C8-cuk-cuk-cuka

Začel/a srajca, Junij 02, 2009, 01:07:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

srajca

Ali ima kdo izkušnje s popravilom HDI 2.0 motorja pri C8-ki, kjer v nizkih obrati- pri mestni vožnji,  druga tretja brzina pri "štand gasu", motor cuka. To se ne dogaja vedno ampak le občasno in je pri tem, ko dodajaš gas, ta pa ne zagrabi, zelo moteče. Gas torej začne funkcionirati z zamikom. Na servisu testerji ne pokažejo ničesar.

lugr78

Pozdravljen,

Imel (imam) podobno težavo na C5 z enakim motorjem.Po čiščenju šob je zadeva precej boljša, ampak še vedno se včasih pojavi ( v zelo blagi obliki).
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

andraž

Meni je enako delal kombi, ki je sicer Renault, poleg tega pa je naložen pri nizkih obratih, ko sem hotel pospešiti "crknil". Težava je bila zabita visokotlačna črpalka, ki jo je vsaj za moje pojme zelo ugodno popravil Bosch servis Jelen v Gomilskem, ki ima tudi vse potrebne testerje, da ti natančno ugotovijo, kaj je s avtom narobe. Po enem letu in pol, ter 60000 km, kombi dela brezhibno. Pa še to: moj mehanik, ki je pobleščen, me je poslal tja, ker je rekel, da on tega ne zna popraviti in mi lahko samo zamenja črpalko in še vse šobe, kar bi zneslo cca. 3200 Eur, pri Jelenu pa sem plačal 670 Eur.

tct

Jaz bi pregledal tesnost plastike sesalnega kolektorja in čistost filtra za zrak, posebno pena spodaj se rada napije vode in odzivnost se zmanjša. Sploh pa vam v navodilu piše, da je treba kdaj pa kdaj naterati mašino v obrate. Èe je govora o močnejši varianti HDI je tukaj še sistem FAP, ki vpliva na te težave, pri švohnejših dizeljnih pa izjemno zajebantska pumpa Siemens z dodanim nizkotlačnim delom, ki zares ne mara Petrol nafte. Še ni dva meseca, ko sem doktoriral iz dizeljna na PSA (90 kojnov), tri servisi so odpovedali, na koncu me je rešil šef specialne enote mehanikov iz Skaručne, kjer smo končno ugotovili kaj vse je odletelo in kaj natančno je odletelo. Pumpe so na NETu po 250-500€, nova piezzo-diza je 200€. Kupujte samo MANN filtre za nafto pri AC. Servisna podpora za PSA je najslabša v Evropi in to ravno na dizeljnih, v Angliji podpisujejo peticijo in množično zahtevajo vračilo denarja za kupljene avte. Razlog je poznani Antipollution fault, ki ga bedna servisna mreža PSA ne obvlada.

dani77si

Citat od: tct;52911Razlog je poznani Antipollution fault, ki ga bedna servisna mreža PSA ne obvlada.

kaj je potem s tem Antipollution fault?? ker meni tudi na peugeotu sveti, sicer avto dela normalno..ne znajo tega popravt al kaj?

tct

Primer zajebancije za popravilo A_P_Fault:
In case anybody gets the same problem I thought i had best leave the solution.
I replaced all 4 injectors that did not solve the fault so i replaced the high pressure fuel pump (as suggested by Peugeot). This also did not clear the fault so common rail sensor and cam speed sensor's were replaced again fault still their. Engine temp sensor and air flow meter were then disconnected to set them to preset. This also did not solve the problem and it was only by chance as i was thinking about giving up that i found the supply wire for the glow plugs had corroded on the glow plug relay.
However starting was never a problem with this vehicle and after speaking to peugeot they cant figure out how this could have caused the problem.
Ok this is proberbly not going to solve every anti pollution fault their is but hope it helps with those who do have this fault.
Also would be great if people could actually leave feedback and suggestions as lucky for me i had a spare car to swap parts but if i had been purchasing these parts it would have cost a bloody lot of money.

