Picasso zgodba (problemi za smejat)

Začel/a seba, Avgust 17, 2009, 08:49:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ne morem vrjet... Kaj pa 12 letna garancija na prerjavenje?

garac

ne velja, če nisi doplačal pregleda karoserije, na katerega pa moraš v predpisanem času sam opozorit serviserja, on te namreč ne bo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesz

Se mi zdi da je servisni pregled karoserije na vsaka 4leta.Sam nisem nikoli videl gnilega picassoja v tem predelu.Mi pa je prišlo na misel,da sem videl ničkoliko nasedenih picassojev na stopnico.Èe se pomisli na način popravila,je mogoče to to............

seba

Citat od: Xandrej;56968Avto je bil 2000% nekaj delan na pragih, ali je kdo vredu nasedel, da so popravljali ali kaj takega. Ne vem kako lahko zaščiten pleh pocinkan rjavi oz. razpade? Ne more zato prvič slišim kaj takega. Saj zadnji citroen je rjavel leta 1980... Skoraj...

Poglej na moj post in slike.
http://www.citroenar.com/showthread.php?t=3608

Pragi so original vsaj v tistem delu kjer so bili zanič in kjer smo popravljali.Odnesel te izrezane dele na 2 citroen servisa kjer so dejali da je vse original, kot tudi klepar ki mi je to popravljal.

LP

admiral28h

saj vem da vsaka taka stvar mal na živčke vseka... samo , a se kdo spomni prvih opel astra ??  to je bil cel žur pa veselje, če po dveh letih ni bil tak kot ementalec pri zadnjih blatnikih ( po enem letu si pa lahko že za rundo dal)...
 pa stari bmw 3 pred prejšnja serija... ko so jim pokali zadnji mostovi zaradi neustreznega jekla in to tako , da jih je v nemčiji nekaj komadov šlo s ceste zaradi tega, ker se je pri zadnji premi vse zvilo...vir auto bild, ene tri leta nazaj...

se spomnim , ko so avto revije še delale dolge teste - tiste okrog 100.000 km .tam si vsaj lahko primerjal avto pri starosti 4 let z novim..in v stroške je bilo všteto vse,kar je bilo v tem času plačano - redni servisi in tudi izven servisna popravila.

to bi bilo zanimivo tudi danes , sploh če bi primerjali dva ista avta ..enega bencinca in enega dizla, kar pa je zelo težko pod istimi pogoji - bi se pa res morala vozit en za drugim....
   jaz upam , da bo moja zdržala ene 8-10 let..vsaj...in ni garažirana..skozi zunaj...pa bomo vidli..če pa se avto preseli po 7 letih iz garaže na prosto, no to je pa že od zdavnaj jasno,da se prav lahko pričakuje določene anomalije,kar se tiče pločevine...tako pač je.. lp

alesz

Nekaj časa ni bilo vpisov ,v tem času sem našel še dva pregnita praga na picassojih,oba sta bila popravljena po nasedu........
http://www.emarket365.com/uploaded/4565978241.jpg  očitno po tem popravilu ne zaščitijo praga znotraj....

seba

še ENKRAT pišem; Na mojem avtu 100% ni bilo nič predhodno delano na pragih ali popravljeno ali da bi avto nasedel na stopnici.  100% bi se poznalo bilokakršno popravilo in vsak ličar bi to opazil. Tudi na servisu kjer delajo popravila so rekli da so pragi 100% originalni, ko sem jim pokazal te izrezane prage in ko so si ogledali še sami oba pragova na avtu.Sedaj se opazi kako sem jaz dal popravljat prage in razlika je opazna - že na zunanji zaščiti se pozna da ni original. Vprašanje je samo - tako mi je rekel znanec ki mi je to delal  kaj se bo zgodilo naprej na pragovih. Po njegovem in tudi po delih ki si jih je ogledal drug ličar je zaščita  originalnih pragov bila slaba, očitno ena zanič serija...., avto pa je kupljen v slo že od 1 lastnika. Sem pa v MB videl že 2 pikasi nekje moj letnik ki sta imeli  odprte beri luknjaste prage na istem mestu kot jaz in ni bilo opaznih nobeni h sledi , da bi nasedel na kakšnem robniku ali stopnici.
Sam sem pragove na obeh straneh po celotni dolžini še enkrat notranje zaščitil z voskom, če bo to kaj pomagalo oziroma kakšno je nadaljno stanje pragov pa bo pokazal čas.
LP.

