Kje menjate gume?!

Začel/a hadei, Marec 14, 2007, 05:21:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali menjate letne pnevmatike?

a, menjam jih sam imam 2 kpl platišè
25 (41%)
a, menja mi jih vulkanizer in jih tudi hrani
4 (6.6%)
a menja jih vulkanizer imam 2 kpl platišè
11 (18%)
a, vulkanizer mi jih premontira
11 (18%)
E, pozimi imam v avtu verige
6 (9.8%)
rugo
4 (6.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 35

hadei

Ali menjate gume sami ali pa vulkanizer?!

Menjava gum je sicer sila enostavna, ?e nimaš CITROENA.  DA, DA. Spet smo tam.
namreč danes sem menjal zimske za letne in seveda znova pripetljaj.
Avto postavim čisto do robnika, odspredaj pa zaločim gumo s lesom tako, da je avto zavarovan pred nezašeljenim premikom. Iz talnega predala vzamem vijake in ključ za vija?enje. Snamem vsa "radkape" in porazdelim vijake ob vsakem kolesu. Nato ?e prinesem iz kleti gume in jih prav tako razporedim. V glavnem vse lepo pripravljeno. Vzamem ključ in na rahlo odtegnem prve štiri vijaki. Nato pomislim: "No zdaj pa ?e dvignem avto in odtegnem vijake do konca". AHAAAAAAAA:emot87: , malo "morgen". Stara pesem....qur*eva dvigalka je pod avtom. Samo sem pomislil...j**** ti smotanega Francoza, ki je skonstruiral dvigalko pod avto. Takrat sem pomislil na :bombs:. Mrak na oči in 100 kg čistega beeeeesa.
Po boljenju in ?infanju vsega kar je Francoskega sem privijačil vijake. Odmaknil "zavore" ter premaknil avto, da sem lahko IZPOOOOOOD avta vzel dvigalko. :emot85:.
In moje mnenje (znova) o dvigalki pod vozilom  :emot11: .

Mat**, da grem naslednji? k vulkanizerju.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@hadei tole temo si mi z jezika vzel. Jaz sicer imam dvoje plati?? in jih menjam sam, imam tudi jack dvigako pa pnevmatsko pi?tolo, samo preden pripravim in pospravim ?e s ključem zamenjam.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Za take primere pa kupiš v Obi-ju hidravlično dvigalko do 2T. Dvigne? na eni strani, pa dva kolesa skupaj menja? :-)

Pa ni potrebno iskat Citroenovo dvigalko.

Jaz imam letos prvič zimske gume na svojih plati??ih. K menjavi se spravljam ta vikend. Dvigalka je ?e kupljena :-)

Letne gume Bridgestone pa na stojalu čakajo kot nove namazane z glicerinom :-)  ?e za to poletje bodo, potem pa bodo ?e preveč znucane.

Lp

hadei

Sem tudi v tej smeri razmišljal. Doma, pri star?ih imamo tak?no dvigalko. Ni slaba ideja, bom jo kupil, ?e je primerna cena.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Mislim da so ta manj?e dvigalke do 2T, malo pod 20?.

Za to ceno pa upam da dvigne 2x letno avto, pa mogoče vmes ?e frezo pri menjavi koles.

Sam upam da avto ne bo dol padu :-) nisem ?e probal dvignit :-)

deyo

Brez skrbi. Sam imam ta isto dvigalko in dvigne brez problema....in seveda tudi drži.

tct

Vedno delam s tako dvigalko tipa krokodil, ki sicer ni samo 20?, ampak malo ve?. Dvigam pa po eno kolo, dvigujem na most in ne na rob praga, ker je prete?ek avto. Obvezno pa uporabljam kiloključ na 11kg. Očistim nale?ne ploskve z drateno krta?o in nama?em vijake z bakrenim sprayem.

Lovro

Za xantio imam dva kompleta plati??, pri ženinem avtu pa je treba premontirati gume. Ko peljem ženin avto na premontiranje gum, nafehtam vulkanizerja, da ?e pri xantii zamenja vse skupaj.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gregor

Pri nas imajo vsi avti po dva kompleta felg. ?raufam s pi?tolo na kompresor, pred kratkim sem nabavil tudi momentključ.
Vinto pa uporabljam neko rdečo hidravlično iz bau????   za manj kot 20?.  
Podlagam enako kot TCT pod podvozje, ne pod prag.

Hadei, kaj boš v ponedeljek nazaj zimske montiral, glede na napovedi za prihodnji teden?
Jaz bom ?e kak teden pustil zimske.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

Pri nas tudi imajo vsi komplete plati?? za letne pa za zimske gume. V baumaxu kupiš kot je nekdo rekel dvigalko 2T in problem je re?en. Gor pa dol ko ata na mamo... Seveda se postaylajo ?erljusti in to je to. Dvigalko ima C5 v prtljažniko kakor tudi gumo pa tudi izpod prtljažnika kot jo imajo nekateri ni problem. Meni je boljše imet spodaj... Odvije? pade dol, napumpa? ?e rez. gumo in nama?e? vijak za spuščanje in to je to... Ne rabiš nekega doktorata zraven. Vulkanizerja samo vidim ko centriram. Pol pa mu prinesem felne za nevemkolko dnara oni trotl pa vzame pi?tolo pa gasa pa ?e ne trofi takoj v luknjo pa imaš ?e nove podrsane pa mu zavijem vrat. Ima, da mi vija?i letne 18 colare dol ročno. Doma imam ?e seveda oni + ključ ko ima gor 17, pa 19 pa 21 pa ?e nekaj v obiju ta 6? in to je to... Pri 2 avtih se spla?a prvo leto noter dobiš... Potem pa stvar ostane v nedogled dolgo.

hadei

Nekaterim je tudi polet na luno ?e "simpl ko pasulj". Odvija?i? to, spusti? ono, nama?e?....pa kaj ?e.
?e je v prtljažniku samo dvignem podlogo in je guma ?e zunaj. Dvigalka pa je v dosti primerih na strani tako, da ?e tega ni potrebno naredit. Kaj je potem to....simpl ko .......?
Lahko bi se spet debatiralo kaj je enostavneje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Te pa nič pa se dalje pizdi kak je slabo pa hodi k vulkanizerju. Debata rez. guma podaj ali v prtljažniku je debata brez konca. Lahko pa si stvar poenostavi? kot smo ti napisali. Ti pa se odloči?, ali boš zgubil ?ivce ali pa šel po to dvigalko v obi ali kamorkoli...

hadei

Definitivno dvigalka, ker sem preveč pozabljiv in se mi bo pozimi isto zgodilo.:emot152: .
Pa tukaj spljoh ni potrebna debata, ker dvigalka pritrjena na strani v prtljažniku je 100% lažje dosegljiva kot pa pod vozilom.
Kaj ti trdi? je isto kot, da bi trdil, da je avto lažje potiskat do trgovine kot ga pa peljat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ja zdaj kaj hoče?, ?a ga potiska? je sigurno bolj zdravo ko pa da se Pelješ... Eh to je tak vsakemu svoje... :emot80: :emot80: :emot80:

hadei

Pol pa prodaj avto in hodi pe?, ?e daje? toliko na zdravje. Biiii te rad videl. ?e na avtobus se ti ne da ve? it.
[SIGPIC][/SIGPIC]