Prodaja rabljenih vozil-realni kilometri

Začel/a andraž, Junij 25, 2009, 10:50:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

No, v bistvu s(m)o za to nategovanje tudi sami kupci krivi, ki slepo verjamemo kilometrom, čeprav poleg ni nobene dokumentacije, ki bi lahko potrdila kilometre.

Zanimiva je zgodba kolega, ki je včasih priložnostno pripeljal kakšnen avto iz nemčije.
Enega golfa z več kot 200.000 km, servisno knjigo, vsemi računi od servisov(torej avto redno vzdrževan) nikakor ni mogel prodat. Po nekem daljšem obdobju je obupal in storil tako, kot večina, papirje je stran vrgel, kilometre nastavil na podobne kot 90% ostalih avtov v oglasniku, in avto je hitro šel.

Dokler kupci kupujejo avte s sumljivimi kilometri, in sami sebi lažejo "saj verjetno so realni", bo stanje tako, kot je.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

rs23

zlikovski

JA to je res sem jaz tudi pred mnogimi leti kupo en avto ki je imel na števcu nekje 120K v resnii pa sem izvedel po naključju od prvega lastnika ki mu je on nabil nekje 300K.

sl1

Ti dilerji lažejo že ko kupujejo avto od tebe, kaj šele ko ti ga prodajajo. Ko sem jaz prodajal golfa je prišel en mlad kupec ki je trdil da kupuje zase, ko pa sva se dobila na Mačkovi da urediva prepis je prišel s pogodbo na neko firmo oz. na neko žensko, firma je bila pa samo posrednik. Potem je priznal da je diler in da preprodaja avte in ko sem ga vprašal če bo tudi km zbil dol je rekel da seveda, da s 178k km (realnimi) se avto ne proda, ker vsi hočejo imeti največ 130k. Najprej te pa v oci gleda in ti tako mirno laze da sploh ne podvomis v njegovo iskrenost. Tako da jaz nikomur nic vec ne verjamem. sorry.
Videno-kupljeno. Ce ne opazis da je bil avto zaleten ali da je cisto zgonjen, tvoj problem.
Moras sam ugotoviti kaj kupujes - kaj zraven prodajalec govori lahko kar mirno preslisis ker v najboljsem primeru ce ze ne bo lagal, pa vsaj ne bo povedal cele resnice. Tle bog nema brata.

dani77si

@sl1..tako se na Balkanu dela..
drugje pa ne..
in ni vsak poznavalec avtomobilov in nima vsak koga ki koga pozna..
balkan..

sl1

Ja balkan. Folk se vedno misli da si frajer ce koga nategnes. To je v bistvu lifestyle. :)

rs23

Ma tudi moje znance ko poslušam kako ugodno so kupili določen avto mi podzavestno gre na smeh. Najbolj pa me nasmeje ko se hvalijo, da so kupili npr. 4 leta star diesel, prevoženih cca 40.000 km, prvi lastnik... Ma kdo hudirja si kupi avto s takim motorjem, da ga uporablja enkrat na teden za it z njim v trgovino po nakupih. Tle prou smrdi po nepoštenju, folk pa je tolk blesav, da ga taki dilerji zmeraj nategnejo. Pol se pa še hvalijo okoli kako je bil prodajalec z njimi prijazen, pa da mu je dal zraven še prevleke, tepihe, smrekco...

andraž

Moj svak je kupil večen avto (ker ga ne bo mogel prodati) Renault Espace. Mi je razlagal, da je dobil noro ugodno, s samo 47000 km, pa od prvega lastnika, letnik 2005. Uffff. Sem malo gledal avto, sprednji diski kot novi, na zadnjih pa konkreten rob. Ja, seveda 47000 km. Pa mu nisem uspel dopovedat, da je to natega, ker mi je trdil, da je avto pogledal pooblaščen Renault mehanik in da ima res samo toliko km. Zdaj pa že nekaj crkuje in se pregreva. Kako naivni so ljudje.

sl1

No, se najdejo tudi taki - moj oče ima v garaži golfa tdi starega 3 leta z malo manj kot 20kkm. Ampak mislim da so taki bolj izjema kot pravilo. Ga moram našponat da kupi tanovega C5 karavan, da bom potem čez 10 let avto od njega kupil... :)

zlikovski

@sl1 ima mtudi soseda ima 4 leta starega golfa in prevoženih 20.000 je pa res da se pelje samo za vikend v mesto in to je to. Zdaj je hotel avto prodat in vzet drugega.
Enostavno nerazumem določenih ljudi praktično nov avto glih prav not zvožen, pa ga menja, zame je to vstran vržen denar.

sl1

Ja, pač. Od tazga je treba avto kupiti, ker ni vreden nič več kot en drug ki ima 100kkm nazaj zavrtenih in ponarejeno servisno knjižico.
Po mojem je nakup novega avta itak metanje denarja stran - samo da do doma prideš z njim te stane vsaj 2000€ če ne več ker je že toliko manj vreden.
Treba je najdet enega dobrega rabljenega, ki je že izgubil pol cene v 5 letih. Ali pa takega ki je izgubil 3/4 cene v 10 letih, pa je še vedno lepo ohranjen. Odvisno koliko daš za avto.

gule

Pustite števec pri miru, vsak haker lahko previje števec. Kakšen glavni računalnik neki...So pa določeni avti, ki imajo spominske "čipe"na več lokacijah...npr bmw-v ključu. Treba je gledati obrabljenost kokpita(volan, robovi sedeža, varnostni pas itd).

lp vsem

Xandrej

Tudi na citroenih se vidi dejansko stanje kilometrine neglede na števec.

jerson1978

tud prnam je to kaznivo ampak doben se negre pol utrujat s tem da bi iskal ali je sto procent kdo kilometre nazaj zgono in sicer ce ugotoviš in ti ni po volji greš nazaj do prodajalca mo to odrazložiš in ce se ne dogovorita greš na zvezo potrošnikov tam ti dodelijo inšpektorja ki mu predložiš dokaz on pa dalje ordinira kazni za firme so pa velike tisto ko pišejo videno kupljeno nevelja nikjer da se pa relativno hitro najt če je kdo kaj stimal na avtu kaznivo je tud če je vozilo blo karambolirano potem pa popravljeno (od šlosarjev)in to zamolčano v takem primeru ce se zgodi karambol in so smrtne žrtve lahko svojci zahtevajo pregled vozila verjamite najdejo use sam da je pravi stručko zraven za prodajalca pa lahko tud igranje:emot94:

Xandrej

Èisto nič jim ne moreš vrjami! Občutil to v družini... Lahko se samo pimpeka greš...