Radio za Ami 8, 6, 2cv, dijano

Začel/a gule, April 19, 2009, 09:25:37 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Kakšen radijski sprejemnik je bil v amijih...a se da dobiti kje? Ima kdo mogoče kakšno fotografijo? Zdi se mi, da je tisto originalno mesto mesto definitivno preozko za novejše radio sprejemnike, pa tudi ne vem, če globina ustreza...Tole na sliki je hišni radio, narejen po vzoru na stare tranzistorje, sem izključil trafo, ter probal direktno na akumulator-deluje! Kako Vam ta zadeva izgleda...? Namontiral bi ga pod sovoznikovimi nogami, takoj zraven menjalniške palice.

Zeko124

A ti misliš to tko, da bi lovilo radijske postaje al...?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

Okoli leta 1970 so bili radiji bistveno ožji, višina in globina sta pa bili podobni kot sedaj. Slike si lahko pogledaš na //www.ds-sassen.de (poišči med rezervnimi deli. Mislim, da ima tudi rubriko radiji, drugače so med električnimi deli). To so sicer radiji za DS-e, vendar dvomim, da je imel Ami predviden kakšen drugačen predviden kakšen drug format.

LP, Andraž

Zeko124

Citat od: andraž;49878Okoli leta 1970 so bili radiji bistveno ožji, višina in globina sta pa bili podobni kot sedaj. Slike si lahko pogledaš na //www.ds-sassen.de (poišči med rezervnimi deli. Mislim, da ima tudi rubriko radiji, drugače so med električnimi deli). To so sicer radiji za DS-e, vendar dvomim, da je imel Ami predviden kakšen drugačen predviden kakšen drug format.

LP, Andraž
@andraž
ja, jaz sem nekoč, pred leti videl tak radio, originalen iz Ami 8... Bil je podobnje oblike kot današnji, vendar ožji za približno 5cm! Lp, Zeko124:BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

bizi

Original avtoradijo z zvočnikom na Ami šestici z 12V napeljavo.Slika narejena v Srbiji par let nazaj.Dodatno se je dobilo velik nastavek za radio in zvočnik v barvi notranjosti avtomobila.
Bizi

andraž

Zanimivo, ta je pa verjetno v formatu današnjih.

LP, Andraž

garac

za stare A modele je obstajal Radiolene al kako že, imam nekje zapis o tem, pojavili so se že leta 1958
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rok.si

Krasen (Blaupunkt?) radio, nosilček in zvočnik, vendar to verjetno ni originalno ( Citroenovo) ampak dodatna oprema šestdesetih let.  Ampak takrat je bil radio daleč od standardne opreme.

Francozi so še do sedemdesetih vztrajali brez FM valov. Radijski sprejemniki so imeli samo dve valovni dolžini, srednjo in dolgo, (označbe PO GO). Večinoma so bili standardni Citroenovi radii Continental Edison, ki se prodajajo za ufffff cene, pa še (praktično) neuporabni so, ker nimajo FM.

rok.si

Točno, Radioen se jim je reklo.

Sem malo poiskal po netu in sem našel prav za Ami6 (ceni nista napisani)
tale in tale

janez

Rudi čajevec - je delal radie za ami 8, da so točno pasali v vdolbino od armature. Nekje imam reklamo pa jo pri h...ču ne najdem...

janez

...medtem pa ko iščem, tole...

Zeko124

Hehe, tut jaz bi mogel met nekje še enega, ga je foter neko zimo vzel ven pa ga ni nikol več dal nazaj... kam je potem šel verejtno sam Boh ve :)!

www.keramika-genorio.si

gule

A ti misliš to tko, da bi lovilo radijske postaje al...?

Mogoče dodati še električno anteno na vetrobransko steklo

andraž

To pa ne. Dobijo se še čisto klasične antene, pa daš tako na avto, da je vse v stilu. Pa še bistveno boljši sprejem boš imel, tiste za na vetrobran so bolj za okras.

gule

Andraž misliš na tisto t.i. teleskopsko anteno?