Nivo olja

Začel/a Berti24, Maj 31, 2009, 01:08:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Potem pa lepo zrihtajte :)

Romzi

Citat od: zlikovski;53909Potem so tudi rinki se pravi batni obročki, v najslabšem primeru pa tudi lahko cilindri. Avto je kdaj zakuhal?

Menjava batnih obročkov pri 170 kkm?
Razen če je prejšnji lastnik delal z avtom kot svinja z mehom.
Jaz bi za hec malo snel "iberlauf"  in pogledla kot je kej zamaščeno...
Pa zobati jermen bi preveril, če je v redu in če je sploh prav nataknjen (če je motor v fazi).

Berti24

sej zobat jermen zgleda kar nov. Sej je reku da ga je menju. Šponarje je pa spustu k je edn mal čudn. Malo star mi zgleda. Bomo vidl

andrazzzz

Ker je ravno govor o nivoju olja, bi imel se jaz vprasanje.

Danes mi je lokalni mojster menjal olje in sem sele zvecer ugotovil, da mi je v 1.4i motor vlil 4 litre olja. Menjal mi je tudi filter. Po autodati naj bi ga notri slo 3,5 litre (ce se menja se filter). A je to hudo narobe ali se lahko vozim brez tezav?

Gox

Kakšen nivo pa kaže na merlini palčki? A je preko MAX oznake?

LP
Goran

andrazzzz

Ja, je preko max oznake. Bom se jutri zjutraj enkrat pri hladnem avtu preveril.
A morda kdo ve, ce na vsakem Petrolu izcrpavajo olje ali le na nekaterih?

alan30

Kolikor je meni znano ni priporočljivo imeti preveč olja saj bo višek slej ko prej nekje udaril ven najraje na kakšnem semeringu, zato bo bolje da čimprej na kakšnem petrolu potegnejo višek ven, če pa ni druge pa še enkrat olje spustiti ga ujeti in ponovno natočiti primerno količino.

ps
Olje izčrpavajo samo na nekaterih in ne na vseh petrolih, konkretno vem za dva v ljubljani petrol na tivolski in petrol v mostah vem da sta imela naprave.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

andrazzzz

Sem sel zjutraj na Petrol in so mi izcrpali visek olja. Hvalabogu je bil strosek le 2€.
Ocitno se menjave olja ni zaupati mehanikom.:Red-Irate: Se dobro, da sem vceraj preveril nivo olja.

andraž

Èe bi se bolj po pezionistično vozil, se nebi zgodilo nič, če pa bi imel težjo nogo, ti ga bi zmetalo ven.

Berti24

Sj se je težko po penzjonističn vozt.

Berti24

Še neki bi prašu. Ker sem bolj laik v avto stroki me zanima kako je z mešanjem oz. dolivanjem olja v mašino? Polsintetika sintetika?

Hvala lepa

garac

ni proporočljivo, če imaš sintetiko, dolivaj sintetiko, drugače bi že fabrika naredila kašen tričetrtsynteticoil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Pri starejših motorjih, ko že malo pijejo olje in kakšno tesnilo že malce pušča, je gostejše olje boljše, ga bo manj popil in manj spustil. Torej polsintetika.

Berti24

A bi bla huda napaka če bi jih zmešu??

zlikovski

Napaka nebi bila, ampak ni priporočljivo, ne šparaj za olje, daj kaj mašina potrebuje, to je tako, če bi ti kdo žlico juhe kazal z dveh metrov in ti povedal naj se naješ :)