Menjava radiatorja - pečke xsara 1,6 2000 z klimo

Začel/a pufek77, Februar 03, 2009, 09:08:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pufek77

kako najlaže snamem komplet armturko,če ima kdo kak namig?moram menat pečko pa me zanima če je že kdo to delal,in kak je najlaže:)

Hvala že v naprej

gigo

Mislim, da sem nekje na forumu pod temo armaturka prilimal slike razstavljanja armaturke. Malce poišči.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

pufek77

pečka menjana,šipe se ne rosijo več :)
iiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhaaaaaaaaaa

gigo

Citat od: pufek77;46488pečka menjana,šipe se ne rosijo več :)
iiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhaaaaaaaaaa

Lahko tudi malce napišeš kako je potek menjave, da bojo še drugi s podobnimi problemi si pomagali.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

pufek77

evo da mal napišem kak je potekalo vse skup:

Najprej sem snel sredno konzolo,mislim da ni treba kaj posebej omenjat kako in kaj,vse se da lepo snet,pol sem dal ven predal pri sovozniku (6 šraufkov) 3 vidni gori in 3 znotraj predala pod tapicerijo pri robu od vratc,odstranil sem tudi sredinsko konzolo ki je med sedeži,ročna,.. s spodnje strani 3 vijaki za odšraufat plastiko ki je okrog volana,potem sem snel na levi strani konzolo od števca,stikalo za dviganje in spuščanje luči,stikala ta brisalce in luči snameš 2 vijakca na vsaki strani..mehanik je odstranil volan (mislim da so 2 matici in 2 vijaka M8),nato sem snel spredaj spodnjo plastiko pri vetrobranskem steklu in sicer tako da zatakneš kaksno plastično reč da ne poškoduješ šipe od zgoraj proti dol,in mal odmakneš (5 točkovno plastični vijaki se zataknejo v vložke,)na desni strani sem odšraufal plastiko ki je  na desni strani pod šipo gledano v smeri vožnje-delno je plastika prilepljena z nekim silikonom.nato sem odklopil in odstranil brislace in mehanizem od brisalcev,zagledaš dolgi vijaki štrlijo vn in imajo matice mislim da M6 (4kom) zgoraj in 2 sta spodaj s tem da lahko odvijemo samo levega gledano v smeri vožnje.Odvijemo še 2 vijaka pri vratih na vsaki strani in še se mi zdi da 2 vijaka zvezdica (torx) odstranil sem tudi majhne zvočnike ki so na armaturki simpl,z izvijačem odstraniš mrežico -in gre lepo vn odklopiš,nato mislim da gre komplet armaturka vn,nato sma odstranila še kovinski del (pod volanom) in levi del sistema za ogrevanje-hlajenje,tu sta 2 vijaka M6 kluč 10 en zgoraj(zelo neroden dostop) z podaljškom T ključ sem ju odvil, en je spodaj,malo lažji dostop in to je to,snameš cevi z radiatorja (2) in lahko ločiš levi del,menjaš radiator,daš nazaj levi del sistema,pršraufaš,(gumo sem namestil z motorne strani,je lažje kot jo spravljat  skozi luknjo,tam pride še pokrovček ki drži gumo 2 vijakca.
Montiral nazaj kovinsko ogrodje ki pride pod volanom,gor so varovalke prišraufane,pol sma dala nazaj armaturko,paziš da ne pocukaš vn kakšnih kablov,ki jih je malo morje:)
pol je majster namestil volan,daš nazaj stikalca za brisalce in luči,konzola od števca,stikalo za dvih in spust luči pa ogledala,konzola ki pride med sedeži,pol predal in srednja konzola pol je majster še priklopil radiator-tisti 2 cevi,zalaufali in stvar dela.

Èe bo kdo rabu kaj naj se kar obrne  name in vpraša,mogoče sem kaj pozabil napisat.Dela je blo ene 5 urc na izi,če sem biu jaz zraven in dela pol veste da ni tak hudo,je pa dost za snet :)

pufek77

aja še opomba,sem kuhar po poklicu,zato mi ne zamerit,če sem kakšne cifre pa kaj podobnega zgrešil,pač nisem strojnik :)

pa na slikcah je tudi mogoče kaka napakica in ni puščica glih 100% natančna :)

garac

:BigThumbs:@pufek:emot112:, kolikor vem, sta na forumu dva mehanika prijavljena, a dvomim, da bi takole opisala zadevo. Kolikor poznam mehanike, so nekateri res mojstri svojega poklica, pisatelji pa ravno niso.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andrazzzz

Pri meni se taksen cuden vonj pojavi, ko dam na gretje... vendar ta vonj potem kmalu izgine. Sicer sem to opazil ze lani poleti, ko sem dal iz hladno na toplo pihanje in pa sedaj ko so malo visje temperature in zopet dam iz hladno na toplo pihanje. Avto ima klimo. Pozimi recimo tega smradu nisem opazil. Dokler nisem prebral na Internetu, da je za to lahko kriva pecka, se nisem sekiral...

