Hidravlika v Xantiji

Začel/a C16_Žaba, Februar 13, 2009, 10:35:48 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

C16_Žaba

Gre za X2(zadnjo).Zanima me,na kolko ste dali polnit hidra.krogle?Jaz imam 150.000 in še niso bile polnjene.Sem gledal krogle in se čudil,sprednji dve sta okrogli in za polnit,centralna manjša ni za polnit, zadnji dve manjši nista za polnit in zadnja srednja(antisink)okrogla za polnit.Na kratko 3 za polnit in 3 plombirane(naj bi bile takšne na C5 I).Ali imate ostali tudi tako je to original?In ali bo kakšna razlika,če plombirane krogle zamenjam z takšnimi za polnit?
Cena hidra.krogel za polnit?

p.s.Hvala vsem,pač pride čas,ko je treba obnovit mehko lagodnost:)
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

deyo

Na moji X2 l.99 so bile gor do lanskega leta še originalne. Centralna mi je bila prebita (zamenjana z novo), ostale so imele možnost polnjenja in so bile napolnjene.

Xandrej

Idi h golji pa nafilaj. Stroški so mali da pa ti ne opšem užitka ko novo!

Pokliči ga pa bota nafilala.

pubi2cv

Imaš isto varjanto kot sem imel jaz na moji Xantiji. Verjetno imaš potem modelno leto 2001. Na cca 200.000 sem jih dofilal, une od C5 pa zamenjal z navadnimi, takimi, ki se dajo filat. To je to. Hkrati sem še očistil korektor višine, ki je bil zabasan in je hotel že štekat. Od takrat imam mir in avto še vedno lepo plava. Zdaj imam blizu 260.000 km.

gigo

Za info. Od sodelavca Xsantija 1.8 letnik 98 je pri 200.000km zamenjal komplet bunke čeprav so po mnenju serviserja bile še vedno pod istim tlakom in brez prebite mrene.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

C16_Žaba

Kaj pa olje? Sedaj je notri oranžno(verjetno LDS), koliko km vzdrži to, ali ga je treba zamenjati pri 150kkm, ker je verjetno še original? Kakšna je razlika med tema vrstama olja LHM,LDS, v čem je štos?
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

Citroenovc

Jah če je blago "oranžno" je prej izrabljen LHM+ (ki se z izrabljenostjo spremeni v takega rumenega) ... Dvomim da so vlili not LDS ...

KEr od Moje Xantia ima prav tako pol bunk "klasičnih" in pol bunk "od C5" .. pa ima noter kar navaden LHM+
OK

LP
Primož

tct

Se mi zdijo najcenejše nove IFHS kugle po 30€, kakor filaš imaš stara jajca not.

dvorjan

Ker je ze debata o kuglah, bi se kar pridruzil z vprasanjem, da ne odpiram nove teme. Kam po kugle za C5 (l.2003), katere in kam menjat? Cene?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gigo

http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

C16_Žaba

Citat od: pubi2cv;46826Imaš isto varjanto kot sem imel jaz na moji Xantiji. Verjetno imaš potem modelno leto 2001. Na cca 200.000 sem jih dofilal, une od C5 pa zamenjal z navadnimi, takimi, ki se dajo filat. To je to. Hkrati sem še očistil korektor višine, ki je bil zabasan in je hotel že štekat. Od takrat imam mir in avto še vedno lepo plava. Zdaj imam blizu 260.000 km.

Zanima me kako si očistil korektor višine,ker mislim,da je moj tudi zabasan(kako ti je štekal?)Pa dva sta sprednji in zadnji,ti si oba?Kako(če lahko malo opišeš)?
Meni namreč šteka naslednje:

V 1 vozni stopnji avto lepo stoji na pravi višini, ko pa ga dvignem eno višje,pa gre čisto do konca navzgor tako da ni nobene razlike kot v najvišji pozicije( je enako trd in ni za vožnjo)
Primer1: Žaba ma 3 vozne višine in vse so lepo nastavljene,da je razlika med njimi in da ima vzmetenje.
Primer2: BX ima 2 vozni višini (kot Xantia) in sta obe lepo nastavljeni(tudi druga-višja ima vzmetenje in se lahko z njo voziš komot po regionalnih cestah do 100km/h)in v najvišji je pa trd kot more bit za servise,ovire...

Primer3: Pri Xantiji kot sem napisal ni tako, višja in najvišja sta isti in trdi.Vozim lahko le v nižji(normalni)tam pa je avto lepo mehek in lepo se vozi(pa nebi rekel nič,če bi že bilo kaj tu narobe:),ampak rad bi vozil tudi v malo višji sploh po kakšnem makadamu,neravni cesti z srednjim grebenom ali pa po mestu.Kako to rešit,da bo delovalo?

stench

Oče je ravno zdej na servisu na 165k polnil zadnje dve kugle, prve pa so bile tudi že enkrat prej polnjene.

Me pa zanima, ko je @C16_Žaba gor napisal, da ima xantija dve vozne višine, me zanima katere? Tam sta dve črtici, ena cela (kjer se vozi non stop) in ena črtkana, potem pa skrajna položaja.

Se opravičujem ker se vrivam v temo.

grozny

maš 4 položaje.
najnižji in najvišli sta samo za preverjanje delovanja hidraulike
drugi položaj je vozen ta tretji je pa samo za počasno vožnjo npr čez kak robnik alpa kak izlet po gozdu in grbinah

dobrodošel na forumu. pa če maš kako izkušnjo alpa uprašanje ti sam piši
LP
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

stench

No, sej to sem vedel, da je za počasno vožnjo, sem mislil, da obstaja kakšen trik da se lahko normalno voziš.
hvala

grozny

ma ni najboljše za kugle pa ceu sistem pa še pumpa je bolj obremenjena
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence