Nakup C8 3,0 v6 exclusive cc avt.

Začel/a admiral28h, Junij 03, 2009, 12:33:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

admiral28h

leina zaradi čiste računice.15l plina je manj kot 7,5 eura.pa zaradi ekologije -
izpust co2 se zmanjša za približno 70 % ,o monoksidih pa nebi govoril, ker so
vrednosti pod mejo,ki je postavljena na teh.pregledih(izmerjeno 1 teden nazaj).
olje je pri redni menjavi manj obrabljeno in vsebuje manj sajastih delcev,svečke in katalizator zdržijo veliko več km , kar pomeni , da se izpusti večajo veliko počasneje kot na bencinu .s prihajajočim "eko" davkom na nova vozila  bo
predelava na plin še bolj interesantna, kajti dizli se bodo podražili za približno
1-6% več kot bencinarji(seveda odvisno od motorja kakšne ima izpuste-toda glej ga vraga, xp hdi 110 fap je dražji že sedaj od bencinca 3525 eurov-cenik na citroen.si- to pa je dvojna cena plinske naprave!!!, kar pa ostane pa imaš za registracijo in polni kasko za dve !! leti.
ali pa drugače - za 35000 km plina pri xp 1.6 16v .
in edina stvar ki ostane dizlu je navor.  lep pozdrav !

m550

leina - ja imel sem manj močen motor - C3 1,4 bencinarja pa mi je povprečno pil 8l / 100 km pa še nikamor ni šel, sedaj se  vozim s C5 V6 3.0 predelanim na plin. Pa ga nisem predelal zato, ker nisem zaslužil za bencin... ampak se mi zdi neumno metati denar stran, če je možnost cenejše vožnje. Dodatne razloge pa je razložil že admiral28h.

leina

to je glih tako kot da bi si kupil c8 pa bi se vozil sam! ne razumem ljudi ki bi radi sparali na 200-ih konjih
sem sam mehanik se spoznam na stvari tako da mi ni treba taksnih floskul prodajat
sej je plin ok nimam nic proti temu
sej pravim clovek bi rad sparal pa si kupi avto 3.0v6 z 200 konji to mi ne gre v racun
ce bi rad sparal pa rabi prostor naj kupi evasiona 20 hdi poraba cca 6l!

psihopat100posto

Leina ti ga malo bluziš, mene je recimo moj XM 3.0 V6 z 200 konji do sedaj v štirih letih uporabe stal ca.4500-5000EUR, tu je všteto nakup XM-a, vgradnja plina, vsi servisi in vsa popravila do zdaj(jih je blo kar nekaj že:)). Registracija me stane ca.700 evrov komplet na leto. Èe ves ta keš skup potegnem še vedno nimam niti za C3 novega, samo zdaj se vozim kak car, za ceno bencina me baš boli, pa če je treba tudi na 6000 obratov našpanam in šibam ko raketa!
lp

leina

tu ne govorimo o xm-ih pa c3 ampak o c8 in se to o nakupu rabljenega!
cena med 2.2 diesel pa 3.0 bencinar je ista ali pa minimala tako
kupis dizla za isto ceno z porabo cca 8l
kupis 30v6 dodas se par tisocakov za plin in poraba ne bo padla pod 10
da ne govorimo o razliki v reg. cestnini.ceni goriva
racunica???

no kje zdaj bolj sparas

zlikovski

psihopat100posto bi se kar strinjal s tabo, zraven tega lahko te starejše avte servisiraš doma,.... Ta nove pa moreš peljat na servis da ti uštimajo in ko je servis končan še priklop na računalnik da uštimajo drug intervalni servis,.... in servisi vemo kolko stanejo. Jaz naprimer če bi peljal avto 1X na servis s tem denarjem doma servisiram avto 2 leti.

gregor

A ni vožnja bencinarja s plinom cenejša v primerjavi z enakim dizel vozilom (ob predpostavki, da tankaš dizla na pumpi, pustimo zdaj obnovljiva, rdeča in siva goriva)

Predpostavimo, C8 hdi bo pil z nežno nogo recimo 7.
V6 pa enih 10 z nežno nogo.   Pa recimo 11 s plinom.
7l dizla * 1,01 = 7,07 eur na 100km
11l plina * 0,52= 5,72 eur na 100 km.
Hmm...

Ostane torej denar za ene poštene gume, da ni treba izbirati med proizvajalci dvomljive kakovosti.

Ampak, zakaj sploh rabiš avtomatika pri v6 mašini? Pri xantiji v6 pravijo, da je 5. prestava od 40 do 240. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

Kaj pa dizel na plin? Na strani, katere link je na admiralovih letakih, sem gledal, da so predelali tudi kar nekaj dizlov na plin. Logično, v službi ene dva viličarja laufata na plin bp.

Torej vzameš dizla, ki pije 7l in ga daš predelat na plin? Potem je izračun? Kupiš še alu feltne ob gumah...

http://www.avtonaplin.si/vsi-turbodizelski-motorji-na-plin
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Citat od: gregor;53378Ampak, zakaj sploh rabiš avtomatika pri v6 mašini? Pri xantiji v6 pravijo, da je 5. prestava od 40 do 240. :-)

Èe pa kam avtomatik paše pa je to pri V6 motorju ali več. Komot, enostavno, pametno in še kaj.

admiral28h

ja dizel na plin je računica pri zelo veliko kilometrih (za osebni avto naprava ni prav ekonomsko opravičljiva - visoka cena), je pa zelo opazen prirast moči in navora (cca 10-15%!).
   pri novih eko davkih pa je država itak naredila tako, da nas bo spet lupila,
nam plinašem pa ne bo omogočeno vpisati v homologacijo nižjih izpustov in s tem znižanje davka!!!! v veliko evropskih državah je to čisto normalno - avto zapelješ v laboratorij, tam ti ga izmerijo po standardih in ti vpišejo dejanski izpust škodljivih plinov!!:Red-Irate:
   leina tebi bi pa rekel takole: tukaj se pogovarjamo o c8 , ne pa o evasion-u.
:BigThumbs:ja poraba 6l pa kredit 2000e za popravila. lp

psihopat100posto

kolega je glih prejšnji teden dal obnoviti bosch pumpo za 2.1TD mašino, cena 800 EUR, to kar je prišparal na nafti je šlo zdaj za pumpo v enem znesku. Dvomim, da bo še kdaj dizla kupil. Dizel je OK, benz + plin je zame pa idealna kombinacija.
lp

leina

leina tebi bi pa rekel takole: tukaj se pogovarjamo o c8 , ne pa o evasion-u.
:BigThumbs:ja poraba 6l pa kredit 2000e za popravila. lp[/QUOTE]

sem vozil 4 lerta evasiona pa nisem porabil 200eur za popravilo razen tekocih stroskov tako da ne na pamet!!

gregor

Citat od: psihopat100posto;53398kolega je glih prejšnji teden dal obnoviti bosch pumpo za 2.1TD mašino, cena 800 EUR, to kar je prišparal na nafti je šlo zdaj za pumpo v enem znesku. Dvomim, da bo še kdaj dizla kupil. Dizel je OK, benz + plin je zame pa idealna kombinacija.
lp

O fak. A niste potem raje dali not klasične Boscheve pumpe? Tele Lucas EPIC so res "zelo priljubljene". Samo upajmo, da mu zdaj še elektronika ne crkne.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

admiral28h

vsem lepa hvala za komentarje in pomoč! odstopil od nakupa rabljenega c8.
A vseeno pristal na citroenu - vplačal je novo xp bencin.lp:BigThumbs:

avantgarde