Prag pri Xsari Picasso

Začel/a seba, April 04, 2009, 09:17:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

seba

Na picassi l.2001, 1.8, prevoženih 135000km (sem 2 lastnik) mi je takoj za prednjim blatnikom pri prednjih vratih na začetku odspodaj na pragu pojavilo že par napihnjenih luknjic in to na obeh straneh avtomobila nekje 15 cm po dolžini na istih mestih..Zanima me če je kdo imel ta problem? Vem da se da to kleparsko obnoviti me pa zanima zaradi česa je do tega prišlo že po osmih letih

garac

@Seba, najbrž nisi prvi lastnik? Še nikoli nisem videl ali slišal, da bi XP imel probleme z rjo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

seba

Citat od: garac;49237@Seba, najbrž nisi prvi lastnik? Še nikoli nisem videl ali slišal, da bi XP imel probleme z rjo

saj sem napisal da sem 2lastnik..,in ko sem pred letom dni kupoval sem vse temeljito pregledal in nikjer opazil nič posebnega...hmm sem brez besed

garac

ups, spregledal, res si napisal 2 lastnik, sory, torej je verjetnost, da je bilo že kaj popravljano, zapelji se do kakega ličarja
[SIGPIC][/SIGPIC]  

seba

Citat od: garac;49240ups, spregledal, res si napisal 2 lastnik, sory, torej je verjetnost, da je bilo že kaj popravljano, zapelji se do kakega ličarja

se pravi da se da poškodovani del izrezat nardit novi, pobarvat in to je to?

garac

no, saj si že sam povedal odgovor, čepav sem v dvomih, da bi bila luknja, ko boš očistil zadevo ali bo to pač naredil ličar oz. klepar
[SIGPIC][/SIGPIC]  

seba

No, včeraj  sem dal popravit oba praga na obeh straneh. Zaenkrat še pragi niso špricani in zaščiteni z dinitrolom. Je pa zanimivo da je zunanji del kot da bi bil plastificiran. Prag je bil izrezan v dolžino do 30-35 cm do zdravega mesa na obeh straneh. Na eni strani je je klepar že samo na rahlo pritisnil izvijač in padel skozi. So pa bli še original tak da ni bilo nič popravljeno prej, očitno je to ena serija ki je imela slabo zaščito pragov. V četrtek peljem še špricat nato pa še na celotno zaščito z dinitrolom
Prilagam del praga v sliki, ki je še bil do neke meje zdrav.
Cena; izrez in popravilo, kitanje 30eur (znanec):BigThumbs:

garac

o šajze, kaj pa 12 let na prerjavenje pa to? Si kaj vprašal na citroen? Ne morem verjet. Kaj takega še nisem videl na XP.
Menda je za garancijo na pločevino tudi neke preglede ob rednih servisnih opravljat ali kako? Seba, madona saj ni Opel no, res me je šokiralo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

JA to je bilo v časih stoenk, pa jugov, danes naj avto ne bi potreboval dotatne zaščite votilih delov. MA tole bi jim kar nesel na citroen naj imajo za malico. Jao jao:argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]  

seba

Citat od: garac;52379JA to je bilo v časih stoenk, pa jugov, danes naj avto ne bi potreboval dotatne zaščite votilih delov. MA tole bi jim kar nesel na citroen naj imajo za malico. Jao jao:argue1:

sem že bil tam, pa so ostali brez besed..., no ja prvi stavek je bil; avto verjetno ni več v garanciji...:Hammer3:.., za crknit

seba

Citat od: garac;52378o šajze, kaj pa 12 let na prerjavenje pa to? Si kaj vprašal na citroen? Ne morem verjet. Kaj takega še nisem videl na XP.
Menda je za garancijo na pločevino tudi neke preglede ob rednih servisnih opravljat ali kako? Seba, madona saj ni Opel no, res me je šokiralo

ja , sem gledal garancijsko knjižico, vendar  prejšnji lastnik je delal samo redne servise, te dodatne za pregled pločevine ne in tu ti to takoj vržejo pod nos...., pa ne vem če je 12 let moram pogledat še to.....:bombs:

peter skala

ja,zajebano.
mi je pa ravno danes prijatel ki ima C5 mislim da 5 ali 6 let/toži se citroenom že ves ta čas/povedal da mu je zadaj pri tablici pleh začel močno rjaveti.ko se je oglasil na citroenutudi najprej niso hoteli verjeti na besedo,ko pa so šli pogledat so najprej obmolknili,naslednje vprašanje pa je bilo če je bil na preventivnem antikorozivne pregledu pri starosti 4 leta/avtomobila ne šoferja/.ker valjda sploh ni vedel za tak pregled tudi bil ni na njem.in ekola ni garancije na prerjavenje.
njihov nasvet je bil saj imate kasko pa malo potegnite z izvijačem in prijavite parkirišče.
.avto je kupil pri trocu in ima z njim toliko slabih izkušenj da se bojim da ga bo enga lepga dne povozil.
.servis je sicer zamenjal a že od začetka se toži z trocem za povrnjeno kupnino.enkrat je na prvi stopnji izgubil enkrat dobil tako da sedaj čaka na drugo stopnjo sodišča.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

michoBX

Malo offtopic;
Citroen Slovenija špila na napačne karte - namesto da bi take stvari vzeli v popravilo brez besed, in si tako naredili dobro ime tudi na področju storitev, se pač izgovarjajo in prepirajo s strankam, ki pridejo obupane na servis - in da jim še takrat zavrneš pomoč, to boli še precej bolj. Ravno zaradi takih jajc, se mi zdi da si jaz ne bom nikoli privoščil novega, pa če si ga še tako želim :/
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

no ja zdaj imajo izgovor za padec prodaje, ne svoj nikakav odnos do strank, recesija je kriva, recesija.

vsa čast tistim nekaj mehanikov, ki se trudijo ohraniti ugled znamke
[SIGPIC][/SIGPIC]  

seba

Citat od: garac;52400no ja zdaj imajo izgovor za padec prodaje, ne svoj nikakav odnos do strank, recesija je kriva, recesija.

vsa čast tistim nekaj mehanikov, ki se trudijo ohraniti ugled znamke

Ja imaš prav, saj je pri drugih znamkah več alo manj isto.Pol pa iščejo izgovore za garancijo in bla bla..., sem gledal v mojem primeru je garancija za notranjo korozijo 5 let ostalo zunanjo 12 let z tem da moraš hodit na tiste preglede za pločevino da oni strokovno pregledajo in povedo če je v redu ali ne pa še sam moraš to plačati in če to ne nardiš ti "kao" ne velja garancija. Za crknit kakšni izgovori brezveze se je z njimi prepirati in grozit ker te itak več živcev košta.
Tole bom lepo popravil, avto nam še dobro služi in se ga ne mislim dalje prodat, mehanika imam svojega, ki je delal na enem velikem servisu (ne citroen) in šel na svoje ravno zaradi tega ko je videl kako se strankam brezveze pipa denar na pooblaščenih servisih in je zelo dober, avto pa bom zvozil do konca, do sedaj kar ga imam kot 2 lastnik leto in 1 mesec nisem imel nobenih mehanskih problemov (tok-tok). Prevoženih je 135000km in nekaj.Saj v najslabšem primeru me še lahko samo toča dobi.

LP,Sebastijan in dobro vožnjo še naprej