Citroen C5 HDI ali Xsara HDI (oba 2002)?

Začel/a tejula, April 15, 2009, 05:11:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Majster, da si vzami nekoga zraven ki se spozna na citroene.

En naš prodaja:

Xsara Break prvič reg. 15.oktober 2005...prevoženo 63000km, letni 17col in zimski 15col komplet, zatemljene šipe - homologirano....lepo ohranjeno. Avto je preverjen ker ga osebno poznam, picajzl do avta vse v 100%. Raje vzamem tak avto pa vem kako se reče kot pa kar neko sranje...

tejula

Drugi teden bom več vedel, ko bom šel en konkretni krog s tisto Xsaro s servisa. Èe mi bo dokaj udobna, bom kar tisto Xsaro vzel, ker se pozna zgodovina avta in mi servis jamči, da je avto OK. Pa še lepša je Xsara :)
Drugače pa js bol ko ne gledam po AVTOpikaNET - tam je nekaj C5, ampak ne veliko.
Aja pa še to - moj proračun je omejen na 5000€.

dvorjan

Ja, za 5 jurjev pa ne bos nasel dobrega C5, tako da raje na Xsari ostani, bo bolj zdravo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Ibanez RG

:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

dvorjan

Citat od: Ibanez RG;49865Za 5 jurjev imas BMW 7.

Letnik, ohranjenost, ipd.? Verjetno ne 2002 pa v tip-top formi.

Daj, ostani realen, pa v okviru teme ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tejula

Hehe, kakšen BMW 7 ;)
In kaj naj delam z njim? Po možnosti z 250000km in zjahano mašino, ki kuri 15l bencina in olja na 100km :P

Jaz rabim en avto, ki mi bo ponudil največ za moj denar in mislim, da je Xsara ena izmed takšnih - toliko opreme in udobja, ter dober motor za tako majhen denar lahko ponudi le Xsara.

V ponedeljek grem še z enim kolegom pogledat to Xsaro iz servisa. Razen, če bi šel kdo od vas majstrov tuki z mano, ki se bolj spoznate na Citroene, poznate hibe in točno kam pogledat? Pa gremo pol še na kak pir lahk ;)

laguna

v mariboru sem našel c5 karavan motor 2.0 cena 4900e od zunaj ne izgleda slabo, če te zanima se lahko pozanimam.avto je v avtosalonu moj telefon 041737005

tejula

Sem vzel pol tisto xsaro s salona :-)
3600€ pa naredijo mi servis pri 140000km in dobim vinjeto, ter plačano cestnino do oktobra :-)
Gud deal?

Ibanez RG

Zelo dobro in cestitam!!! Kaj Xantia ti pa ne bi bila vsec?
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Francl

Po tednu iskanja ni za obupati. Jaz sem svojega fünferja iskal cel mesec in prevozil Slovenijo podolgem in počez. Èe ni tako nujno, je bolje malo potrpeti.
Èeprav je Xsara soliden avto in sem tudi jaz šel pogledat ene par, se s C5 skoraj ne more primerjati.
:BigThumbs:
Eh prepozen...
Vseeno:emot112:
:Hammer3:

tejula

Citat od: tejula;49962Sem vzel pol tisto xsaro s salona :-)
3600€ pa naredijo mi servis pri 140000km in dobim vinjeto, ter plačano cestnino do oktobra :-)
Gud deal?

Aja pa še tablice mi pustijo gor :-P

Hvala.
Saj sem tudi sam zadovoljen, avto je res soliden. Razen praske na zadnjem levem delu obijača zaradi nerodnega parkiranja je avto več kot dobro očuvan.
Od opreme ima pa vse, abs, 4 airbage, klimo,..še celo parkirne senzorje :)
No, upam, da bo dolgo služil (ga imam namen imeti vsaj 3 leta, dokler mlajši brat ne naredi izpita)... potem pa kaj novega.

Drugače pa mi Xantia ni preveč všeč, pa še mal zastarela je, a ni? :-P

Sem pa za avtom oprezal par mesecev, tako da ni bilo kar na 123.

GSclub

xantia je zastarela pribižno enako kot xsara, ki bazira na zxu iz leta 1991.

tejula

Citat od: GSclub;49970xantia je zastarela pribižno enako kot xsara, ki bazira na zxu iz leta 1991.

Prav mogoče :P
Ampak zunanjost ter notranjost je precej lepša pri Xsari.. Po mojem mnenju.

Imam še eno vprašanje - ali mi lahko kdo poda poln seznam opreme pri Xsari HDI 90KM Exclusive? (to je tista izvedba z dodatki "lesa" na armaturni)
Namreč, zanima me, kaj vse imam v tem avtu? :-)

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Kar se dizajna tiče - v zunanjosti je Xsara itak pomanjšana Xantia. In obe sta še danes lepe glede na letnico nastanka pa sploh.
Noter je pa res nekaj razlik in bi tudi jaz v določenih stvareh dal mogoče prednost Xsari (predvsem ima okrogle gumbe za ventilacijo), v določenih pa Xantii.

Nema veze ...

Oprema? Kot ti je Garač rekel. Zavisi od mnogočesa ... Kaj knjižice nisi dobil zraven, da si malo prebereš kaj imaš?
OK

LP
Primož