FAP filter

Začel/a Admiral, Avgust 17, 2009, 12:01:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Admiral

Pozdravljeni,
Zanima me ali ima kdo od vas že izkušnje z menjavo FAP filtra. Moj C8 mi občasno javlja ''Risk of particle filter cloging'' in vem da se bliža menjava FAP-a. Zanima me le kje in kako pridem skozi najceneje?

Hvala

dvorjan

Uporabnik bizi10 ima en kontakt na celjskem, samo se bojim, da je do konca meseca na dopustu ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

In kaj narediš, da ugasne opozorilo? Oz kaki so simptomi ponašanja avta preden/ko javi sporočilo?

Koliko imaš km?
OK

LP
Primož

jumper1

Fap filter se da očistit,odviješ štiri vijake med filtrom in katalizatorjem odstraniš katalizator,dobro našpricaš z dexalom ali megliom ter opereš z visokotlčnim čistilcem!

dvorjan

Jap, tudi meni je govoril, da FAP filter v celoti podre, kar se da ocistiti, se ocisti, ostalo pa zamenja ... Skratka, par deset evrov ne uide.

ris

Ali se ta napis pojavi med mestno, počasno vožnjo? Takrat izgorevanje delcev ni idealno in se lahko kaj zgosti. V takem primeru je rešitev četrt ure vožnje po avtocesti, pa delci zgorijo.

uri2001

Danes sem se peljal po avtocesti in mi je isto napisalo, risk of..., res pa da morem dolit olje za fap filter. :(

Lp

dvorjan

To boste se sanjali te FAP-filtre, vam povem ...

uri2001

Bral sem nekje da se fap filter ne da čistit, gre samo tako, da vliješ v filter 2 dcl bencina in prižgeš. Tak bi naj bil najbolši način za čiščenje. Ma kdo kakšne izkušnje okoli tega?

garac

Nekje na forumu so slike, kako je tip opral fap filter, malo pobrskaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Jaz sem slišal,d ase nafta dobro obnese za čiščenje.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

uri2001

Citat od: garac;65413Nekje na forumu so slike, kako je tip opral fap filter, malo pobrskaj

Evo našel sem slike, dal si jih pa ti gor :), evo linka če kir rabi slučajno:
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3483&page=2
Hvala za pomoč garac

Lp

:BigThumbs:

jumper1

URI 2001 če rabiš aditiv ga imam jaz ene par litrov doma in tudi fap filter sem že čistil na par avtomobilih

uri2001

Jaz sem pa glih včiri naročil 2 l, :(

sirgeorg

Pozdravljeni.
Zanima me če kdo pozna katerega ,da mi odstrani ali izprazni Fap filter po možnosti na štajerskem.