Prag pri Xsari Picasso

Začel/a seba, April 04, 2009, 09:17:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

seba

Citat od: peter skala;52392ja,zajebano.
mi je pa ravno danes prijatel ki ima C5 mislim da 5 ali 6 let/toži se citroenom že ves ta čas/povedal da mu je zadaj pri tablici pleh začel močno rjaveti.ko se je oglasil na citroenutudi najprej niso hoteli verjeti na besedo,ko pa so šli pogledat so najprej obmolknili,naslednje vprašanje pa je bilo če je bil na preventivnem antikorozivne pregledu pri starosti 4 leta/avtomobila ne šoferja/.ker valjda sploh ni vedel za tak pregled tudi bil ni na njem.in ekola ni garancije na prerjavenje.
njihov nasvet je bil saj imate kasko pa malo potegnite z izvijačem in prijavite parkirišče.
.avto je kupil pri trocu in ima z njim toliko slabih izkušenj da se bojim da ga bo enga lepga dne povozil.
.servis je sicer zamenjal a že od začetka se toži z trocem za povrnjeno kupnino.enkrat je na prvi stopnji izgubil enkrat dobil tako da sedaj čaka na drugo stopnjo sodišča.

točno to, vsak izgovor iščejo isto je bilo pri meni in verjami večinoma je pri drugih znamkah podobno.

seba

Danes so mi pobarvali oba pragova. Vizualno če pogledaš normalno avto se ne opazi nič, da je bilo kaj popravljeno, če pa se skloniš in pogledaš pod prage se pač opazi da so bili pragi popravljeni - opazi se že zaradi barvanja pa ne veliko, vendar nekdo ki se pač malo spozna bi razliko opazil.Dobro za mene je ok, ker itak avta ne mislim prodat. Sedaj moram samo še notranje zaščitit pragove z dinitrolom oziroma voskom in upati na najboljše.
Stroški do sedaj 150 eurov.
LP

garac

ja sam sem uporabljal vosek od teroson, enako tudi "kavčuk" zaščito pragov, moram rečt, da se je dobro obnesla. Vosek je zakon, kolegi pa so vozili avte tudi ščitit z Krown oljem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

seba

Citat od: garac;52485ja sam sem uporabljal vosek od teroson, enako tudi "kavčuk" zaščito pragov, moram rečt, da se je dobro obnesla. Vosek je zakon, kolegi pa so vozili avte tudi ščitit z Krown oljem

ooo, hvala mi bo v pomoč:BigThumbs:

seba

Včeraj sem zaščitil prage z voskom, tako da upam da bo sedaj mir. Cena 20eur. Se pravi vse skupaj stroškov 170 eur in zvrhan kup zrahljanih živcev. LP

mukotrpni

Citat od: seba;49236Na picassi l.2001, 1.8, prevoženih 135000km (sem 2 lastnik) mi je takoj za prednjim blatnikom pri prednjih vratih na začetku odspodaj na pragu pojavilo že par napihnjenih luknjic in to na obeh straneh avtomobila nekje 15 cm po dolžini na istih mestih..Zanima me če je kdo imel ta problem? Vem da se da to kleparsko obnoviti me pa zanima zaradi česa je do tega prišlo že po osmih letih[/QUOTE

žal je tole resnica. Pri picassu je tole problem.Nisis ne prvi ne zadnji kateri ima ta problem.Sicer osebno nisem imel pri picassu let.20001 tale problem.
Zdj pa lastim 6 meseca starega 1.6 16v in sem prvi lastnik.Lakho rečem da je zelo površno narejen avto,
:argue1:  za frfancoze kateri ne:argue1:znajo sestavit, sicer zeloooo,lepa avto

admiral28h

žal je tole resnica. Pri picassu je tole problem.Nisis ne prvi ne zadnji kateri ima ta problem.Sicer osebno nisem imel pri picassu let.20001 tale problem.
Zdj pa lastim 6 meseca starega 1.6 16v in sem prvi lastnik.Lakho rečem da je zelo površno narejen avto,
:argue1:  za frfancoze kateri ne:argue1:znajo sestavit, sicer zeloooo,lepa avto[/QUOTE]

ne sekiraj se preveč! za ta denar drugje dobiš bore malo , sploh če je izdelava
zelo kvalitetna! tako spotoma , a kaj slediš porabo ? me zanima , koliko imate ostali na xp bencincu kaj povprečje?  lp

garac

ford focus, bmw, zadnja havba, da ne govorimo, mercedes vito... sem kar pomirjen, kolkor sem se razjezil na začetku teme glede teh pragov...
Moj sodelavec ima Vito, kamor ga pogledaš vse pregnito
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

seba

ufff, kriza ja...., sem srečal zadnjič enga bivšega sodelavca ki ima mazdo primacy staro 5 let prvi lastnik. So mu na obeh straneh šli pragi po celotni dolžini :Hammer3:, pri nas ga sploh niso upoštevali z garancijo v avstriji brez problema popravili.......

aura

Jaz sem imel probleme z notranjim prerjavenjem pragov na ZXu, venda je to postalo vidno pri 13 letih. Kolega ga je kar nekaj let prej obrnil na streho in doma razrezal za dele. Malce me je šokiralo, kako je imel znotraj gnile prage. Nekaj let kasneje so se tudi na mojem pojavili mehurčki, čez kakšno leto pa tudi luknje.
Èudi pa me da se isti problem pojavlja na novejših avtih, saj Citroen nekako ni ravno znan po hudi rji.

DeYaN

Citat od: seba;52369No, včeraj  sem dal popravit oba praga na obeh straneh. Zaenkrat še pragi niso špricani in zaščiteni z dinitrolom. Je pa zanimivo da je zunanji del kot da bi bil plastificiran. Prag je bil izrezan v dolžino do 30-35 cm do zdravega mesa na obeh straneh. Na eni strani je je klepar že samo na rahlo pritisnil izvijač in padel skozi. So pa bli še original tak da ni bilo nič popravljeno prej, očitno je to ena serija ki je imela slabo zaščito pragov. V četrtek peljem še špricat nato pa še na celotno zaščito z dinitrolom
Prilagam del praga v sliki, ki je še bil do neke meje zdrav.
Cena; izrez in popravilo, kitanje 30eur (znanec):BigThumbs:

to kot se vidi na sliki je bilo že popravlano z carspotterjem kateri pregreje pločevino  da se sprime ker tu je moral prejšnji lastnik nekam nasest ali kaj podobnega pa je samo popravljal ni pa zaščitil z voskom ... :emot112: bravo svaka čast kaj delajo

Lovro

Mogoče je odvisno od serije, modela? Npr. BX-i od leta 86 naprej ali xantie sploh ne rjavijo. Očitno pa to ne velja za XM-e in Picassoje?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

psihopat100posto

Lovro XM-i imajo pocinkano karoserijo tak da rjavijo enako kot ostali avti, drugo je če je bil ruknjen in slabo porihtan, pol pa zna razcvetet kot rožica.;)
lp

Xandrej

Ja imajo pocinkano karoserijo... XM-i... rjavijo pa jim pragi pa spodnji deli vrat... Žalostno!

psihopat100posto

Žalostno je še kaj drugega pri XM-u ne samo to dvoje! hehe Ma sej boš videl sam kaj vse te še čaka, samo ko se pa pelješ kot car pa na vse probleme pozabiš.
lp