Volanska letev za XM V6 Automatic

Začel/a Italiano, Junij 12, 2009, 05:17:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Bravo. Jurea, a si mogoče slikal sprednje luči od blizu? Me zanima če res sprememba za ameriški trg.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

JureA

Res je malce previsok. Bomo poskusili z možakarjem to poštimat.
Pa še sprednje luči si bom bolj podrobno ogledal. Takole na hitro nisem opazil razlike.

Mike666

Vprašaj če rabi osebnega mehanika.

feniXM

hojla, sam sem imel to "čast", da sem se spopadel s to letvijo pri moji galactici v6 excl. automatic, saj se Novak ni želel, ker "preveč dela" sem opazil, da ne mara imeti zasedenih dvigal. In dvomil je, da bo to kdo zatesnil. In res sem se spravil pod avto in po cca 25 urah spravil zadevo ven, spustil spodnji most pod motorjem, snel auspuh, ročko menjalnika... dela u iber... no in spravim zmagoslavno ta diravi do broda, v lj., kjer popravilo hidravličnih krmil... dečko z 20 let izkušenj, zadevo razstavi, 6 tesnil naroči v MB, kjer jih proizvajajo po meri, in v 7 dneh dobim popravjeno, delo plus tesnila cca. 150  eur! Bravo, sestavim v 10 h nazaj na avto, se pohvalim pri Novaku, ki modro kima, nakar po 4 dneh začne zadeva puščati!!!! resda manj, a vseeno... druga rešitev je potem ta, da si spodaj napeljem kantico in z žičkami in cevko pripnem skupaj... skratka, menda se res ne da zatesnit!
Sebastjan, želim dober dan, vsak dan!!
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Citat od: feniXM;57140pri moji galactici v6 excl. automatic

Zdravo,

nekje sem prebral, da je tvoj XM letnik '89.

Zdaj mi pa nekaj ne gre skupaj, ker imam v spominu, da se je exclusive pojavil šele z uvedbo 200KM 24V motorja (ki ga pa '89 še ni bilo), pa avtomatika mi tudi nekaj ne gre skupaj s prvim letnikom ...

Kaj imaš ti to zaen "mišung"?

Barva? km?
OK

LP
Primož

tct

Ker je LHM bi moral naročiti iz Viton material tesnila, navadni volani so na DOT4

janii88

Tako pa je na mojem ekskluzivu tudi spustla volanska letev. Kaj še bo me presenetilo?..... : Emot112:

superca13

Dobro preveri če je res letev. Ponavadi se pošæije na povratkih, vse je zeleno in masno, nato pa vsi mislijo, da je letev kaput.

V kolikor je res letev, se da zatesnit. Tesnila ven pobrat in dat nove naredit, tako kot pravi tct, iz vitona.

Most spodaj dol in gre letev ven. Dela je več kot ogromno.

xantos

Kot pravi superca13, najprej preveri povratne cevi. Men se je na Xantiji povratna cev vscala...

Drugače se pa za pretesnit letev dobi na Citroen servisu original komplet tesnil za Xantijo, ne vem pa če ima XM isto...

http://www.citroenar.eu/attachment.php?attachmentid=69820&d=1392754341
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

xantos

superca13

Èe prav razumem gre za Diravi?

Pri Diraviju so pomembne tudi manšete. Tudi te morajo bit 100% diht.

janii88

V glavnem dela ne zmanjka.... Pa lih ta kur... volan da ja morš pol avta vtrgat pa te delo več pride ko sam del! Drugo je če si sam maher za take zadeve profitiraš ogromno.Volan se vrača na svojo lego ampak ko ga zmotam v desno gre ful na rodo ampak ne vedno. Masti pa iza manšete tako da mislim da je zriban kak semering al kaj..nevem..

xantos

Pelaš enmu fušarju pod kozolc pa bo... Al pa na uradni Citroen servis pa tudi bo...

Aja... Bohvari pod kozolc! So za en k...

janii88

xantos

Èe ne pa v grabn z njim :Hammer3: