Radio za Ami 8, 6, 2cv, dijano

Začel/a gule, April 19, 2009, 09:25:37 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

A potem ispade, da ami ni imel takrat fm sprejemnika(rudi cajavec?).

andraž

Ja, teleskopsko. Jih je možno še vedno dobiti, stanejo pa cca. 30 Eur. Za moje pojme dosti lepše in mnogo bolj v stilu letnikce izdelave Amija.

gule

Kaj nihče ne bo komentiral hišni radio, ki sem ga nameraval vgraditi?

janez

Èe ti laufa na 12 voltov in dobro sprejema...zakaj pa ne. Svojčas sem okol vozu Schaub - lorenz radio, predelan na 12 voltov pa je blo čist kul.

LP

Mike666

Neki stari ozki pa debeli radio sem zadnjič vido v mojem skladišču.
Bom pogledal še enkrat pa pofotkam pa da vidite če je to to.

gule

Kaj, pa takšna"starovirska" antena kot je na sliki(spaček), "radiolene"se da kje dobit?

gule

Sem na več fotkah videl,da amiji imajo takšne antene pritrjene na sprednjem desnem blatniku(bočna šipka na dveh mestih se drži). Kakšne antene imate ostali ami vozniki na svojih vozilih. Štos je v tem, da je treba vrtat pločevino(rja)...

janez

Bolšji trg v Mariboru, naslednjič ko grem tja ti pogledam za anteno. Obstajala je varijanta ki si jo pritrdil na rob vrat ali strehe. Nič vrtanja. Tiste z dvojno pritrditvijo so pa za spačke , se v tujini dobijo kot original del za 2cv.

gule

Ok...Janez približno poznam zadevo, kaj pa s koaksialnim kablom narediti, a mogoče po robu(žlebu)pod haubo(m.prostor)speljati?

gule

Drugače, pa so tiste kromirane, ali črne telesk. antene tu v Bosni v trgovinah cca. 5 eur in jih ni problem dobiti(zraven pride majhen ključek, da jo lahko iz luknje ven potegneš).

janez

Citat od: garac;49907za stare A modele je obstajal Radiolene al kako že, imam nekje zapis o tem, pojavili so se že leta 1958

Tole je pa Radioen (dve pikice ma E) od blizu...

Mike666

janez

...ja sej, sam ne vem kje so tiste dve pike na tipkovnici...

garac

alt gr pa piki stisneš potem pa ustrezno črko, pa je keža, ni problem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Evo slike od tistih radijev.
Poglejte če je kaj uporabnega. Tisti tamali je 6V.