Zadnje čase vedno bolj pogosta slika na cestah

Začel/a gigo, Januar 08, 2009, 01:47:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Zanje čase opažam vedno več novih C5 tretje generacije na avtovlekah. Ta katero sem spodaj prilimal je ena izmed štirih istih modelov katero sem samo po naših koncih videl na vleki. Kaj se dogaja s temi avtomobili? A so morda kake serijske napake pripšle na plano ali je samo zima kriva.

P.S. Noben od vozil ni bil udeležen v prometni nesreči!
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Lamy

Kolko sem seznanje imajo neko serijsko napako, NOÈEJO VŽGAT, pa mislim, da tu ni kriva zima
[SIGPIC][/SIGPIC]

marjank

izi

Ja tudi mi smo včasih peš hodil zdej se pa vozmo .
Tak je to ko postaneš gospod!!!
:emot77:

Mike666

Kaj vse citroen stori za vas. Še posebej ta novi.

gigo

Neverjetno ampak danes sem še dva na vlečni službi videl in to v mojih krajih. Iz enega se je kadilo, za drugega pa nevem kaj je bil vzrok. Res nevem kaj se dogaja. Te porodne napake novih modelov so postala že prava stalnica pri citroenih. Ponavadi je bil problem samo pri prvih serijah novega modela sedaj pa so se stvari zgleda spremenile. Mislim, da še najbolj hvaležna petka je druge serije in to z standardnim 2.0 Hdi motorjem.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

marjank

Tma

Nemci avtomatika 2.0 Hdi deklarirajo kot 100kW, navadnega pa kot 103kW.
Je pa v primerjavi z C5 II motor v III-ki bistveno tišji (ne samo v kabini ampak tudi pri odprtem pokrovu motorja, čeprav sta na pogled zelo podobna).

LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

BT-C5

Zadje čase naredil kar nekaj tisoč kilometrov in zelo zadovoljen,celo pozabil sem,da se lahko kaj pokvari!
Tako se mi danes na vsem lepem prižge RDEÈA STOP kontrolka+zvočno opozorilo in GAME OVER!!
Avto mi je enostavno sredi cesti ugasnil nakar se je izpisalo(okvara prečiščevalne naprave-prevod iz nemščine).
Nekaj minut sem počakal in vožnjo normalno nadaljeval!!Sedaj dela zopet vse normalno ampak me malo skrbi kaj bi lahko bil vzrok,da kar na lepem ugasne avto!
Prosim za kakšen nasvet,oziroma vprašanje:" Zakaj se to pojavi?"
Klical sem servis, napako lahko ugotovijo samo z testerjem in še tem se ne da locirati manjših napak!

Lp.in hvala.

dvorjan

To se slisi kot tezave s FAP filtrom. Malo ga predihaj (nekajminutna voznja v visjih obratih), mogoce bo, ko se sprdi, pozabil, da ga je kaj crvicilo ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

:)
saj sem ga ,potem stisnil na 4,5(Hdi)hudiča,samo je malo jeb..,ko ti avto naenkrat ugasne,sem bil na AC(ni serva ni zavor)na srečo je bil izvoz..Bil za vikend na Hugaroringu in domov pune neprestano skoraj 3 ure tako,da bi moral bit spucan!
javil je napako (Abgassystem defekt)!!..je.. mu sunac:)

Lp.

dvorjan

A imas cipanega? Mogoce ga je pa pretirana sajavost zmedla, saj verjetno ni pricakoval taksne kolicine saj po zadnji regeneraciji? =)
Jebemu nove motorje, ki so tako obcutljivi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Sine64

povzeto iz Avtomobilizem.com za P307:

CitatEnak avto, enak motor, enaki kilometri, enak problem, avto pa je bil uvožen iz italije.
To se mi je zgodilo približno leto pa pol nazaj in ko smo zrihtali mam mir.
Torej najprej so mi čistili fap filrer, ni pomagalo.
Potem so 10 dni iskali napako na EGR ventilu in ga tudi menjali, nič bolje.
Nato sem mel avto še en teden na servisu in nevem kaj so glih pečeli vendar sem moral zamenjati še "akumulator" in na novo naložiti računalnik, nič bolje.
To je blo vse na uradnih servisih in celo na treh. Strošek okoli 300 eur za nič.
Potem pa peljal avto do enega popoldanca, priklopil na računalnik in v petih minutah ugotovil da nek senzor podtlaka na turbini pošilja napačne podatke in tako meša vse ostale stvari, ki pa so pomembne za delovanje motorja.
Tako so se zamenjali vsi neki senzorji na turbini (nisem glih nek strolovnjak tako da je vse povedano bol po domače), sama turbina pa je bila čisto uredu in je ni blo potrebno menjati.

Drugače pa mehanik, ki mi je to popravljal, rekel, da na uradnih sevisih običajno ne menjajo samo teh senzorjev ampak kar celo turbino.
In strošek popravila 210eur

Upam da kej pomaga

dexterboy

Kar se tiče FAP filtra; fantje, ne me napačno razumeti, ampak dizli niso glih za nas slovenček. OK, lahka še nekako golf dizel II, ampak to je že višek :-))) LOL!
Resno, bojim se, da se pri nas dela premalo kilometrov z dili. Mislim na te enkratne vožnje, ko ga zakurblaš pa čez 15 minut že ugasneš avto pred poslopljem službe, vso pot pa nisi presegel 2000 vrtljajev... žal, avto ni nareje za take vožnje.
Pa da vas malo potolažim; prijatelj ima mulitplo diesel JTD, zadnjo obliko, prvi lastnik. Šli julija v nedeljo na morje, ko še v sloveniji blizu njihovega vikenda zatuli lampa o motorni elektroniki. Obrnejo nazaj na vikend, frend pa v pon zjutraj na Fiat servis v Krško. In priklopijo in ugotovijo, da je zabasan filter sajastih delcev, to, kar je FAP pri PSA avtih. No, ne bi rad pisal, kako so fantje to spucali; se je še prijatelju paralo srce, ko so ogreto mašino navili na polno pa nič gasa spuščal. Ampak sedaj ve, kaj mu je v bodoče za storiti; furati tudi z vrtljaji in tišati ogreto mašino :funny34d:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Pyr0Beast

Kolikor ga šparaš, ga moraš pol toliko bolj gonit :P

(Sicer je pa filter najbolje razdret pa ga lastnoročno spucat)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...