dani77si

odlično..se pravi je lahko v končni fazi karkoli...
človek bi mislil da lahko tester to napako odkrije..
razen če je tale majstr bil preveč škrt ali preveč pameten da bi dal avto dejansko priključit na tester

tct

Res je lahko karkoli, ker se APF pojavlja tudi na motorju, ki nima FAP filtra?? In kaj je bilo na našem 2.0 HDI 90kojnskem (85k km). Po tankanju na Petrolu je po par tisoč km odpovedala Siemens črpalka za CommonRail (CR). Slabost Siemensa proti Renaultu je ta, da ne odpove takoj, kjer bi z računom Petrol nasadil, ampak šele čez en čas, ko si sam v primežu servisov PSA. OK. Najprej je avto samo metalo na podlagi APF v varnostni mode s poznanimi omejitvami do 2500 obratov in s slabo vleko. Po menjavi vsega živega, tudi ECU je bil v igri, smo se odločili še za najdražjo varianto, za nadomestno pumpo (novo iz škatle na posodo) je bilo isto stanje. Ne Modri Lev in ne Claas nista z vso elektroniko dognala kaj je. K sreči je trmasti mojster, ki je avto vozil z avtovleko po Lj in z vsemi zvezami in poznanstvi konzilijsko obdeloval to APF napako še kar naprej v svoji delavnici naprej tuhtal to PSA sr.... Me pokliče eno nedeljo zjutraj, ko smo že čisto obupali, da je našel napako. Staro pumpo je dobesedno razsulo v ležajih (na servisu CR črpalk v Litiji so mi jo vrnili v kosih) in špene so potovale po CR do diz in preko iberlaufa nazaj v tank. Na enem kolenu se je to zabilo in popolnoma zamašilo iberlauf, da je pritisk na CR narasel preko mere. Zato je izklapljalo pumpo in pojavljal se je APF signal. Po menjavi cevi je crka spregovorila z vso vnemo in avto je vlekel kot utrgan. Špene so zjebale eno dizo, ki jo je bilo potrebno menjati (200€). Vsi, ki prisegate na servise in diagnostiko ste v veliki zmoti, srčnost in stroka sta še vedno ta glavna.

vrhncan

Ne sicer C8, ampak se mi dogaja podobno na C4P (bencinar), da pri nizkih obratih pri speljevanju gas prime z zamudo in pride do zoprnega cukanja.

Markolin

Podobno se je meni pričelo dogajati na mojem Evasionu - motor  20 hdi 110konjev. ma nisem hlih razbral čemu vzrok. Kako bi lahko šobe očistil, kar z dodatkom za v rezervar, nasveti prosim?

Hvala

Markolin

dvorjan

@Markolin:
Zdaj ko so zapacane sobe, tisti dodatki ne bodo veliko pomagali. Bi moral prej misliti na to, pa se masino kdaj pohoditi do 4000 rpm, da odnese smeti s sob. =) Kaj narediti? Verjetno bo se najcenejsi obisk Bosch servisa, ki se ukvarja s ciscenjem teh sob.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Markolin

Avto vsak dan laufa na do 4000 obratov vsaj 15 minut, Od Podnanosa do Razdrtega.

garac

Šobe za Markolina najbližje v Ajdovščini, pa še dobro menda naredijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Jaz bi vseeno poskusil najprej z dodatko za gorivo, za čiščenje ... (verjetno ni nevem koliko drago)

Potem pa itak ti še vedno ostane za obisk majstra za čiščenje ...

dvorjan

Citat od: Markolin;106996Avto vsak dan laufa na do 4000 obratov vsaj 15 minut, Od Podnanosa do Razdrtega.

Kaj pa vem, ane. Kolikor slisim, se v klanec pri Razdrtem vozis okoli 60 km/h, te kolega prakticno vsak dan zaziba, ko prileti mimo. =) Citroenar.eu vse vidi ... bwahahaha
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!