Radar

Začel/a janez, Junij 03, 2009, 09:59:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Tudi z 25 konji lahko na radar priletiš. He he... Janez tu vidiš, na sliki, da vse prav stoji na avtu pa da ti luči gorijo pa da je živo to!

Mike666

xandrej 32 konjev.
bomo te mogli enkrat z našimi kobilicami pelati

deyo

Citat od: hadei;53058Me je že čudilo, kako to, da te nobeden spet ni drapnil v vseh teh mesecih.

Citat od: gregor;53065Hehehe, ja, boljš da ga je policaj, če bi ga pooblaščen citroenov servis, bi ga prišlo precej dražje.

Fanta, ne se hecat z mano :bombs:.

jerson1978

jaz pa vsake pol leta kazen prehitra vožnja (krivec močan avto )ampak se ne sekiram dokler ni točk sem že vajen ker ko me s kamijonom vstavijo je itak minimalno 300e lahko pa tja do 5000e plačali pr naši firmi dečki kar nekaj krat:gimme_money:

admiral28h

Citat od: Xandrej;53067Tudi z 25 konji lahko na radar priletiš. He he... Janez tu vidiš, na sliki, da vse prav stoji na avtu pa da ti luči gorijo pa da je živo to!

midva z mojo mamo sva daljnega leta 1978 priletela od ravbarkomande po klancu navzdol proti postojni na takratno multanovo na stoenki (je bila antena tako velika, da si mislil da ma fedre porezane,ha,ha) 142km/h! se je moji mami kar fino zdelo , ko je plačevala kazen, pa še to je nebi, če ji nebi slike pripeljal k
patrulji , tolk je bila presenečena! aja , zakaj kazen? takrat je bila omejitev 120!
       lp

aygo

Ljubljanski redarji prihodnji teden z novimi merilnimi napravami

Ljubljana - Ljubljanski mestni redarji bodo začeli v prihodnjem tednu izvajati nadzor prometa s samodejnimi merilnimi napravami.

Redarji ob zaznavi prekoračitve hitrosti kršiteljev ne bodo ustavljali, temveč bo kršitelj na dom prejel plačilni nalog z opisom dejanskega stanja in fotografijo kršitve, pojasnjujejo na Mestni občini Ljubljana.

"Dirkači" naj bodo pozorni na ob cesti parkirano škodo roomster

Mestno redarstvo je ta mesec od zastopnika Intermatic prevzelo dve samodejni merilni napravi znamke multanova, ki ju ima v uporabi tudi slovenska policija. Nameščeni sta v dveh civilnih osebnih vozilih škoda roomster. Omenjeni tip radarja ni namenjen merjenju hitrosti med vožnjo, temveč se opravlja meritev hitrosti tako, da vozilo parkirajo ob cesti. Radar v vozilu samodejno zazna prekoračitev hitrosti vozil, ki vozijo mimo, o čemer kamera posname fotografijo vozila z izmerjeno hitrostjo. Radar v vozilu omogoča mobilnost ter večkratno spremembo lokacije merjenja hitrosti glede na potrebe in problematiko varnosti cestnega prometa. Za delo s samodejnim merilnikom hitrosti je, kot navajajo na občini, usposobljenih deset mestnih redarjev.

Meritve bodo opravljali po vsej občini

Ob tem pojasnjujejo, da bodo nadzor opravljali na celotnem območju ljubljanske občine. To pomeni, da bo mobilni radar postavljen na kateri koli javni cesti v občini. Največ pozornosti pa bodo namenili meritvam hitrosti vozil v okolicah šol, vrtcev, domov za ostarele ter drugih lokacijah, kjer pričakujejo večje število najbolj ogroženih udeležencev prometa, in sicer otrok ter starejših.

Redarji vas po novem lahko pošljejo pred sodnika

Pooblastilo mestnim redarjem za izrekanje kazenskih točk v cestnem prometu je prinesla lani poleti sprejeta sprememba zakona o varnosti cestnega prometa. Pred uveljavitvijo te spremembe so lahko mestni redarji opravljali le nadzor prometa s samodejnimi merilnimi napravami, v katerih se prekrški slikovno dokumentirajo. Na podlagi veljavne zakonodaje pa je mestno redarstvo v primeru večje prekoračitve hitrosti v naselju pristojno tudi za podajo obdolžilnega predloga okrajnemu sodišču v Ljubljani.

vir:STA, Siol
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ja, to bo res zur. Sicer pa ne vem, zakaj se jim rece redarji, ker od njihovega dela ni nobenega redu. So le za molzenje naroda, torej inkasanti. Se malo, pa bo v prestolnici æika srbin imel lastno vojsko ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Saj v MB je enako... Banda prokleta! Samo narod obirajo svinje... Èe se boš namesto 50 peljal 55 rec. Jaz se mu sploh ne ustavim ker bom rekel, da sem mislil, da je kaki želežničar štopal ali pa kaj v tem smislu štoparjem ne ustavljam.

dalamanc

sam to je res nepravično... marsikje je omejitev 40 km/h (vodnikova cesta), voziš npr. 47 km/h in ga najebeš kot da si največji kriminalc!

Upam da bo čim manj položnic domov:bombs:
C3 Picasso:emot112: Nemo

gule

Dobrodošli v demokratični Sloveniji...kazen za 7km več na uro...

gigo

Citat od: gule;67117Dobrodošli v demokratični Sloveniji...kazen za 7km več na uro...

Ne razumem kaj bi rad povedal. A pri vas je v redni praksi, da spregledajo do 10 km/h? Imaste boljšo demokracijo al kako?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Mike666

Za BiH ne vem kak je samo v Srbiji ko sem pripeljal 120 namesto 70 me je stalo 20€ in nasmeh policista ter reko je Hvala i sretan put dalje.
Kaj pa pomeni pri nas 30 km/h preveč? Auuuu

gule

7 km/h več ne pomeni nič,mogoče ustno opozorilo...itak se z 10-20 mark da vse rešiti...

gule

Aja, kar se stacionarnih radarjev z kamerami tiče, na 7 km/h več ne reagirajo...mogoče 15, ali celo 20 km/h več...viva mito&coruption!!!