Hidravlika v Xantiji

Začel/a C16_Žaba, Februar 13, 2009, 10:35:48 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sedaj

Citat od: C16_Žaba;47718Zanima me kako si očistil korektor višine,ker mislim,da je moj tudi zabasan(kako ti je štekal?)Pa dva sta sprednji in zadnji,ti si oba?Kako(če lahko malo opišeš)?
Meni namreč šteka naslednje:

V 1 vozni stopnji avto lepo stoji na pravi višini, ko pa ga dvignem eno višje,pa gre čisto do konca navzgor tako da ni nobene razlike kot v najvišji pozicije( je enako trd in ni za vožnjo)
Primer1: Žaba ma 3 vozne višine in vse so lepo nastavljene,da je razlika med njimi in da ima vzmetenje.
Primer2: BX ima 2 vozni višini (kot Xantia) in sta obe lepo nastavljeni(tudi druga-višja ima vzmetenje in se lahko z njo voziš komot po regionalnih cestah do 100km/h)in v najvišji je pa trd kot more bit za servise,ovire...

Primer3: Pri Xantiji kot sem napisal ni tako, višja in najvišja sta isti in trdi.Vozim lahko le v nižji(normalni)tam pa je avto lepo mehek in lepo se vozi(pa nebi rekel nič,če bi že bilo kaj tu narobe:),ampak rad bi vozil tudi v malo višji sploh po kakšnem makadamu,neravni cesti z srednjim grebenom ali pa po mestu.Kako to rešit,da bo delovalo?[/QUOTe
Saj to je normalno, moja tako dela že odkar je nova

michoBX

To da se ne loči med pozicijami pa je mogoče slabo nastavljena višina - se da nastavljat. Ponavadi se zapaca zadnji korektor, ki je manj obremenjen. Da je korektor zapacan, je eden od znakov tudi ta, da se ob zaviranju zadnji del privzdigne. Nov je na original svc okoli 60eur, nekaj še nanese sama montaža...
Hja, dougcajt mi je ja...

cxfranc

Delujoče korektorje imam na zalogi, višino po potrebi nastavim, krogle napolnim. No, jaz osebno jih ne bi naročal na Norveškem, ker je zaloga v SLO dovolj velika, osebno jih imam nekaj desetnij za več modelov. Rabljene krogle običajno dobro delajo, novih ne kupujem, ker je strošek brezveze. Èe je krogla zanič se običajno pokaže pri polnjenju, včasih katera zataji pozneje, ko je zaradi polnjenja obremenjena. Toda to je prej izjema kot pravilo. Tako da.....če se malo znajdeš, mali stroški in primeren efekt.
l.p. CX Franc Celje

pubi2cv

Pri 273.000 km se mi je pripetila prva "okvara". Preribalo mi je eno povratno lajtngo za hidr. tekočino (drgnila se je ob nek vijak nad zadnjo premo). Mojster Moki je takoj zrihtal in zdaj ni več lužice na parkplacu....krasno:emot112:

grozny

Citat od: C16_Žaba;47718Zanima me kako si očistil korektor višine,ker mislim,da je moj tudi zabasan(kako ti je štekal?)Pa dva sta sprednji in zadnji,ti si oba?Kako(če lahko malo opišeš)?

torej? kako?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

grozny

, da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

general

Kakor sem prebral neke kometarje ki so celo v angleščini, piše da sam korektor ne more zaribat. To pa zato ker je zmeraj namazan, saj se po njem pretaka LHM.

grozny

meni se zdi da dela vse OK-tak da sm bolj preventivno prašal.
še vedno pa bi rad vedu jezik, ki pol daš na google prevest pa je lažje
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

C16_Žaba

Ja dolgo me ni bilo na forumu:( Jaz sem vse olje iz hidravlikeven zlil,očistil cel rezervar(LHAema),vlil novo LHM,zaštartal in odprl zadnje ventile od bremz, en je stiskal na bremzo jaz pa sem ven spustil na eni strani 1,5dcl na drugi 0,5dcl starega olja do seveda novega čisto zelenega.In zadeva lepo deluje,lepo se dviguje moram pa še nastavit 3 položaj,ki mora biti malo nižji od navišjega(4),da če se v njem pelješ po slabi cesti, ima še vedno nekaj vzmetenja,še zmeraj ga je možno dvignit na (4) ,ko je čisto trd-brez vzmetenja in prečkat kakšno visoko oviro-kamen.  
Pa še eno vprašanje, ko avto spustim na nižji vozen 2 položaj mi spredaj grozno zaškriple kot, da bo raspado, kot, da ni nekaj namazano(stabilizator?),kaj bi to bilo? Kako je pri vas?
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

garac

zaribavajo prednji teleskopi, vsaj eden
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

C16_Žaba

Zanimivo v sebi imajo hidtravlično olje. Ko je v vozni višini in ga zaziblješ ali pa med vožnjo nobenega ropota, škripanja ni.Samo ko se spusti npr.iz višjega na nižji položaj. Kako to popraviti?
Škripanje pri spuščanju še ni odpravljeno pa bo moralo bit.
S položaji pa je tako, da če je pravilno nastavljen 2.položaj(vozni) je nastavljen tudi 3.višji za prečkanje ovir... ,Èe niso zabasani korektorji, če je dovolj olja in če so vzvodi nastavljanja višine namazani in ne štekajo-niso zoksidirani.Hvala za pomoč skupaj najdemo rešitve.
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

grozny

meni tudi spušča neke čudne nizkotonske zvoke. sam sm jih bolj opazu ko ugasnem motor pa se pol malo spusti. vendar ne vedno.

pa je to velik problem?
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

pubi2cv

Mislim, da ni nič hudega. Vsak hidravličar včasih malo zapiska ali zagode pri dviganju in spuščanju.....

Lovro

Ja res je, zlasti sprednji teleskopi pri xantiah radi vsake toliko časa zaškripajo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)