Kabinski filter sem zamenjal, pa ni bilo boljse. Je bilo pa boljse kaksen teden po tistem, ko sem nasprical vse zracne reze in pa mesto, kjer je ta kabinski filter s sprejem za ciscenje klima naprav.

Prav tako se mi sipe ne rosijo. Zaenkrat nisem zaznal opaznega zmanjkovanje hladilne tekocine.

A lahko sklepam, da pecka pusca? Kaksen je sploh vonj po antifrizu? Sem namrec vonjal hladilno tekocino pri masini, pa vonj, ki se pojavi v kabini ni taksen. Je pa res, da verjetno v kabini ni antifriz v taksni koncentraciji.

Kaksen je strosek, ce pecko zamenja mehanik? Koliko ur racunajo za menjavo?

Xandrej

To je zatohel volnj zaradi klime ki je ne uporabljaš... oz po uporabi. Glivice imajo raj.

andrazzzz

Citat od: Xandrej;49144To je zatohel volnj zaradi klime ki je ne uporabljaš... oz po uporabi. Glivice imajo raj.

Tale odgovor me se najbolj veseli... Upajmo, da so res glivice. Tisti sprej je pa pomagal tudi samo 1 teden. :-(

Ceprav vonj je zelo cuden - kot da bi se nekaj "zgalo" (tezko opisem z besedami). Sem pa nekje na Internetu zasledil, da se zaradi klime pojavi zatohel vonj.

garac

kupi si spraj od loctite recimo, ali pa kot je bil nekoč citroenov bioclip. Potem vklopiš klimo, aktiviraš spraj, ventilacijo naštimaš na notranje kroženje zraka ali kako že in počakaš, je zadeva sigurno že opisana nekje na forumu

Pa tistile SLO v lokaciji si spremeni na kaj bolj natančnega, da te ljudje, ki so iz tvojih koncev lahko kam usmerijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andrazzzz

Sem popravil svoj profil.

Jaz sem kupil sprej kar v Leclercu - neki italijanski je... Bilo je boljse, ampak le kak teden.

Spot

Citat od: andrazzzz;49152Sem popravil svoj profil.

Jaz sem kupil sprej kar v Leclercu - neki italijanski je... Bilo je boljse, ampak le kak teden.

Tega sem jaz tudi imel ampak to ni rešitev, ker je to samo parfum in ne odpravi vzroka.

pufek77

hehe pr meni je blo unikatno vzdušje v avtu :) mehanik se mi je smejal in reku da sem eden redkih ki imam savno v avtu hehe rosenje šip,alla turška savna.Pa še vedno znova so šipe ble mastne,tudi po čiščenju z bilo čem :) kolk vem sicer se nočem delat pameten ampak sem nekje zasledil da je dobro vsaj 1x mesečno zalaufat klimo,ne glede na letni čas :)
No vsekakor pa vsem želim ispravne avte in seveda čim manj problemov z klimami in podobnimi zadevami :)

andrazzzz

Citat od: pufek77;49370hehe pr meni je blo unikatno vzdušje v avtu :) mehanik se mi je smejal in reku da sem eden redkih ki imam savno v avtu hehe rosenje šip,alla turška savna.Pa še vedno znova so šipe ble mastne,tudi po čiščenju z bilo čem :) kolk vem sicer se nočem delat pameten ampak sem nekje zasledil da je dobro vsaj 1x mesečno zalaufat klimo,ne glede na letni čas :)
No vsekakor pa vsem želim ispravne avte in seveda čim manj problemov z klimami in podobnimi zadevami :)

A smrdelo ti ni pa nic?
Mene ta smrad moti, ko zacne gret... Imam nastavljeno na 18 stopinj in odprem okna. Ker je zunaj hladneje, zacne malo topleje pihati in pojavi se za kaksnih 20 sekund cuden vonj, potem izgine. Nekako res sumim, da pecka zaenkrat se zelo zelo malo pusca.