hadei

Drek pa tako...zato pa jaz vozim Audija. Temu rja ne pride do živega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Tovariši še pomnite golf 2? Ta avto niti po več kot 20 letih ne rjavi, če ni imel karambol. In celo vosek veselo teče iz vseh špranj(še vedno aktivna zaščita). Zato če kdo reče za za avto 8 let star, da ni nov naj se spomne golfa 2, ali audia 80, ali mercedesa w 123 in w 124...

gule

En mehanik mi je enkrat rekel, da je vse po letu 1990 klump, oz.sintetika....mislim, da ima prav.

JozeG

Gospe in gospodi !

Zakaj kupujete citroene, če so sami problemi.

To je bil moj zadnji. Se mi je maksimalno zasral, pa še citroen SLO.

LP Jože
:Red-Irate:

sl1

Zakaj?
Ker:
- so zelo poceni glede na to koliko avta dobiš (govorim seveda o rabljenih - novi niso vredni svoje cene, sicer pa kateri pa so? 10 let stari Citroeni so pa napol zastonj in če poiščeš dobrega, ti super služi. Tu pa tam je treba dati gor kakih 100-200€, samo to ni nič v primerjavi s tem koliko stran vržeš ko kupiš novega.)
- so full prijetni in udobni za vozit (toliko se razvadiš da se kar težko pelješ s čim drugim)
- so zanimivo oblikovani (malce drugačna oblika ki je precej brezčasna - xantia še vedno dobro izgleda, xsara pa sploh ;) )
- vzdrževanje je poceni (veliko delov se dobi rabljenih, pa tudi novi niso dragi. Poglejte koliko stanejo deli za katerikoli volvo recimo - vse je 2x dražje)

Seveda pa ker Citroen ni rekorder po trpežnosti in kvaliteti izdelave je treba gledati da vzameš mainstream zadevo, se pravi s čim manj elektronike in napredne tehnologije in da je čim bolj enostavna.
Mašina mora biti navadna bencinska brez turba, klima ročna, od preostale opreme pa samo airbagi, električne šipe in radio. Potem se ti nima skoraj kaj pokvariti, tistih par stvari pa pač popraviš ko se pokvarijo in se voziš dalje.

Zeko124

Citat od: gule;61360Tovariši še pomnite golf 2? Ta avto niti po več kot 20 letih ne rjavi, če ni imel karambol. In celo vosek veselo teče iz vseh špranj(še vedno aktivna zaščita). Zato če kdo reče za za avto 8 let star, da ni nov naj se spomne golfa 2, ali audia 80, ali mercedesa w 123 in w 124...

@ gule, ko pa je že cela tema off topic ti pa imam nekaj za povedat. POVSEM odvisno je od samega lastnika, kak avto vzdržuje. Èe boš ti Amija zapeljal v prvo grmado, pa ga pustil tam boš videl kaj bo od njega ostalo. No da preskočim nakladanje, vem za eno Golf 2 ( ki je parkirana poleg mojega Amija v Garaži), gnila pa je tak ta dvojka, da je Ami prava perla... Blatniki rjavi,vrata rjava, vse je rjavo po vseh koncih pa nikjer vidno, da bi bla kje kaka praska... Lp:argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

tct

Audi 80 je najbolj rjavel od vseh avtov, sva imela s sosedom istočasno Audi 80, jaz R21GTX, ni primerjave v plehu toliko je bil Renault boljši. Golf II so pa navadna oficirska jajca in nehajte že s to propagando.

grozny

Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence