SLO Vinjete

Začel/a Xandrej, Marec 26, 2009, 04:18:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali boste navkljub podražitvi kupili letno vinjeto

A
71 (76.3%)
UPIL BOM TEDENSKO PO POTREBI
3 (3.2%)
OZIL SE BOM PO STRANSKIH CESTAH
9 (9.7%)
ITI POD RAZNO
10 (10.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 90

janez

Hvala Lenko, bo vredu.

bizi

Keža ustavi se v šiški pa gremo skupaj.
Bizi

janez

...Kje je Šiška ???  ... Rade volje , samo jaz bom gonu dijano da pridem do strank pravcajt... da dobavim robo. Ob šestih zjutraj krenem...

sušo

Se mi zdi da Bizi ni mel takega tempa v mislih tko da samo ti piči se vidimo dol.
Srečno

janez

MAlo sem bil pozen in sem vseeno vzel tedensko vinjeto. Dol po AC, nazaj pa sem imel gumidefekt (SPET!!!) na AC proti Razdrtemu in jo potem mahnil po stari cesti...razen okol Ljubljane...

Mike666

Pravkar sem bežno poslušal svet na kanalu A in slišal kolko smo preplačali ceste. cca 30 mrd evrov. Pa kaj so čist zmotani tile drekci. Baje bi naj krepke dnare zaslužli pod mizo.
Pol pa da kupim vinjeto? Ma ko jih je...
Pa nekomu se bo moglo ftrgat in naredit čistko. Ma letim po avtocesti brez vinjete pa me naj vstavijo če jim uspe.

2sv

ali pa z ponareta ane ha.ha.ha

janez

Klinc gleda avtoceste dokler ne menjam gume...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

@garac:
Hudi modeli, nimas kaj ... Vcasih se celo kaj takega nezreziranega najde ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

aygo

Vinjete poslej celo do Semedele

Koper - S štiripasovnico od Slavčka do Semedele po novem upravlja Dars, kar pomeni, da je tudi za vožnjo po tej cesti obvezna vinjeta. Menda se v kratkem na tej cesti obetajo tudi prve kontrole.

Primorska avtocesta se je s svojimi nadaljevanji (hitre ceste) do nedavnega formalno končala pri Slavčku, čeprav promet teče po štiripasovnici mimo Kopra skoraj do Žusterne. S tem delom obalne hitre ceste doslej tudi ni upravljal Dars, ampak CPK. Ti dejstvi sta vplivali na to, da smo se vozniki po omenjeni štiripasovnici lahko vozili tudi brez vinjete.

Prekategorizacija ceste v hitro in v upravljanje Darsu

Odslej pa to ne bo več mogoče. Direkcija za ceste je namreč ta del štiripasovnice iz glavne ceste prekategorizirala v hitro in jo predala v upravljanje Darsu. S tem pa je tudi ta cesta "padla" v vinjetni režim, kar pomeni, da brez vinjete ne bomo smeli več voziti po njej.

Poleg ceste od Slavčka do Semedele je Dars prevzel v upravljanje tudi 800 metrov ceste med Semedelo in Žusterno, vendar pa ta za zdaj (do odprtja predora Markovec) še ne bo sodila v vinjetni sistem. Vožnja brez vinjete bo odslej torej možna le po nekaj sto metrih štiripasovnice med Semedelo in Žusterno.

O novem režimu je Dars voznike pred dnevi obvestil z dodatnimi tablami na obeh koprskih uvozih, če to ne bo zaleglo, pa bodo zagotovo Darsovi nadzorniki, ki jih menda lahko pričakujemo že konec tedna.
vir:
Primorske novice,Siol
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Sem zelo zadovoljen uporabnik vinjet, ampak, če bodo naslednje leto res takšne pa....
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Roza! Jao.....pri vseh teh barvah kaj obstajajo na svetu! Pink panter...

janez

Vem za enga spačka in enga amija, na katera bi pasala ta barva vinjet. Sam... se ne vozita po AC.  Ne preveč šinfat. To višek tehnologije in vrhunsko oblikovanje in ... ma ja . Svašta.

sop

hehe, evri badi spredi zadi. bomo gase v poden tisali