Prodaja rabljenih vozil-realni kilometri

Začel/a andraž, Junij 25, 2009, 10:50:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

A obstaja kakšen zakon, ki bi prepovedoval vrtenje kilometrov nazaj, da bi preprodajalce fino po prstih, poleg tega pa bi jim še močno stanjšali denarnico? :argue1:
Poznam človeka, ki občasno dela za velikega ljubljanskega preprodajalca vozil in pri 98% vozil se vrti kilometre nazaj od 20000 pa do 100000 km, poleg tega so v veliki večini avtomobili bolj ali manj podrsani, sicer samo odbijači, blatniki, tako da se jih popravi. Vsi imajo seveda napisano, da so nepoškodovani...

Xandrej

V nemčiji imajo tak zakon, zato pa kupiš avto pri avtohiši. Menji je rekel, če ugotovim, da so rec. kilometri pri bilokakem avtu prevrtni lahko družinsko firmo, ki je že 30 let dol zapre...

Zato pa je na moj avto ki je imel ob nakupu manj kot 100 000 kilometrov popolna 12 mesečna garancija.

mirchi

Pri nas lahko kaj takega po mojem lepo pozabiš.Glede na to kaj hendlerji vlačijo i tujine....Me manj moti da ima avto veliko klometov,kot pa da sploh ne vem koliko jih ma.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Saj cene dobrih avtov so zgoraj enake kot tukaj. Pač tukaj vsak še nekaj zasluži. Zgoraj vzame avte ki imajo ogromno kilometrov pa jih zbijejo pa dol pripeljejo pa še vedno zaslužijo... Kaka garancija? :argue1:

andraž

Zanimivo, da država kar pusti, da po domače povedano nategujejo ljudi in tlačijo denar v žepe. Ta Lj. prodajalec, o katerem sem pisal, je v prejšnjem mesecu prodal 150 rabljenih vozil. Se pravi, da je imelo vsaj 140 prodanih vozil konkretno nazaj zavrtene kilometre. Pa kdo je tukaj nor. Sramota.
Kot je napisal mirchi, je bolje da točno veš, da ima avto 150000, veš kaj bo treba zamenjati, da boš naredil še enkrat toliko, kot pa da piše 50000, v resnici pa spredaj manjka ena 1.

dani77si

tudi v avstriji je tako, da če je bil karamboliran ti morajo povedat..prav tako vse ostale stvari glede kilometrov in servisov..ni važno ali je prodajalec avto hiša ali privat..
pri nas pa..saj vemo kako je..
naprimer v italiji je veliko motorjev (sem bolj v tem doma) ki se prodajajo izključno v tujino..export only..
cena ugodna, po vsej verjetnosti bil uporabljen na pisti in/ali tako ali drugače poškodovan..v italiji tak motor ne moreš več registrirat
mi smo pa seveda še vedno na Balkanu..
potem pa moja mama proda 5 let star avto s prevoženimi 22.000 kilometri se mi pa meša k mi pridejo kaki "znalci" pametovat kako sem vrtel kilometre nazaj..
toliko da se ve..skoraj vsi avtomobili iz tujine imajo ali nazaj prevrtene kilometre ali so bili uporabljani kot rent-a-car ali pa oboje skupaj..
če že, grem sam gor in ga kupim..ker roko na srce, dobiš avto z veliko več opreme za isti ali manjši denar kot tukaj..pa še kilometri so delani večinoma po avtocesti in ne po slovenskih kolovozih..

rs23

Realne kilometre je možno ugotoviti. Prodajalci prevrtijo kilometre na števcu, ne pa na glavnem računalniku.

aygo

Še država se ne ravna po zakonih pa bodo preprodajalce v red spravil z zakonom:Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]

2sv

kako pa lahko ugotoviš kilometre na glavnem računalniku lp. hvala

rs23

To pa moraš met prjatla al pa dobrega serviserja, ki ima ustrezno napravo, da se nanj priključi in ti lahko pove vse kar si želiš.

sl1

Pri nas itak vsak laže kot pes teče. Noben ti ne pove niti da je avto bil zaleten, če pa že to ugotoviš, ti pa trdijo da jih je nekdo malo ruknil na parkirišču, kaj je bilo res pa ne veš. Tako da koliko ima km pa še sam bog ne ve. A dilerji in mafiozi niso še pogruntali kako resetirati km na glavnem računalniku? Èe so že vse drugo pogruntali so najbrž tudi to?

mirchi

Citat od: Xandrej;54254Saj cene dobrih avtov so zgoraj enake kot tukaj. Pač tukaj vsak še nekaj zasluži. Zgoraj vzame avte ki imajo ogromno kilometrov pa jih zbijejo pa dol pripeljejo pa še vedno zaslužijo... Kaka garancija? :argue1:

Avte,ki jih uvazao naši hendlerji ne najdeš na mobile al pa autoscout.To ao večinoma zadeve od firm,kupljene prek posrednikov,veliko je odsluzenih al pa za odpis razni poslovni najemi...in ti so dosti cenejši.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

trenutno je na zalogi ful policajskih xp, so zelo poceni, eno sem že zasledil pri nas, ohranjenost pa je katastrofalna
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Znanec je kupil iz ITA uvožen Volvo, ko ga je preventivno po nakupu dal na servis, je računalnik pokazal, da je bil opravljen poseg v števec. S tem podatkom je šel do prodajalca in mu povedal, kaj je na stvari. Brez težav je prodajalec takoj plačal veliki servis na motorju (pogonski jermeni...) in še popolnoma vse, kar ni bilo čisto o.k., ker je zneslo dobrih 1000 Eur. Strah pred objavo "natege" v medijih, slaba vest verjetno ne.

Dr. MadMan

A nebi bilo boljš če bi uzakonili da ti poleg tehničnega pregleda lepo popišejo še števec. Poleg tega daš primerno globo za to če te dobijo in bi bilo ok. Tako je pa vsakdanja praksa prevrtavanje kilometrov in nategovanje ljudi.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si