Volanska letev za XM V6 Automatic

Začel/a Italiano, Junij 12, 2009, 05:17:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Italiano

Pozdrav citroenarjem! Prijatelj iz ZDA me je prosil, da se pozanimam, ali lahko dobim steering rack za njegovega XM V6 Automatic letnik 1991. Steering rack je po moje volanska letev (?) in pravi, da mu pušča. Ker ne vem nič o Citroenih razen tega, da so to zelo udobni avtomobili, vas prosim, da me usmerite v pravo smer. Hvala!

garac

bine avtoodpad ima na zalogi 2kom V6. Problem je po moje dobit rabljeno letev, ki tesni. Mogoče bi bilo najbolje, da vzameš eno letev na odpadu in jo daš pretesnit preden jo pošlješ v US.

//www.avtoodpad.si
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

JureA

Citat od: Italiano;53537Pozdrav citroenarjem! Prijatelj iz ZDA me je prosil, da se pozanimam, ali lahko dobim steering rack za njegovega XM V6 Automatic letnik 1991.

Od kod pa je ta prijatelj?

Jaz imam XM-a V6 in sem večkrat v ZDA.
Pravzaprav sem ravno zdaj v San Francisco Bay Area in bom tu še dober mesec.

gigo

Tole podjetje v Italiji ti obnovi marsikatero volansko letev vklučno z modeli ki imajo DIRAVI. Cena žal ni majhna.

http://www.depros.it/
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Italiano

Hvala, garac, sem govoril danes z gospodom z odpada in je rekel, da je to hiba teh modelov in da v bistvu ni rešitve. Rabljene pravi, da ne bom dobil dobre, ker vse puščajo, obnavljat se mi je pa tut ne splača, ker bo čez dva tedna spet spustila. Avto naj bi bil po 18 letih enostavno prestar in materiali preveč utrujeni, da bi se splačalo vlagati nanj.

JureA, tudi on je iz San Francisca. Zanimivo naključje :)

gigo, hvala ti.

krtija

Tale izjava, da je avto prestar, da bi se splačalo vlagat vanj pa ni vredna komentarja. Pol lahko vse oldtimerje v prešo zapeljemo. Verjetno se splača pol novega BMWja pa zgubiš v prvi minuti od nakupa za 30 novih volanskih letev. Èe pa je XM v Ameriki je pa že v osnovi vreden bistveno več kot pri nas. Tale Bine ga res serje...:argue1:Kupit novo pa poslat v U.S of A. Tam je XM eksot in to popravilo za ljubitelja ne bo predrago...Samo moje skromno mnenje

Italiano

Hvala, krtija. Kako se reče volanski letvi po francosko/nemško/italijansko, da malo poiščem na eBayu ali pa če imate kakšen drug predlog, kje naj povprašam za novo letev. O kakšnem cenovnem rangu sploh govorimo?

krtija

Steering rack je pomoje kar pravilno, prevajalnik sicer pravi steering rod, kolk mu gre pa zaupat pa ne vem. Za ceno lahko vprašaš na servisu kar po telefonu, da pogledajo v računalnik, lahko pa v ponedeljek jaz vprašam Merlaka iz Drenovga Griča...

LP Boštjan

krtija

Takole je s cenami: original volanska letev za v6 z D.I.R.A.V.I. sistemom stane POZOR: 5000 eur, brez D.I.R.A.V.I.ja pa še sprejemljivih 700 eur. Brez besed

Italiano

Hvala! Mu bom poslal cene, potem pa naj se odloči, ali bo nabavil z ali brez tega sistema. Kaj pa je ta sistem, mimogrede?

krtija

Po domače je to sistem, ki vrača volan vedno v osnovno lego. Imeli so ga že SM-i pa CX-i in šestaki XM, vendar le zgodnje serije. Za pravega citroenarja je D.I.R.A.V.I. obvezen bonbonček pri opremi, sam ga pri mojem XM-u zelo pogrešam. Več o tem je pa tudi že bilo napisanega. Malo pobrskaj po forumu.

tct

Nič ne zastopim. Kaj naj bi puščalo?? Èe je sistem brez diravi ima svečo s tesnili in se menjajo silent bloki. To sem na svoji že naredil. Èe ima Diravi, je to posebna glava, ki je snemljiva in se da tesniti. Material je na sliki. V končni fazi lahko vzame navadni volan od Xantie, ga imam na zalogi.

JureA

Včeraj sem šel na obisk k temu možakarju na ogled XM-a.
Citroeni so tule vseh sort, od izvrstno ohranjenih, vrhunsko obnovljenih, pa tja do sesutih kant. Tako da nisem vedel, kaj od tega lahko pričakujem.

Izkazalo se je, da gre za zelo lep XM s komaj 36.000 km (!).

Slike:

http://picasaweb.google.com/jurekvakva/CitroenXMInCalifornia

Možakar je sicer mahnjen na Fiate in Alfe, za XM-a se je pa navdušil med enoletnim potovanjem po Evropi z XM-om letnik 1996, ki sta ga z lepšo polovico prav za ta namen kupila na Nizozemskem.

V USA je sicer bilo prodanih okoli 15 XM-ov, od tega jih je najbrž v uporabi še kakšnih pet.

Italiano

zlikovski

Nekam visoko dvignjen se mi zdi za normalen položaj, ali se to meni tako zdi?