Novi C3 predstavljen

Začel/a drugmirko, Junij 25, 2009, 02:41:50 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

drugmirko

evo... kake pretirane padavice z moje strani si ni glih prislužil, vseeno pa zgleda veliko bolj konkerten kos avta, kot je to zdejšnji C3...

http://img.worldcarfans.com/2009/6/large/4371912.jpg
http://img.worldcarfans.com/2009/6/large/7620495.jpg
http://img.worldcarfans.com/2009/6/large/9673743.jpg
http://img.worldcarfans.com/2009/6/large/7978753.jpg

zmarkirati C4Pikasel panoramsko šajbo in očigleden napredek v izdelavo!

zame je čisto malo preveč nemško konzervativen v dizajn in to po zadržanosti&resnosti linij, kot tudi v ohranjanje oblike prvega C3.
nekdo je nekje, še pri delno maskiranih spyšotih, vljudno napisal, da mu tole zgleda bolj kot en orenk restajl aktualnega C3... jaz pa sem siknil, da je tako ziheraški, da zgleda, kot da so hteli zlezt v rit povprečnemu kupcu Pola in istočasno ne preveč razočarat lastnike sedanjega C3!
ob teh slikah sem še zmerom istega mnenja, sam mogoče ga ne zagovarjam več tako fundamentalistično goreče...

andraž

Citroenovc

Rit je taka, da bi mirne duše lahko ševrona zamenjal z VW logom ... Ostalo pa zgleda še kar "drugačno" od konkurence ...
OK

LP
Primož

aygo

V tem razredu Citroen najbrž ne bo kakšne revolucije delal,drugače pa je kar simpatičen.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

bočna linija še močno spominja na prejšnji model, spoh zgornji del. Sprednji del, bi rekel, da ne paše na avto, ki je "jajčast", zadaj pa tud ne vem čemu so tiste bumerange nekaj na silo naredili.
Ne bom preveč kritiziral, moram videt zadevo v živo. Tudi na C3 pic sem se nekako že privadil. Predvsem me zanima kakovost materialov, izdelave, prostornost, udobje in seveda cena. Da vidimo razmerje cena/koliko avta dobimo za to?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rs23

Neuradno: Citroen C3

Privlačni C3
Predstavljamo vam prve neuradne fotografije nove generacije priljubljenega Citroenovega modela C3.

Novo podobo modela C3 bomo prvič v živo videli na frankfurtskem avtomobilskem salonu, Citroen pa je določenemu krogu ljudi malčka predstavil že prej, od tod tudi fotografije. Tovarniški podatkov za zdaj še ni na voljo, zagotovo pa lahko zatrdimo, da so Citroenovi oblikovalci dobro opravili svoje delo.

vir: avtomanija

drugmirko

baš... tovarniške podatke pa res moramo čakat... evo, drugmirkotova kristalna kugla napoveduje:
tri nivoje opreme, Attraction, Comfort in Exclusive, široko paleto motorjev, ki zajema 1.4l VTi 95 in 1.6l VTi 120 motorje ter 1.4l HDI 90 in 1.6l HDI 110 turbodizle! in vsi bodo opremljeni s "prečudovitim" petstopenjskim ročnim menjalnikom!

ha... beat that Avtomanija :emot24:

me pa veseli ena druga stvar... vsaj že tri-štiri leta trdim, da je C4 po obliki svoje bočne linije v bistvu raztegnjen C3! pri tem "evoluiranem" modelu so to končno začeli opažat tudi drugi.
:emot112:

dvorjan

@drugmirko:
Po moje si motorje zadel "v nulo", mogoce bodo za CEE trge dali se postaranega 1.1i noter ...

Ampak - a samo mene spominja na fiesto, vsaj po bocni liniji in nosu?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

drugmirko

Citat od: dvorjan;54308@drugmirko:
Po moje si motorje zadel "v nulo", mogoce bodo za CEE trge dali se postaranega 1.1i noter ...

Ampak - a samo mene spominja na fiesto, vsaj po bocni liniji in nosu?!

niti ne... sprednji del je takorekoč pljunuti C-Sportlounge, ki je bil zdizajniran leta 2005, to je takrat, ko je Focus bil tik pred zamenjavo in še ves "new edgy", Fiesta je bla oglata ko škatla za čevlje! meni je sam hladen in, zdej na uradnih predstavitvenih fotkah blago kičast.... mogoče bo v živo boljše...:

admiral28h

Citat od: dvorjan;54308Ampak - a samo mene spominja na fiesto, vsaj po bocni liniji in nosu?!

prvi post, prva slika takoj ko se odpre!!!  fiesta!  sem mislil da je samo zgodnja ura kriva  pa si me rešil (to da nisem pijan sem pač vedel takoj in od tu tudi velika zaskrbljenost nad duševnim zdravjem-hec:Hammer3:)!  
  no sej potem naslednje slike so pa že kulturne!   lp

garac

najbolj važno je, da je neki hud kao pločevinast al kakšen ročaj na vratih, ki se bo v stilu ostalih češko izdelanih citroenov po 14dneh nemarno ogulil
[SIGPIC][/SIGPIC]  

rs23

Premiera: Citroen C3

Novi francoski up

Konec leta se nam obeta snidenje z novim Citroenom C3. Predstavljamo tudi prve uradne fotografije.

Sredi septembra se bo v Frankfurtu predstavil novi C3, ki bo seveda tehnično precej soroden modelu DS3 in modelu C3 Picasso, seveda bo pa nadaljeval oblikovni trend, ki ga je začel njegov neposredni predhodnik. Novinec v dolžino meri 3,94 metra, v širino 1,71 metra ter v višino 1,51 metra in s tem ne presega dolžinske magične meje štirih metrov. Ena izmed posebnosti novega C3 bo vsekakor polpanoramska streha, ki bo na voljo že z drugim najmanj razkošnim kompletom opreme. Motorno paleto bo sestavljala plejada 1,4- in 1,6-litrskih pogonskih agregatov bencinskega in dizelskega izvora, prihajajo pa tudi novi trivaljniki z emisijami ogljikovega dioksida okoli 90 g/km. Velik poudarek naj bi pri Citroenu namenili tudi izbiri kakovostnih materialov in prostornosti v potniški kabini, hkrati pa novinec naj ne bi smel presegati cene aktualnega modela.

vir: avtomanija

rs23

garac

Novi citroën C3 – Visiodrive

Citroën predstavlja C3, ki bo v prodaji od novembra 2009 dalje in želi nadomestiti uspešnega predhodnika, ki je bil prodan v več kot dveh milijonih primerkih.

Novi citroën C3 je edinstven po zaslugi vetrobranskega stekla Zénith. © Citroën
Po svojem predhodniku je podedoval zaobljen in zaščitniški videz, ki ga je s pomočjo bolj napetih in tekočih linij navdahnil z bolj dinamičnim videzom. S svojimi dimenzijami – dolžino 3,94 metra, širino 1,71 metra in obračalnim krogom 10,2 metra – je zelo primeren za vožnjo po mestu, lahko pa prevzame tudi vlogo družinskega avtomobila, tudi po zaslugi prostorne notranjosti. To dokazuje tudi prostoren 300-litrski prtljažnik, bonbončki pa so številna odlagalna mesta (konzola, predal za drobnarije, osrednji naslon za roke ...) in srednje visoka sedišča, ki omogočajo lažji dostop in boljšo vidljivost.

Novo izkušnjo nadaljuje vetrobransko steklo Zenith. S svojo izjemno dolžino povečuje vidljivost navzgor: potnika na sprednjih sedežih uživata v kotu 80 stopinj. Skupaj s tanjšimi stebrički daje vsem potnikom občutek izredno dobre vidljivosti. Kot prvi primerek na svetu se po zaslugi postopnega zatemnjevanja lahko pohvali z blagim prehodom med močnejšo zaščito pred soncem za potnike na sprednjih sedežih in običajno prozornostjo stekla za gledanje naprej. Novi C3 poleg avdiosistema RD4 z MP3-predvajalnikom, priključka USB Box (USB + jack priključek, podpora za full iPod, pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth®) in navigacijskega sistema MyWay ponuja popolnoma nov hi-fi sistem.

Že ob začetku prodaje bo na voljo tudi izvedenka z motorjem HDi 90 FAP z emisijsko vrednostjo 99 gramov CO2 na kilometer. Zmanjševanje porabe goriva se bo nadaljevalo v letu 2011 s prihodom novih pogonskih sklopov, ki bodo vključevali sistem Stop & Start druge generacije. V povezavi s pet- in šeststopenjskim robotiziranim mehanskim menjalnikom bodo na voljo še dizelske izvedenke z emisijsko vrednostjo 95 in 90 gramov CO2 na kilometer. Nova generacija trivaljnih bencinskih motorjev pa bo glavni vzrok za izvedenke z emisijsko vrednostjo 100 gramov CO2 na kilometer.

Vir:žurnal24
[SIGPIC][/SIGPIC]  

sl1

Lep. Citroenovsko dovolj drugačen od klasičnih (dolgočasnih) nemcev. Pa temna barva mu bolj paše - bela ni preveč posrečena.