C8 - članki, testi, zapisi

Začel/a Gox, Februar 03, 2007, 01:21:22 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Avtofotomarket je peljal tudi C8-ko. :-)

Markolin

Glede na to, da se je Naša dru?ina v tem letu povežala ?e za enega člana, bi nam takle avti? res prav prišel.

Morda nekoč ko bom starejši, zdej ni dnarja.

LP

Marek

Xandrej

Od moje seke frajer je bolj german pa to ampak vozi tega C8 (slučbeno) in ja tak navdu?en nad avtom, da ga bo po vsej vrjetnosti nabavil... čist je noter padel... Se pa mi je 3 dni nazaj zgodilo, da mi je sestrična kupila GOLFA plus TDI:Red-Irate:

Gox

Koliko pa je C8-ka večja v primerjavi recimo z C4 Grand Picassojem ?

Je precej razlike? Tako na videz se mi zdita ta dva modela konkurenčna.

sušo

Ja, Mare tak more bit. S ta velkim števcem in ne unimi krogci - kr neki. Pa namest pepelnika izbirne tipke in tako. Pa ?est zicov.
Hm ja sej mava čist isti okus.
Enkrat k bo mal ve? cekina bom tud sam kej v tej smeri naredu.
Zan? sm gledu - od blizu - enga k je bil skor tak kot ga šelim. Sam je ?e pik? predrag pa preveč detajlov mu manka.
Ah ja sej bo.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

svena

kupujem cit. C8??'
pa me zanima ali so motorji ok, avto bo namreč iz tujine z prevoženimi cca od 80-110.000km

na kaj naj bom pozoren??:burn:
hvala za kak nasvet
lp

garac

Avto bo iz tujine, na ?tevcu bo imel tolko km, koliko jih bo imeld ejansko je vpračenje. Motor HDi je neproblematičen, lahko si prebere? tudi v drugih temah.
Kar se tiče motroja, pozornost na tesnilo glave in turbino, ker se tiče C8 pa sprednji diski (teža dela svoje), ostalo pa kot pri vsakem avtu. Notranjost bo verjento neavadno ohranjena, saj uvozniki večinoma obrabljene dele, ki kažejo km zamenjajo (torej gumice pedalov, prestavna ročica...)

Pred dnevi smo se pogovarjali z gigom, menda jih trenutno prihaja en kup severa italije, slučbena vozila firme grande motori. Tista niso prav ohranjena.

Tudi slovenska navodila bomo probali na forum dodati v kratkem.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: svena;7343kupujem cit. C8??'
pa me zanima ali so motorji ok, avto bo namreč iz tujine z prevoženimi cca od 80-110.000km

na kaj naj bom pozoren??:burn:
hvala za kak nasvet
lp

Pozdravljena,

samo za informacijo ... se zanimaš za C8? Ali si mogoče mislil na C5-ko? (glede na to da je vprašanje zastavljeno v sklopu C5-ke)

?e gre za C8 bom temo premaknil v poglavje o C8-kah.

Dobrodošla na forumu,

LP
Goran

michoBX

ADAC test bencinarja 2,2 16V;
Kot so zapisali; Pet-vratna velika limuzina srednjega razreda...

PDF se nahaja na linku...
http://shrani.si/files/citroenc8210avu.pdf
Hja, dougcajt mi je ja...

svena

havala za namige, ?e kaj nabavmo javim...:take_picture:

lp

hadei

mogoče ?e ena malenkost, kar se tiče kilometrov.
?e boš odkupil od leasing hiše, so ti 99% realni. Za ostalo pa, saj ve?...dvomljivo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

noone

Jaz sem kupil C8 iz tujine pred kakšnima dvema mesecema. Letnik 2003 in 107000km. uvožen je bil iz Belgije - KBC Leasing.

Na začetku smo imeli precej težav, zdaj pa avto dela kot urca in smo z njim zelo zadovoljni.

Po enem tednu je avto crknil sredi ceste in ni ve? hotel v?gati. Ker nam je prodajalec/uvoznik dal mesec dni garancije, ga je odpeljal na popravilo na svoje stro?ke. Kar dolgo časa so potrebovali, da so ugotovili, kaj je bilo narobe. Preskočil je zobati jermen, to pa zahteva veliko in drago popravilo. Prodajalec je najprej hotel, da kaj prispevamo za popravilo, ker, da bodo opravili veliki servis, ali pa da denar nazaj in vzame avto, ker bo vložil ?e dodatno veliko denarja. Seveda je bil občutek slab, saj nismo vedeli kaj storiti, pa ?e zaupali nismo ve? ne prodajalcu in ne avtu. Potem nismo nič plačali za popravilo, avto pa nam je ostal. Vseskozi smo bili v dvomih, ?e je sedaj avto popravljen in zrihtan, kot je treba.

