Turbina HDI 90ks

Začel/a jurchy, Marec 18, 2009, 11:02:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Avte s fap filtrom tudi VEDNO dokaj izpraznit tank ter natankat do KONCA!!! Zlato pravilo. Vedno enaki aditiva vsiple zraven bilokoliko tankaš...

Citroenovc

Je tako Xandrej, saj pravim da to počnem ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Ja pa ne na petrolu tankat. Pa ne avte matrat. Pa delat svetovne prvake v porabi.

Citroenovc

Na Petrolu sem tankal samo enkrat. Pa še to po pomoti oz ker sem imel res prazen tank in ni bilo druge opcije ...

Svetovnega prvaka v porabi tudi ne delam ... Se je pa danes na poti k dr Toniju spet oglasila lučka (pri ene 140km/h). Proxia je seveda pokazala NIÈ. Nobene napake ...

No na poti v LJ zvečer se je pa začel light show ... Ccca 130km/h in prvič ... malo popustim gas in ugasne service ... skratka, da skrajšam - do 190km/h je za vsakih par novih km/h kratkotrajno vžgal lučko in izpisal "Risk of particle filter blocking" ... In vedno sem malo popustil gas, počakal da luč ugasne in pohodil dalje ... No, potem je bilo treba v LJ it dol z AC ...
Nazaj grede sem pa peljal konst tam 180 in se lučka ni vžgala ...
Tak da zna bit, da ga bo treba res malo sterat in bo spet vse BP.

MIMOGREDE - ŠALABAJZERJI od CSa - v NAVODILIH piše (kot sem že včeraj rekel) - ÈE se pojavi ta opomba - potem vsaj 5min vozit NE VEÈ kot 60km/h (kar mi je bilo že včeraj nelogično) ....
Danes pri dr Toniju sem pa našel brošuro o "pravilni negi" FAPa in lepo piše - če se pojavi tako opozorilo - moraš vsaj 5min vozit VSAJ 60km/h, raje hitreje ... In tudi Toni je potrdil, da je treba avto malo preterat ...

Tolk o verodostojnosti navodil!!
OK

LP
Primož

tct

Seveda ti 180 ene 10 minut ne morejo priporočati. Lahko pa voziš 60 z visokimi obrati, kar je praktično isto.

Citroenovc

Zdravo,

ja, da ne bodo priporočali prometnih prekrškov, je jasno ... ampak še vedno ostaja pa dejstvo, da imajo napačno priporočilo v uradnih navodilih ...
Se pa strinjam - 60km/h v taki prestavi, da bodo obrati visoki - je primerljivo s "pun gas" v 6. po AC ....

No, danes zjutraj (sicer promet ni dovoljeval kaj več od kratkotrajnih 150 tu in tam) se sporočilo ni več javilo ...
OK

LP
Primož