Ami 8 break

Začel/a gule, Februar 22, 2009, 08:16:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

Probal osebno.Ami ni bil preveč zadovoljen s tem oljem,pravzaprav jaz nisem bil,ga je spil preveč.Bolj redko je in ga posledično več "zgori" in če ti kje kaj malega pušča,bo puščalo malo bolj.Drugače pa ni panike,gre z enim in z drugim dobro.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

Citat od: amipick;126276Probal osebno.Ami ni bil preveč zadovoljen s tem oljem,pravzaprav jaz nisem bil,ga je spil preveč.Bolj redko je in ga posledično več "zgori" in če ti kje kaj malega pušča,bo puščalo malo bolj.Drugače pa ni panike,gre z enim in z drugim dobro.

Kaj pa ti trošiš v svojemu?

janez

Sintetika in polsintetika... stran od naših starih strojev. Se boš jokal , koti bo mašino razgnalo. Vojko se bolj mal vozi z amijem, ti pa kar velik in tud dost hitro ... ne bo dobro.

Daj 15w40 , firma niti ni važna, Ino imaš preverjeno pa daj not. Pa menjaj obvezno na 5000 km da čistiš mašino ne pa da preverjaš kolk olje zdrži. Dva litra po mojem ni strošek.

gule

Citat od: janez;126289Sintetika in polsintetika... stran od naših starih strojev. Se boš jokal , koti bo mašino razgnalo. Vojko se bolj mal vozi z amijem, ti pa kar velik in tud dost hitro ... ne bo dobro.

Daj 15w40 , firma niti ni važna, Ino imaš preverjeno pa daj not. Pa menjaj obvezno na 5000 km da čistiš mašino ne pa da preverjaš kolk olje zdrži. Dva litra po mojem ni strošek.

Zdaj si me pa nasikiral...kaj zdaj zlijem to ven? Pa še ko sem domov prišel mi je nekako smrdelo, tako kot, da bi v veeelik klanec sred poletja zvozil...

janez

Odloči se sam. Jaz bi se na tvojem mestu držal preverjenih stvari. Èe si INO not dajal, jo dajaj še dalje.

gule

To sem naredil, zaradi pokušine...namreč ami na vsakih 1.000 km spije do liter olja in sem hotel videti, če bo kaj bolje z totalom...

garac

Ne cepaju se ðaba drva, kot je rekel Janez, uporabljaj predpisano olje, z boljšim lahko več škode, kot koristi narediš. Tolerance v starih mašinah so pač narejene za to olje, sintetika je preredka za te mašine in tudi ne zdrži temperatur, ki jih naši zračno hlajeni stroji poizvajajo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyfan

Tudi jaz za A serijo strogo verujem v mineralno 15W 40 katerekoli firme.
Na netu je bilo (oz. verjetno je še) kar nekaj dobro argumentiranih razlag okrog tega.
Sem si to zapomnil za vedno, žal pa si nisem zapomnil niti virov niti vseh argumentov.

Ami je tvoj in odločitev za eksperimentiranje tudi, zato ne želim vplivati na to.
Želim ti le ogromno srečnih kilometrov s katerimkoli oljem.

Lp
Lep pozdrav!

sušo

Ja jest tud mislim da je poanta zgolj v tem, da je olje mineralno. Firma je vseen kera, čeprav Citroen priporoča Total...
Èe samo pomisliš, kdaj je bil motor zasnovan je to to. Sej so novi materiali pa kaj jest vem kaj še sam osnova je zelo stara in cel koncept delovanja motorja je mišljen tako, da se maže z mineralnim oljem.
Zdej če si enkrat vlil not polsintetiko ga tud ne bo kr konc. Spet velja una s staro osnovo in dovolj trpežnim drobovjem. Pri naslednji menjavi daj not minerale pa bo.
Ta motor rabi gosto olje da dihta... Je bokser in bati ležijo se pravi, da vse kar se valja v cilindrih je na steni cilindra in potem bat to veselo drgne levo pa desno. Pri klasičnem motorju svinjarija poskakuje na batu!

andraž

V 2cv sem enkrat nalil 10W 40 Total, popil ga je precej več (sicer 20W 50 popije do 0,2 l), tam kjer kaplja, pa je kapljalo precej bolj. Pa še v te motorje sodi sodijo samo mineralna olja. Pri olju ni pametno gledat na denar...

janez

Gule... so ti precej dobro napisali. Ni panike enkrat to nalit. Sam spomni se pa , da si imel problem z motorjem dol v Brežicah... Ne reskirat, takrat je motor fasal minusa kakih par let življenja... Æeprav je potem zlaufal pa vseeno mal pazi nanj. Menjaj, daj not mineralca, kot si ga do sedaj .

MSrougeZX

Na 1000km 1 liter olja požre? Je to normalno?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

janez

NA menjavo pol litra do liter je normalno za tolk strar stroj. Kar je manj je super - "ne diraj" .

dvorjan

Citat od: MSrougeZX;126330Na 1000km 1 liter olja požre? Je to normalno?

Ja, za 30 let star bokser motor, vozen pod visokimi obrati, je to povsem normalno. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

NA tisoč liter ... ne. Je prehuda...

Ami nama je lani v Francijo skuru 2- 3 deci na 3000 i kusur km. Pa niti ni skuru kolk je ... ven zmetalo iz večih razlogov. Nalivek je star in ne drži pritisk pod visokimi obrati, dosti hribov in brzina na Nemških AC. Mal pa skuru , ker je pač boxer. Zadovoljivo.