Zdaj po dveh mesecih, smo opravili ?e dalj?e potovanje v Gardaland brez težav, ?e ne omenjam zlomljene ročice za sedež, o kateri je govora v sosednji temi na tem forumu.

Med drugim se nam je snela ?e zajla za ročno zavoro; delali smo optiko, ker je prodajalec menjal sprednje roke; med popravljanjem motorja so izpraznili klimo in izgubili eno gumico za pritrditev hladilnika.

Avto je drugače zelo lepo ohranjen in računam, da sedaj po teh za?etnih težavah ne bo ve? veliko dela z njim. Ve?ina ponudbe teh avtov je uvoženih iz Italije in so na splo?no slab?e ohranjeni kot avti od drugje (Belgija, Nem?ija,...).

S seboj vzemi kakšnega avtoli?arja, ki bo prej opazil, ?e je bil avto razbit. Motorji so obi?ajno manj problemati?ni kot po?kodbe nesre?.

Bodi pozoren na naslednje:
- obraba volana
- obraba sedežev (Fiati Ulysse imajo vsi obupno obrabljene sedeže)
- obraba pedal
- obraba prestavne ročice
- obraba zavornih diskov
- zaženi motor, ga poslušaj in poglej, kako vibrira (starej?e bolj trese, ker so nosilci ?e bolj obrabljeni)
- poglej letnico izdelave gum in njihovo obrabo (zelo nove gume ne smejo biti čisto izrabljene)

?e poznaš koga s kakšnega uradnega servisa, pa je najbolje, da si prepiše? serijsko ?tevilko avta in naj tvoj prijatelj preveri, kako je bil avto servisiran na uradnih servisih. Obi?ajno imajo ti avti servisne knjige in podatki naj bi se ujemali. ?e pa avto nima servisne knjige, pa lahko kaj hitro ugotovi? marsikaj. ?e je avto v prvem letu naredil tri četrtine vseh prevoženih kilometrov, potem pa v treh letih eno četrtino, lahko sklepa?, da verjetno stanje števca ni pravo. Prvih nekaj servisov pa obi?ajno vsi naredijo na uradnih servisih in podatki o teh posegih obstajajo. Le priti je te?ko do njih.

?e ena stvar je, ki pa je žal takrat nisem mogel preveriti. Digitalni ?tevci v avtih obi?ajno kažejo prevočene kilometre tako, da spredaj ni ničel (npr: 78234). Malo smešno je, ?e ti prvi kilometer pokaže kot 00001 namesto 1. Ne vem, ?e je pri C-8, Fiat Ulysse, Lancia Phedra in Peugeot 807 tudi tako. Vsi avtomobili teh znamk, ki sem si jih ogledal in so imeli manj kot 100000km, so imeli ničlo pred ostalimi številkami (npr: 078234). Vem, da pri Renaultih (Twingo, Scenic,...) ni tako. Poznam primer Megane Scenic, kjer je bil najverjetneje  števec zavrten nazaj in je avto kazal 095123 namesto 95123. Pojdi v kak salon in poglej, kako kilometre prikazuje nov avto.

Na koncu pa ti ne preostane nič drugega kot občutek in spločen vtis o vozilu.

Veliko sreče pri nakupu.:BigThumbs:

hadei

NOONE, lepo si opisal svoje težave in kako si re?il probleme. Prav tako si lepo navedel kriti?ne točke na katere je vredno biti pozoren pri nakupu.
šelim ti čim ve? prijetnih in varno prevoženih kilometrov in, da se težave ve? NE pojavijo.

In ?e eno vprašanje. Vem, da si avto kupil v tujini ampak...ali imaš mogoče v lasti tudi SLOVENSKA navodila za avto?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

noone

Citat od: hadei;7891In ?e eno vprašanje. Vem, da si avto kupil v tujini ampak...ali imaš mogoče v lasti tudi SLOVENSKA navodila za avto?!

žal imam navodila le v nizozemskem jeziku. (http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=5036&postcount=11)