bi rad od 8 let starega avta? Pač se začnejo prčkarije in to je to...

seba

Citat od: Xandrej;56888Kaj pa bi rad od 8 let starega avta? Pač se začnejo prčkarije in to je to...

Upam, da se ti pragi vsipajo pa te bom pol vprašal.....

Xandrej

pri laguni so se pragi vsipali po 5 letih... kaj češ. Meni se nebojo ker imam že drugi enak avto samo, da ima ta skoraj 200 000 manj kot je imel oni prej. Pa da se na picassotu pragi vsipajo tudi prvič slišim... Ampak očitno se danes vse zgodi. Kaj češ.:BigThumbs:

seba

ma saj ni panike, mi je tolažba ta , da sta kolegu na bmw-ju(4 leta star) oba zadnja blatnika dobesedno luknjasta od rje. Že dva meseca se pepira na servisu za garancijo in očitno bo šel v tožbo....

dvorjan

@seba:
Si prvi lastnik? Ce nisi, kako dolgo imas avto?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

seba

Sem 2 lastnik. Ko sem avto kupoval sem imel zraven mehanika, in ličarja-kleparja. Avto je bi dobro ohranjen, na pragih takrat ni bilo nič posebnega videti, ni bil karomboliran naredil ličar teste, v glavnem vse je bilo več ali manj ok.Vse razen menjave izpušnega sistema  ok. Avto bil redno servisiran (pogledali na servisu v pc). Jaz ga imam sedaj 1 leto in 4 mesece, naredil z njim 15.000km, sedaj ima  prevoženih skupaj 139000km. Mehansko glede mašine, podvozja ni bilo problemov, menjal sem edino diske in zavorne ploščice, reden servis. Pragi pa so bili načeti po dobrem letu dni.Lahko , da je bila slaba serija, slaba zaščita pragov, lahko je vplivalo tudi to da je prejšnji lastnik imel avto v garaži kar tudi ne vpliva dobro (ni zračenja ,avto se ne suši).
V glavnem razkuri me samo to, da če greš na servis in hočeš uveljavit kakšno garancijo te takoj začnejo težit- ja saj nista avta vozili na pregled karoserije itd., pa kakšne majhne tovarniške napakice.
Nisem rekel , da je slab avto. Za moje-naše potrebe smo zadovoljni, prage in ostalo sem porihtal vozili se bomo naprej dokler bo šel pol , pa verjetno spet kakšna novejša pikassa.
Francozi bi delali predobre avtomobile če bi nekatere malenkosti odpravili in ja  ko sem menjaval avto sem bil absolutno proti citroenu, sedaj mi na nek način niti ni žal da smo se odločili zanj in ja VEM da je to star rabljen avtomobil ampak vsaj pragi bi lahko vzržali še kakšno leto več.

LP

Xandrej

Avto je bil 2000% nekaj delan na pragih, ali je kdo vredu nasedel, da so popravljali ali kaj takega. Ne vem kako lahko zaščiten pleh pocinkan rjavi oz. razpade? Ne more zato prvič slišim kaj takega. Saj zadnji citroen je rjavel leta 1980... Skoraj...

garac

@xandrej, ni res, teh primerov je več, tudi sam nisem verjel! Prerjavi znotraj na ven in niti ne vidiš mehurjev, če avto ni na dvigalu ali se ne povsem vležeš spodaj, ker prag prerjavi čisto spodaj, niti ne opaziš, dokler ni povsem hin, ker je čez zaščita
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Ali niso delali picassojev tudi v Španiji? Mogoče pa je s tem tako, kot pri njihovih charlestonih, ki so gnili, da je bilo veselje?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)