Zadnje čase vedno bolj pogosta slika na cestah

Začel/a gigo, Januar 08, 2009, 01:47:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

ni čipan,sem pa zasledil že svašta!So menjavali od FAP filtrov,nekih sond do filtra,ventil za FAP pa vse do kompletnega računalnika za motor ipd!
Danes motor ugasnil in poizkusil prižgat in spet Abgassystem defekt!!Ključ obrnil v 0 in spet prižgal-vse dela sedaj pa bodi pameten??
Bom tako šel na servis in "upam"da bodo to popravili in to ne po 15tem obisku:)

Lp.

breznikar.peter

BT-C5..Koliko km pa ima ta avto ? si prvi lastnik ? Mogoče kdo ve kaj se pa zgodi,da bi FAP filter ven vzel ? Pač ne bi bilo problemov s tem in bi se pač morali navaditi na črn dim zadaj kot pri nekaterih TDIjevcih...Ali pa to sploh ni izvedljivo ?
V vsakem primeru, upam,da ti bodo porihtali v prvo tko kot je treba no. Poročaj, pa srečno!

BT-C5

..42.500 drugi lastnik l.12/2008 2.0Hdi 140KM,kupil 1 leto starega z 13.000km do sedaj vse ok razen menjave sklopke.
.ma jaz bi dal vso elektoniko ven(razen radia):)
Lp.

andraž

MSrougeZX

Citat od: andraž;107180Zakaj pa sklopka pri teh kilometrih?

Na določenih modelih serijska napaka.

Upam da ne misliš peljat avto v MS na Avtocit...ker tam testera ne obvladajo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

porodne težave,pušča namreč tesnilo na motorni gredi,to pa je posledica mastne lamele sklopke in enostavno začne zdrsavati(3-4 prestava)
Pozabil sem omeniti!
Ali imajo 2.0 Hdi zaporo na 5000U/min,v drugi in tretji preizkusil in zapre,višje nisem imel možnosti(prevelika hitrost)??
Lp.

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

Xandrej

Svaka vam čast s temi dizli... Fap, dizr, turbine, ventili pa vseto. Pa ne kupim to, da ga jebeš ej...

BT-C5

kako ima kateri srečo,sem 10 let vozil P406 2.0hdi 230.000km avto je šel kot ura,res pa je da ni imel FAP-a ampak vseeno!!
Lp.

Xandrej

Saj z FAp-om se je vseskup začelo. To je ko skuter ej dokler ga ne odpreš sam sebe zagifta. Na avspuhu ima 2 mrtva voda, eden celo nazaj v plinjač piha tota izpušni sistem, pa v fergazerju ima dušilko pa to sam sebe strupi morot, nesme se zavrtet ne zadihat. Isto je s fap filtrom... He he... Zaradi tega litra nafte na 100 kupim še samo drugi atmosferski avto pa čisto nič drugega saj imajo vsi težave pa ljudje še kuj kupujejo... Še za bencinsko turbino nisem več. Enega osmaka v pogon pa gas. To te prepelje 400 000 jurjev brez problema... Imam vsaj z motorjem mir ne pa da kuj v eno nekaj šraufaš...

zlikovski

Več ''navlake'' v avtu, več možnosti za nevšečnosti. Meni je glavno da ima avto meglenke, klimo, pa dobre žaromete, ostalega se izogibam vse ostale elektro kičev, samo denar ožemajo iz tebe.

BT-C5

saj ne moreš pobegnit,če je pa zakonodaja taka,da to predpisuje.
sem bral za Ford vozila pri katerih nafta ob regeneraciji Fap-a ne izgori popolno in se čez čas pomeša z oljem,posledica je preveč olja v motorju in po večini je nujna zamenjava že na 5-7000km,pa take no da te sr.. pritisne!
Bom ga pač vsake toliko cajta ven skuril,samo kdo bo za kazen dal pa še nevem..
..mogoče bodo pa kazni zmanjšali sedaj ko ni več Kristince na stolčku:)
Lp.

dvorjan

Saj ni treba, da ga kuris v 4. in 5. prestavi, tudi 2. bo dovolj. Ali pa pac bolj odlocno pospesujes ze pri vsakodnevni voznji do zelene potovalne hitrosti, pa ne bi smelo biti tezav. Te motorje najbolj dusijo predvsem kratke relacije in pretirano varcna voznja.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Še dobro da imam za kratke relacije c2 vts...v službo pa imam tak 20km AC in 30km hribovske vukjebe v eno smer, tak da ga vsak dan prepiham...kljub vsemu je poraba 6,5L.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil