Olja Total

Začel/a Xandrej, April 04, 2009, 11:56:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Jaz uporabljam PSA Eurorepar olja. Imajo ustrezne norme in odlično ceno.

andraž

Kdo je proizvajalec teh olj?

dyane

Pri Potokarju dobiš mnogo ceneje kot pri leclercu...
Glede samih olj pa takole...sem zvedel preko enega znanca...je sode dal barvat v orginale...total,elf...itd...v glavnem prodajal jih je ni da ni...sicer pred nekak leti,noter pa neko olje no name,ampak ustreznih specifikacij..olje so dajali na analizo itd....živo bog ni skužil...
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Neka razlika sigurno mora biti.
Pred leti sem imel službenega Espaca. Do 300000 km je bil na uradnem servisu, kasneje pa pri vaškem serviserju, ki je nalival no name olje. Ko je bil noter elf je na 20000 km porabil morda 3-4 dl, ko je bilo noter no name, pa sem pridno dolival tja do 2 litra.

dyane

Seveda je razlika...ampak poraba olja je odvisna od motorja in po 300000 sploh reno začne žret olje....zdaj pa spet je odvisno katero olje,kakšne gradacije...ampak bistvenih razlik ni.
Ampak ker so danes olja tako poceni,ps še povsod popuste dobiš,je nesmislno kupovat poceni no name olja...Teh 10-20eur razlike na 15-20kkm je za mene nonsens da prišparaš....če sploh prišparaš na koncu
Olje pač daš najboljše noter in to je to.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Tako je, največ na dolgi rok prihraniš, če daješ najboljše olje v motor.

CitroX

Kaj naj sedaj razumem iz tega?
Olje Total ni zakupit ler nikoli ne veš pri čem si? Ali ga Total serje? Zadnji dve kanti sem kupil v interšparu.
Ali se kje da razbrati "poreklo" olja?
Ali naj damo samo prste v stran od totala.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

gregor

Pa mal več daš za najboljše olje, pa mal več za najboljše gume, pa pri zavornih ploščicah in diskih isto...
pol pa dnarja zmanjka.
Èe finance nebi bile omejitev, bi tako dal "mal več" in kupil nov avto...
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

Olje tisto, ki ga svetuje proizvajalec, enako z diski in ploščicami, gume pa najboljše. Ni tako drago.

1960

Sipaj Ino, vozi fino ...

andraž

antasi

-saj nič ne rečem, ampak povem svoje mnenje:Hammer3:
-tukaj se srečajo dve struji, levica in desnica:funny34d:
-eni imajo stare, drugi pa novejše gare
-in zdaj bodi pameten-stari baje prebavijo ali vsaj večino brez večjih posledic, novejši pa so občutljivi na olje upičkomaterno
-seveda se to pokaže na daljši rok in če kupiš novo, posledice ponavadi trpi nasl.lastnik
-današnji cajti navidezne racionalnosti in internet cen so pač prinesli to, da se nekateri znajdejo po svoje
-marsikdo je grozno vesel, ko prevozi pol slovenije, da dobi 2e/cenejše olje.
ampak ponavadi je cenejše z razlogom
-multinacionalke itak gledajp samo na profit in fiktivni ugled
-velike trgovine naj bi po logiki imele možnost prodajati cenejše olje, ker imajo rabate, ampak v praksi ni vedno tako
-verjamem da so lastniki starih gar-mercedesov itd veseli, ko berejo, kake fuke se dogajajo v motorju z nepravim kao original oljem, ampak v tolažbo
ko(če bodo) imeli frontalni kreš-bohnedajdane, bodo lahko uživali v nebesih,
lastniki novejših gar pa bodo še vedno lahko pisali nebuloze po forumih

pa še to-ne ljubi se mi pisat z velikimi začetnicami, garač je pa itak v padovi ali pa spi doma, tak da to ni problem. pa saj se tudi tukaj reklamirajo podjetja z enim zaposlenim ki vam vse zrihtajo. edino kar me pri njih moti, je uporaba množine v naslovu in ednine v textu. mal me spominja na naše švercerje z juga, ki se niso nikoli naučili normalno slovensko, pa se imajo za podjetnike.
verjetno narobe mislim, da če imaš podjetje, imaš tudi splošno razgledanost in znanje vsaj enega domačega jezika.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

Kaj si v bistvu hotel povedat?

1960

Citat od: andraž;248829Kaj si v bistvu hotel povedat?

Da ima vsak svoj pogled na svoja avto, trgovci si manejo roke, Toporišič se pa za glavo drži...

antasi

Citat od: andraž;248829Kaj si v bistvu hotel povedat?

Ja, kaj ne znaš brat:breaking_pc:
Da je garač na sejmu v Padovi in da čakamo njegove slike premiere dyane sahara. Upam, da nam privošči slike, drugače bo pa treba kupit včerajšnje cajtge, kjer je cela stran posvečena Citroen Dijani in ne Dyane.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB