Turbina HDI 90ks

Začel/a jurchy, Marec 18, 2009, 11:02:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

marjank

to se pravi se nahaja na ohišju zračnega filtra  .
je tako ?:take_picture:

garac

ko vidim napis Bosch me kar nekam prime, pa zakaj to švabsko-čajnizersko kakanje vgrajujejo v citroene, a samo zato, ker je poceni. Kaj res ne morejo dat siemens, magneti marelli ali pa valeo vgradit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

aygo

Ja,v Citroenih je zmeraj več delov od Boscha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

tct

Na Ebayu so po 40€, v Lj pa po ene 100, vprašaj pri Copex v Šiški. Sem pa videl da nekateri očistijo spredaj s sprayem za bremze, brez dotikov, zadaj pa eno diodo polotajo, odvisno od izvedbe LMM. Poišči rešitve s slikami na netu. Bosch je v redu, Siemens je šele drek, posebej pumpa na 90KS HDI.

garac

@tct s tem, da siemens nima dodatne pumpe za gorivo v rezervoarju
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tct

Res ima nizkotlačni del na sami črpalki, v tanku je samo cagar.

vogiv

ko sem kupval xantio mi je možakar ki dela na servisu povedal da pri HDI naj niti v sanjah ne kopujem avtomobila z vgrajenim Simensom ker je tam ogromno napak sploh z pumpo in da je edina prava izbira Bosch :Red-Irate::Red-Irate:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

DejanO

Jaz in še par tisoč Slovencev imamo siemens vbrizg na Berlingotu pa vsaj pri meni dela vse OK 120.000 km, do zdaj še ni crknilo nič na avtu.
Res je čedalje več Boscha v Citrotih, od bremz dalje. Meni so držale te boševe zavorne ploščice skoraj 90.000 km, diski še bojo do 140.000.

Èe rabi kdo kaj od boscha na Ptuju zrihatam  od -20% do -25% na razne dele.
Akume, brisalci, svečke, lambde,...

Je pa res kaj mi je crknilo na ZX-u 1.8 v 165.000 km je bilo od boscha. Lambde sonde 2x, reg. prostega teka 1x.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

jerson1978

kar ne hvalit preveč boscha ker tud oni majo orng napake pa še dragi so njihovi deli lambda sonde pa itak neznajo naredit ko sem še imu BMW menjal 2 v enem leti za vsako pa dal 120e da negovorimo o razdelilci(cinšpulo nevem kak se tej stvari reče vem pa da je stala 230 e):argue1:

michoBX

Mja, tud bosch je le še TradeMark, sestavni deli pa made in china :/
Hja, dougcajt mi je ja...

sl1

Merilec pretoka zraka se scasoma zapaca in neha delati - to ni nic posebnega in mislim da ni pomembno kdo je njegov proizvajalec. Mogoce se ga da tudi ocistiti, samo se ne smes dotikati samega senzorja ker je prevec obcutljiv - jaz sem svojega spucal z vatko, in je avto takoj delal spet normalno, samo sem ocitno unicil nek zascitni sloj, ker se je v 3 dneh zapacal nazaj. Potem sem pa kupil novega. To je bilo se ko sem imel golfa.
Drugace pa je ta senzor pomemben zato, da racunalnik lahko pravilno dozira vbrizg goriva - rabi vedeti koliko zraka gre noter in kaksna je temperatura tega zraka. Golf brez tega ni sel vec kot 130km/h in je nasploh manjkalo 3/4 moci. Ne vem kako je pri Citroenih, ampak jaz bi vseeno nabavil novega ce bi mi crknil.
Je pa res - ta firma, una firma, all made in taiwan.

tct

Siemens zahteva NePetrol nafto. Problem je v tem, da ga takoj ne odnese, ampak čez tri tanke, ko nimaš z računom kaj početi. Pumpe so po 250-500€ Ebayu. Pri tem sranju je Clio zakon, že takoj po točenju Petrola ti pumpa zariba in lahko se greš prepirat z računom. Pred dvemi meseci sem dal na sinovem P_307_HDI_90_Siemens vse skozi, merkejte. LMM-ji so po 45€ Ebayu.

Citroenovc

@tct eno Q zate oz bolj tvoje mnenje: C5 II 2.0 HDi 100kW FAP - kupljen NOV lani, do danes 20k5 km - in že od sobote dalje se mi je zdelo, da motor tam v območju 1800-2500 rpm nekaj pocukava ... tudi v prvi pri speljevanju je večkrat pri cca 1500-2000 obratih padel v neko "luknjo", ko ga je zamorilo ... no danes na VG klancu pa je dvakrat zapored v manj kot km na hitro prižgal "service" lučko in izpisal "possible particle filter blocking" ...

Pri rpm nad 2500 je delal BP, do 2500 pa "pocukoval".

Jaz sem potem naredil sledeče: zavil v Višnji Gori z AC, parkiral pred hišo, pogledal navodila in našel opombo, da če to javi, se priporoča NAJMANJ 5min vožnj z NE VEÈ kot 60km/h in sem naredil 20min krog po lokalkah z ne več kot 60km/h. Mogoče se je celo res malo vnesel ...

Ampak vseeno - WTF ti pri 20k km kao zapaca FAP?
Je pa res - avto je dnevno v jutranji LJ gužvi, popoldanski LJ gužvi, zadnja dva meseca je bil večkrat tudi zastoj na AC pri Grosuplju, ipd ... Je to to in rabi samo malo odprte ceste?
Možno, da mi je potegnilo kake smeti iz goriva? (vedno tankam šele, ko se prižge lučka za rezervo, ker mi je bilo tako svetovano zaradi aditiva za FAP).
Ima mogoče smisel narediti kar zdaj servis po 1 letu in dobrih 20k km (predpisan interval je sicer 30k km ali 2 leti) ali se naj držim predpisanega po servisni.

Kakorkoli že - danes nisem ravno navdušen nad FAP HDijem ...
OK

LP
Primož

tct

Pri FAP težavah na forumih priporočajo vožnjo po avtocesti s polnimi obrati. Po določenem času se črno zakadi in je potem bolje. Nekaj so modrovali tudi o pokrovčku bencina, ki ima tukaj neko funkcijo ali stikalo. Sicer je pa avto v garanciji in ne odlašaj s teženjem. Pri dizeljnu bi se ogibal Petrola, kar včasih seveda ni možno.

Citroenovc

JA to s polnimi obrati je meni bolj logično, kot navodilo "vsaj 5min ne več kot 60km/h) ... jaz sem včeraj naredil oboje - najprej špilal penzinosta, nato pa malo odločneje krenil domov ...
No danes zjutraj je že spet začel pocukovat ... Samo manj izrazito + ni (še) javil napake ...
Danes obiščem dr Tonija ...

Ja pokrovček je/ima stikalo/senzor za doziranje FAP aditiva - ko opreš pokrovček - se dozira konstantna doza (zato tudi po priporočilu tankam šele, ko je avto že na rezervi) ...
OK

LP
Primož