Nivo olja

Začel/a Berti24, Maj 31, 2009, 01:08:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Berti24

Živ.

A je komu xsara porabila več olja kot bencina?? A ma kdo izkušnje katero olje je boljše. Recimo 5w-40 in tko naprej? Tesnila okoli mašine so vredu in tudi kadi vredu.

Hvala

garac

predpisano olje je najboljše. Mogoče bo za porihtat teflone, potem pa bo mir. koliko imaš prevoženih km?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Berti24

je 98 letnik pa 171000 km je prevoženih.

caki

Jst mam podoben problem.Porabi kar precej olja vendar zakadi samo ko vzgem avto,med voznjo ne kadi in tud merjenje plinov je vredu.Jst tud sumim v teflone.Xsara 1.6 letnik 1997,prevozeni 205.000

Berti24

A pa mogoče kdo ve katero je predpisano motorno olje?

garac

V servisni ti piše, za tvojo xsaro je najbrž polsintetika
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Berti24

Ja v servisni piše da je polsintetično al pa sintetično. Total quartz 7000 al pa total quartz 9000. Kakšno pa je to olje total? Zelo malo se ga vidi???

zlikovski

Berti24 negasrat :) takoj po total7000!
Total olja pa res dobiš že v malo bolj založeni trgovini z avto deli.

Berti24

Ja sm že zmenen. Pelov ga bom pregledat za dihtnge pa teflone k mi mal velik olja pokur ( nikjer ne pušča pod vozilom) pol pa filter za olje pa total 9000.

zlikovski

Ti kadi avto ko je hladen ali pa tudi ko je topel?
Pomojem ti je total7000 čist vredu olje. Jaz ga uporabljam vedno v XM-u in ima mprevoženih 218000 in nepokuri niti decilitra olja do servisnega intervala.
Boljša varianta ti je po mojem prepričanju Shell olje se mi pa zdi da je tudi dražje.

Berti24

Kadi ko je mrzu k je pa segret pa majčken manj ampak vseeno.

zlikovski

Potem so tudi rinki se pravi batni obročki, v najslabšem primeru pa tudi lahko cilindri. Avto je kdaj zakuhal?

Berti24

Ja jst upam da ni to tko daleč. Sej se drugač avto lepo vozi. Glede zakuhanja pa ne vem. Sem ga kupu šele 2 meseca nazaj.Do zdaj meni še ni. Ga normalno hladi. Temperatura ne pride čez 90 stopinj.

zlikovski

Obročke boš pomojem moral menjat in teflone, pa bo šlo še vsaj 200000KM, ampak moreš lepo not zvozit enih par tankanj lepo počasi prek 3500 obratov ne tirat, lepo umirjeno vožnjo.

Berti24

Bomo vidl kaj bo reku serviser v četrtek. Èe bo to je še minimalno. Bomo vidl kaj je z "dihtgam" na mašin. Bom sporoču kar bom zvedu.